Jeneverbesroute Mantingerveld wandelen herfst

Wandelen in de herfst | Jeneverbesroute Mantingerveld

Zijn jullie ook zo dol op de herfst? Ik in ieder geval wel. Tenminste als het droog is zodat ik lekker naar buiten kan. In de herfst doe ik namelijk niks liever dan ergens een mooie wandelroute lopen. Samen met mijn camera dan genieten van al het moois de natuur ons te bieden heeft. Wat mij betreft is de natuur in de herfst echt op haar mooist!

Dus toen ik bij De Leukste Deal een leuke Wandel- en Lunch-arrangement voorbij zag komen, was de voucher dan ook snel gekocht. Het was alleen nog een kwestie van een geschikte datum prikken. Afgelopen zaterdag was het dan zo ver en ging ik samen met mijn moeder richting het dorpje Witteveen waar we bij Hotel Het Witte Veen hartelijk werden verwelkomd met koffie/thee en een plakje Drentse cake en uitleg kregen over de wandelroutes in dit gebied.

Voor ons was het een totaal onbekend gebied (leve de Tom Tom) en daarom keken we ook een beetje raar op toen we bij het Hotel aankwamen. Niet bepaald een plek waar je direct een wandelroute verwacht. Dat klopte ook wel want bij het Hotel vandaan moesten we nog drie keer rechts om bij de startplek voor onze wandelroute te komen.

Vanaf de parkeerplaats bij de Mantingerdijk heb je de keuze uit 2 routes. De rode route is zo’n 4,5 km en de witte 12. Beide routes overlappen elkaar waarbij je bij de witte nog een zijstukje meepikt. Doordat het maar de vraag was of het droog bleef, kozen wij voor de kortste route.

Jeneverbesroute Mantingerveld wandelen herfst

Jeneverbesroute Mantingerveld wandelen herfst

Jeneverbesroute Mantingerveld wandelen herfst

Al snel na de start kom je de jeneverbesstruiken tegen en kom je in een prachtig heidegebied. Dit stond natuurlijk niet meer in bloei maar geloof mij, dit is zeker een gebied waar ik volgend jaar als de heidevelden bloeien naar terug wil.

Daarna blijf je je verbazen over de bizarre vormen die de bomen hebben. Gekronkelde stammen, we hebben op dat gebied echt van alles gezien. Op een gegeven moment splitsen de rode en de witte route zich dan maar doordat ik in de verte koeien zag liggen, was een uitstapje op de witte route zo gemaakt. Gelukkig voor mij bleven de dames rust ig liggen en kon ik rustig een paar foto’s maken.

Jeneverbesroute Mantingerveld wandelen herfst

Jeneverbesroute Mantingerveld wandelen herfst

Jeneverbesroute Mantingerveld wandelen herfst

Terug op onze rode route vervolgen we ons weg door dit prachtige natuurgebied. We genieten van het uitzicht, van de prachtige bomen en de vennetjes waar we in gedachten de hertjes al bij zien grazen.

Jeneverbesroute Mantingerveld wandelen herfst

Na een dik uur komen we terug bij de parkeerplaats en rijden we terug naar Hotel Het Witte Veen. Hier worden we vervolgens nog getrakteerd op een heerlijke lunch. Enigszins sloom stappen we later dan ook in de auto.

Handige informatie

 • meer weten over deze route? Dat kan, klik dan op Jeneverbesroute Mantingerveld
 • in Mantingerveld zijn 2 aangelegde routes die ieder duidelijk worden aangegeven
 • de rode route is 4,5 km, de witte 12 km. Tussentijds kun je nog switchen
 • parkeren kun je bij de parkeerplaats aan de Mantingerdijk
 • verschillende horecagelegenheden in de buurt zoals Hotel Het Witte Veen
 • goede wandelschoenen zijn aan te raden omdat een deel van de route door mul zand gaat en soms drassig kan zijn

Meer weten over mijn wandelingen in de herfst?

Ik schreef ook al over:

Wandelroute Leinwijk

Rondje Fraeyelemaborg

De Heemtuin

Rondje Noorderplantsoen

18 comments

 1. Esther

  Prachtig. Hij staat nu op mijn lijstje. Bedankt.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Daar krijg je echt geen spijt van!

   Beantwoorden

 2. Melissa krijns

  Wat is het toch heerlijk te wandelen met deze herfstige dagen. vind ik altijd zo mooi

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik vind persoonlijk de natuur in deze tijd van het jaar op haar mooist. Jammer dat het altijd maar zo kort voordat alles kaal is.

   Beantwoorden

 3. Lien

  Dat ziet er een super toffe wandeling uit! Ik hou ook wel van de herfst. Als het droog is. Met liefst een mooi zonnetje erbij. Mooi gekleurde bladeren op de grond. Niet te koud liefst. Haha! Veeleisend? Ik? 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Haha.. lijkt verdacht veel op mijn lijstje hoor! Kou vind ik nog tot daar aan toe maar regen wil ik dan absoluut niet.

   Beantwoorden

 4. Hanneke

  Dat koetje! <3 Ik vind wandelen heerlijk. Probeer nu elke dag 10,000 stappen te zetten en het lukt me ook nog!

  Beantwoorden

 5. Nicole Orriëns

  Supermooi dit. Ik houd van dit soort uitjes. Lekker de natuur in en wandelen. Dit is een prachtige plek zo te zien.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Idd echt een mooie plek. Ga vast nog wel terug.

   Beantwoorden

 6. Yova

  Het is zeker heerlijk om te wandelen in deze prachtig natuur. Kalf ziet schattig op de foto.
  Wij kunnen niet doen. Geen auto. Lekker makkelijk als je auto hebt dan kun je ergens neer zetten. Dan lekker hele stuk wandelen.

  Beantwoorden

 7. Sherry

  Een wandeling blijft altijd leuk. Mooie blog en foto’s!

  Beantwoorden

 8. Sherry

  Ik zou er ook graag heen willen.

  Beantwoorden

 9. Janet

  Drenthe is mooi he!! Ik blijf het heerlijk vinden om hier te wandelen. Mooie wandeling hebben jullie gemaakt en prachtige foto’s gemaakt!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Drenthe is echt een hele mooie provincie en gelukkig dichtbij voor ons. We komen er dan ook regelmatig om inderdaad te wandelen.

   Beantwoorden

 10. Ana Rita

  mooie foto’s heb je gemaakt! Ik hou er ook echt van om te wandelen in de herfst en dan alle mooie herfstkleuren te fotograferen ?

  Beantwoorden

 11. Saskia

  Wandelen is sowieso fijn. Maar in de herfst ben ik er helemaal fan van. Mooie foto’s heb je gemaakt 🙂

  Beantwoorden

 12. mascha

  wat een prachtige route. Ik vind je foto’s trouwens ook echt prachtig! Wauw!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.