Tulpenvelden Groningen

Update: Hoe gaat het met mijn plannen voor 2017?

Pfff, vinden jullie ook dat dit jaar zo ongelofelijk snel voorbij vliegt? We zitten alweer half juli, nog eventjes en dan is zelfs 2017 alweer voorbij! In januari vertelde ik jullie uitgebreid over mijn plannen voor dit jaar. Hoe staat het hiermee? Hoogste tijd dus voor een update!

Minimaal 40 boeken lezen

Nou, juli is halverwege dus ik zou zo rond de 20 moeten zitten nu. Tja, klopt wel aardig, althans, als je het een beetje positief bekijkt. Ik ben namelijk inmiddels alweer 4 weken bezig in boek 18, Jager van Lars Kepler. Niet omdat het geen spannend boek is maar puur omdat ik op de één of andere manier te weinig tijd vrij maak om lekker te lezen. In onze vakantie las ik maar liefst 2 boeken per week uit maar eenmaal thuis nemen andere dingen mijn tijd weer volledig op.

Mijzelf verder ontwikkelen op het gebied van fotografie

Ja, wat moet ik hierover zeggen… Ik verslind de laatste tijd wel veel tijdschriften op dit gebied en haal daar ook zeker de nodige tips uit. Of ik mij echt heb verbeterd? Geen idee, want ik doe het nog steeds vaak puur op gevoel en op de automatische stand. Plezier heb ik er nog steeds in en dat is tenslotte waar het om draait. Ik trek er nog steeds regelmatig op uit en kan me dan echt helemaal uitleven met mijn camera maar eigenlijk zou ik gewoon wat vaker dingen moeten uitproberen en er ook echt de tijd voor moeten nemen. Nu neem ik nog te vaak zo een foto zonder echt alles goed te onderzoeken.

Tulpenvelden Groningen

Meer bewegen en mij daardoor fitter voelen en hopelijk zelfs af te vallen

Qua beweging zit het wel goed want ik wandel nog steeds elke week met nichtje J. We zijn maar liefst een minuut sneller als vorig jaar, dus dat gaat zeker lekker. En ja, daardoor voel ik mij ook wel stukken fitter, hoewel ik nog steeds moeite heb met elke verhoging c.q. beklimming. Conditioneel zit het gelukkig wel goed. Helaas betaalt zich dat nog niet uit op de weegschaal. Ik beweeg goed maar snoep ook nog steeds teveel. Het blijft een strijd om dat te weerstaan. Mijn gewicht is wel stabiel maar echt minder wordt het helaas niet.

Borgerswold

Mijn nieuw project lanceren

Ik had de hoop dat ik dit in het voorjaar kon doen maar opnieuw speelt tijdgebrek een grote rol hierin. Ook hiervoor geldt dat er absoluut geen man overboord is als het niet lukt maar op de achtergrond speelt het nog steeds wel. Wie weet lukt het om daar straks wat meer tijd voor vrij te maken!

Meer cultuur snuiven en minimaal 4 musea bezoeken

Die 4 musea hebben we al lang en breed gehaald. Tijdens onze vakantie in Portugal (maart) bezochten we onder meer het Sardientjes museum in Portimao maar ook het museum over de slavernij en het rariteitenmuseum in Lagos. In de Ardennen bezochten we oorlogsmuseum Baugnez 44 en namen we een kijkje in de abdij van Stavelot met onder onder meer een expositie over de tempeliers en een expositie over de Formule 1.

Ook namen we een kijkje in Kamp Westerbork maar dit viel ons eigenlijk een beetje tegen. Vooral omdat er eigenlijk heel weinig bewaard is gebleven.

Tijdens ons weekendje Limburg stonden we eindelijk op het Drielandenpunt in Vaals en namen we een kijkje op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten.  Verder ging ik nog naar de voorstellingen van Jeans, Jandino, Jörgen Raymann en Hans Liberg. Kortom, een leuk, educatief en goed jaar op dit gebied!

Mijn plannen op reisgebied

Algarve Portugal

In maart gingen we dus op vakantie naar Portugal, heerlijk om toen al een weekje zon op te snuiven. Zeker voor herhaling vatbaar voor de winter van 2018. In maart verbleef ik ook nog twee dagen met vriendinnetje D. in Fontana waar we genoten van het warme water in het thermaalbad, echt ultiem relaxen!

In april gingen we een weekendje naar Zuid-Limburg en speelden we toeristje in eigen land.  Zeker een gebied wat ons erg goed is bevallen.

Epen Zuid-Limburg

Onze zomervakantie, traditiegetrouw in juni, brachten we door in de Ardennen waar we ons echt ontzettend goed hebben vermaakt.

Coo Ardennen 2017

Eind augustus gaan we opnieuw naar de Ardennen maar dan staat alles in het teken van Max Verstappen en co want dan zijn we weer aanwezig bij de Formule 1 race op Spa-Francorchamps. Nu al onwijs veel zin in!

Heb je mijn artikelen over onze uitstapjes gemist? Geen nood, ik zet ze nog even voor je op een rijtje!

Hoe staat het met jouw plannen voor 2017? Lukt dat een beetje?

13 comments

 1. Shirley

  Ik had geen plannen op papier gezet, waardoor ik eigenlijk niet weet hoe het ermee staat. Ik ben in ieder geval tevreden over mijn 2017 tot nu toe. De tijd vliegt inderdaad voorbij.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ongelofelijk he dat het alweer half juli is…

   Beantwoorden

 2. Saskia

  Mijn plannen voor 2017 zijn niet teveel plannen. Gaat tot nu toe goed 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Goed bezig!-ik zou dat ook wat meer los moeten laten

   Beantwoorden

 3. Sabine

  Gaat goed zeg bij jou! Ik had niet echt veel plannen op papier, behalve genieten en kijken wat er komt. En afvallen. Dat is allemaal gelukt. En over twee weken gaan we iets heel spannends doen, wat dat komt toevallig morgen op mijn blog 😀 Met boeken lezen gaat het niet zo goed haha. Ik heb er twee gelezen ofzo, wel bijna weer een uit!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Super joh dat het afvallen is gelukt! Ik wilde maar dat het mij ging lukken! Morgen red ik niet maar kom zeker bij je lezen!

   Beantwoorden

 4. Morgaine

  Nul plannen dit jaar, net als elk jaar, go with the flow, en nu net dat ene wat je niet kunt plannen, lijkt nu rond te komen, een man vinden, hahaha niet dat ik die al gevonden heb hoor, maar er is wel meer coontact en zelfs al vriendschappen uit voort gekomen, dat is al iets 😉

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh, ik dacht dat je al iemand had gevonden maar dat is dus niet zo?

   Beantwoorden

 5. Florentine

  Leuk dat je even terug gaat naar de plannen die je gemaakt hebt. Je bent goed bezig! Wat leuk dat je naar Portugal geweest bent. Ik ben net terug uit Portugal. Love it!
  Leuke blog heb je Wanda! ❤

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh, net terug uit Portugal dus. Waar zaten jullie? Wij aan de Algarve, echt een mooi gebied.

   Beantwoorden

 6. Flavie

  Het lukt niet echt met de doelen voor 2017… ik denk dat ik eens een jaartje ga overslaan.

  Beantwoorden

 7. Marcella

  Leuk, zo’n recap. Je bent over het algemeen goed bezig met je doelen. Afvallen lukt mij ook nog niet. Bewegen wel, maar ik snoep ook teveel. Hoe kunnen we dat nou eens laten? Pffft.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, ik snap ook niet waarom het zo moeilijk is hoor!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.