Vorarlberg | Montafon & Golmerbaan

Oostenrijk is al jaren onze favoriete vakantieland; prachtige natuur, bergen, gastvrije mensen, watervallen, gezonde lucht, apfelstrudels & kaiserschmarren. Tot nu toe was vooral Vorarlberg onze favoriete streek, dus toen we onlangs in Tirol waren, de streek naast Vorarlberg, konden we het niet laten om even een dagje de provinciegrens over te steken! Vandaag neem ik jullie dan ook mee naar het prachtige Montafon!

Montafon…

MontafonDit 39 km lange dal omvat in totaal 11 dorpen te midden van een prachtig landschap en biedt zowel in de winter als in de zomer volop vertier voor jong en oud. De hoogste berg, de Piz Buin, behoort tot de 3 km toppers en is daarmee behoorlijk indrukwekkend. Waar wij normaal vaak in Schruns zijn te vinden, kozen we dit keer voor het zusterdorp, Tschagguns en gingen we met de Golmerbaan naar boven, naar ongeveer 2 km hoogte.

GolmerbaanMontafonEenmaal boven vind je natuurlijk, zoals gebruikelijk in Oostenrijk, een restaurant met een groot terras waar je een mooi uitzicht hebt over de hele omgeving. Wij kozen ervoor om eerst een stuk te gaan lopen maar hadden al vrij snel door dat het vooral behoorlijke lange routes zijn, dus besloten we gewoon zo maar een stukje te gaan lopen en gewoon wel te zien hoe ver we wilden gaan.

MontafonOnderweg genoten we natuurlijk al volop van de bergen waar op de toppen de eerste sneeuw al is blijven liggen.

MontafonMontafonDe herfst doet langzaam maar zeker zijn intrede terwijl inderdaad op de toppen de eerste sneeuw van dit seizoen al is blijven liggen. Het blijft een mooi gezicht waar ik in ieder geval nooit genoeg van zal krijgen.

MontafonAangezien alles in Oostenrijk gericht is op het toerisme, vind je overal bankjes en uitzichtpunten waar het heerlijk genieten is. En ja, dan mag een selfie natuurlijk niet ontbreken, toch?

MontafonNa een tijdje heerlijk van het uitzicht te hebben genoten en ons steeds maar weer te hebben verbaasd hoe prachtig de natuur toch is en hoe gek het toch is dat zoiets ooit is weten te ontstaan en dat het toch wel ongelofelijk jammer is dat we zoiets niet in eigen land hebben, besloten we om weer terug richting het bergstation te lopen.

MontafonEn nee, voor jullie erover beginnen… Wan en sneeuw is niet bepaald een match made in heaven dus vandaar dat verhuizen naar Oostenrijk niet aan de orde is!

16 comments

 1. Sabine

  Prachtig weer! Ik heb ook in de zomer zulke lange wandelingen gemaakt door die prachtige bergen. Dat duurt alleen al lang omdat ik overal wil kijken en zitten en genieten hahaha ๐Ÿ™‚ Leuke selfie trouwens!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Heel herkenbaar en dan wil ik dus ook nog overal foto’s van maken, dus ja, we zijn wel even bezig…

   Beantwoorden

 2. Morgaine

  Oh heerlijk Wiebie nog meer foto’s, en ja Oostenrijk is mooi, en ik was er ook hartje zomer, moest ook wel, ik zat nog op school, hahaha En in de zomer, vond ik het zo mooi, de sprinkhanen die je gewoon zo kon pakken, vlinders die gewoon op mijn hand kwamen zitten, zo anders dan hier en ja… geuren, beken, rivieren. De winter ken ik daar niet, ja van zien, maar dat trekt mij ook niet, ooit een keertje, en dan vooral tochten maken met de arreslee, hahaha

  X

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Normaal zijn we er vaak in juni maar ook in de herfst is het er heerlijk! Ik heb nog veel meer foto’s dus er komen nog een paar blogs online, ook die van de foto’ die jullie graag wilden zien!

   Beantwoorden

   1. Morgaine

    ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ja ben even te moe geweest om zelfs maar op instagram te kijken vandaag, volgens mij loop ik heel erg achter daar nu ook, en mij maak je er blij mee, vind het hier toch mooier en beter om te zien dan daar ๐Ÿ˜‰

    Beantwoorden

    1. wiebie74

     Vind ik ook wel hoor, nu gewoon normaal formaat en dan komen ze gewoon beter tot hun recht

     Beantwoorden

     1. Morgaine

      Je echt wel ๐Ÿ˜€ Dus keep going, dan jou je het zelf ook nog even vast. X

 3. Ferry & Jacqueline

  Wouw wat is daar heel mooie uitzicht te zien. Lekker genieten in Oostenrijk. Prachtig weer in Oostenrijk.
  Leuke foto’s is het geworden.

  Beantwoorden

 4. Saskia

  Pracht foto’s hoor. En je weet, ook Oostenrijk behoort tot mijn favoriete landen. Vorarlberg ook al eens verbleven, toen in het plaatsje Au. De weg ernaar toe; motorrijden-heaven ๐Ÿ˜‰

  Beantwoorden

 5. LJ

  De sneeuw is ook het enige wat me tegenhoudt om me definitief in de bergen te vestigen… en kleine details zoals vrienden/familie achterlaten of er werk vinden natuurlijk maar ik bedoel maar ๐Ÿ˜‰
  Prachtig landschap!

  Beantwoorden

 6. iliveformydreams.com

  Wat een prachtige foto’s zijn dit! Lijkt me geweldig, het uitzicht vanuit de Golmerbaan …

  Beantwoorden

 7. Marcella

  Onze week Salzburgerland was echt te kort, ik wil graag eens terug om nog zoveel meer moois te ontdekken in Oostenrijk!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: