Bichlbach Reisplannen

Vakantie geboekt: Tirol!

Het zat ergens wel al een beetje in de planning, althans, het weekje vrij was al ingepland op het werk maar we bleven maar wikken en wegen en uiteindelijk hebben we dus toch de knoop doorgehakt en gaan we straks nog een weekje naar Tirol!

Dubben & dubben…

Dat het Oostenrijk zou gaan worden, was het probleem niet maar meer het besef dat we dit jaar eigenlijk best wel al veel uitstapjes hebben gedaan, weekendjes Harz, Katwijk aan Zee, Belgische Ardennen 2x en natuurlijk Normandië, en dat we niet echt toe waren aan vakantie speelde ergens op de achtergrond ook wel mee. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat we altijd wel naar Oostenrijk willen, dat land heeft gewoon zo’n enorme aantrekkingskracht op ons! Zou er best willen wonen ware het dat ik niet een half jaar met die sneeuwprut wil zitten. En dus besloten we toch op zoek te gaan naar een leuk geprijsd appartementje en dat vonden we na lang zoeken in Bichlbach in de provincie Tirol.

De grijze massa…

Natuurlijk is vooral Tirol een geliefde streek bij de grijze golf en hoewel ik mijn haartjes wel al zeer regelmatig verf, voel ik me nog niet aangesproken. Neemt niet weg dat het, zoals eigenlijk overal wel in Oostenrijk, een streek is met prachtige natuur, met uitzichten om U tegen te zeggen, bergen zo indrukwekkend, watervallen zo klaterend en dat je je eigenlijk continu waant in een levendige ansichtkaart!

bichlbach
Bichlbach…

Voorpret…

Het nadeel van zo kort van tevoren boeken is dat de periode van voorpret en inlezen natuurlijk maar heel kort is. Aan de andere kant betekent het ook dat er vanaf nu echt dagelijks over Tirol zal worden gebabbeld in huize B! Niet bepaald een onderwerp waar we snel over uitgesproken raken trouwens!

Mijn vraag aan jullie…

Los van alle tips met bezienswaardigheden die we absoluut moeten gaan zien, zou ik ook dolgraag willen weten waar jullie absoluut foto’s van willen zien! Zie het maar als een verkapte foto-opdracht! Dus roep maar, wat moet ik echt proberen vast te leggen?

30 comments

 1. Carpe Diem

  Wauw, lekker hoor! Ik zou zeggen de koe met bel om de nek 😉 en dan zo close-up mogelijk.
  Maar goed vooruitzicht zeg! Ik zou ook wel weer eens naar Oostenrijk willen. We gingen er vroeger vaak heen met m’n ouders. Have fun!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Staat genoteerd! Ben gek op koeien dus die ga ik zeker vast leggen, of zullen ze dan niet meer buiten lopen? Geen idee eigenlijk…

   Beantwoorden

 2. Sabine

  Ja Tirol!!! Ik houd echt zóveel van Oostenrijk! Zomer, winter: het maakt me niets uit. Zou er per direct gaan wonen als het kon haha. En ook ik ben nog jong dus ook dat maakt niet uit 😉 Foto´s maken me ook niet uit, ik vind werkelijk alles leuk en mooi aan Oostenrijk haha. Vooral de schattige dorpjes en de natuur. Dus schiet maar raak zou ik zeggen 😀 Veel plezier!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Hoewel ik helemaal niks met sneeuw heb, zou ik Oostenrijk in de winter best eens willen meemaken… lijkt me dan net een sprookje…

   Beantwoorden

   1. Sabine

    Ik ben eens in de winter in Oostenrijk geweest met vrienden mee die gingen skieën. Ik heb ipv te skieën in mijn eentje 5 dagen lang elke dag uren door de bergen in de sneeuw gewandeld. Een magische ervaring, want omdat iedereen aan het skieën of snowboarden is, is er dus niemand te bekennen. Echt waanzinnig mooi op over ondergesneeuwde wandelpaden op de bergen en in schattige witte dorpjes. Echt een aanrader om eens op die manier in de winter naar Oostenrijk te gaan! 🙂

    Beantwoorden

  1. wiebie74

   Je bedoelt zo’n vrouw in dirndl? Ik ga mijn best doen!

   Beantwoorden

 3. Ferry & Jacqueline

  Wat heerlijk dat je weekje naar Tirol gaat. Even tussenuit gaan voor jullie. Wat is daar heel erg mooi. Ik vind je eerste foto mooi. Misschien dorpjes fotograferen.

  Beantwoorden

 4. Zo simpel is dan geluk

  Super leuk!! Ik ben er nog nooit geweest, maar ik vind de landschappen er op de foto erg mooi uitzien. En ze hebben daar vaak van die schattige houten (wintersport)accommodaties toch? Daar wil ik wel een foto van!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ga ik naar op zoek! Zal vast niet zo moeilijk zijn aangezien we midden in het wintersportgebied zitten!

   Beantwoorden

 5. Morgaine

  Wat Marion zegt hahaha, nu ben ik wel in Oostenrijk geweest maar niet in Tirol dus zou ik mij in moeten lezen om die opdracht te geven, maar ik denk dat je TE ver van het plaatsje Pfunds af zit om te zien of je daar nog prachtige fotos kunt maken, lol.. (drielandenpunt, Oostenrijk, Italië, Zwitserland) was dat.

  Dan zeg ik een Milka koe? 😛
  X

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Daar zitten we inderdaad niet direct bij in de buurt, zitten nu net over de grens met Duitsland. Maar ik ga op zoek naar een milka koe hoor!

   Beantwoorden

   1. Morgaine

    hahaha ik ben benieuwd 😉 En het andere is natuurlijk Edelweiss maar dan in de natuur 😛

    Beantwoorden

    1. wiebie74

     Dat zal wel lastig worden gezien het seizoen, denk ik zo

     Beantwoorden

     1. Morgaine

      oh ja, die kennen ook seizoenen natuurlijk, al had ik het idee dat die dingen het hele jaar wel groen blijven in elk geval. Wij hebben er eentje gewoon hier in Nederland gehad, we hadden ooit een rotstuin, lol…

     2. wiebie74

      Zal er naar gaan kijken!

 6. natasjaslifestyle

  Zo’n schattig kerkje ik vind het zo mooi. Van binnen en buiten he??

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Het rare is dat we in het buitenland altijd wel ergens een kerkje binnenlopen terwijl ik helemaal niet gelovig ben, dus komt allemaal goed! Volgens mij zit er zelfs achter ons appartementencomplex een kerk!

   Beantwoorden

   1. natasjaslifestyle

    Dat doe ik dus ook, terwijl ik ook niet geloof, maar in het buitenland ademt het een bepaalde sfeer uit

    Beantwoorden

 7. Saar

  Hahahaha leuk idee! Ik zou zeggen fotografeer een iets in het thema; ‘op straat’. Alvast veel plezier!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat vind ik een leuke suggestie! Lekker origineel!

   Beantwoorden

 8. elise1963

  Wij waren daar afgelopen maart en prachtige omgeving ! Wij zagen alleen maar sneeuw maar ik vond het prachtig .. ik zou zeggen, kom maar op met de foto;s !

  Beantwoorden

 9. iliveformydreams.com

  Och wat een fijn vooruitzicht zeg! Lijkt me prachtig, alvast veel plezier gewenst 🙂

  Beantwoorden

 10. LJ

  Hoe meer bergen, hoe liever… Laat die fotootjes maar komen! <3
  Geniet van jullie vakantie!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: