Primark

De ultieme Primark beleving!

Yeah, eindelijk was het zover! Sinds half mei heeft deze populaire winkelketen dan eindelijk een vestiging geopend in Groningen. Eindelijk kon ik ook eens mee praten over dit fenomeen en er achter zien te komen of het echt zo’n gekkenhuis is maar vooral of het echt wel wat voor mij is, aangezien ik nu niet bepaald bekend staat als een typisch gevalletje maatje 34. Kijken jullie mee naar mijn dagje Primark?

Plan de campagne…

Vanuit verschillende kanten wordt ons verteld dat we er maar het beste direct bij de opening kunnen zijn, dan is het nog het minste druk en schijn je nog het beste overal bij te kunnen. Ik haal nichtje J. op en we tuffen vrolijk richting Ikea om daar onze bolide te stallen. Ja, het is dan ongeveer een half uurtje lopen naar Westerhaven waar de Primark zit maar parkeren in die omgeving is én lastig én ontzettend duur. Dus het wordt lopen…

Fresh Today Groningen

Klokslag half 12, een half uurtje na de opening, zijn we aanwezig. Het oogt nog relatief rustig en de grote vraag is natuurlijk: “Wat doen we?” Direct naar binnen of eerst de innerlijke mens verzorgen en daarna aanvallen? Eerst maar even een hapje en een drankje, dan worden we daarna tijdens het shopppen niet meer gestoord door een knorrende maag. We ploffen relax neer in de tuin bij Fresh Today en genieten van een verse smoothie en een heerlijk broodje brie.

Het gaat beginnen!

Primark

Na zo’n 45 minuten kunnen we het niet langer meer uitstellen. We gaan ervoor! Direct bij binnenkomst grijpen we zo’n typische Primark waszak zodat we daar onze kleding in kunnen proppen en dan kan het feest beginnen. Maar waar begin je eigenlijk? Direct voor ons zijn t-shirtjes, net als links, in de verte zien we de spijkerbroeken maar daar heb ik al een streep door gezet. Gelukkig stond het ook niet op mijn lijstje. T-shirts wel, dus we nemen een kijkje bij de verschillende tafels en rekken. Hoe zit dat hier in hemelsnaam met die maten? Alles hangt door elkaar en het zoeken is maar lastig tot we het systeem door krijgen! Er zitten kleurtjes op de hanger of labels! Een grote aha-erlebnis valt ons ten deel!

Alleen jammer dat mijn kleurtjes voor de XL en eventueel XXL erg op die van de smallere maatjes lijken en ik het verschil door mijn kleurenblindheid maar lastig kan onderscheiden.

Kijk, ik heb een paarse sticker ontdekt! Leuk, basic t-shirtje, € 3,= slechts, dus hop in de waszak!

We slenteren wat rond op de 1e verdieping en graaien her en der wat om even voor ons te houden en soms beland het wel in de zak, soms ook niet.

Dan even de kelder in voor een glimp op de lingerie-afdeling. Nah, niet helemaal mijn smaak, en goh, hoeveel zonnebrillen hangen er wel niet in deze winkel? We graaien nog wel even de nodige sokken mee, kun je tenslotte nooit genoeg van hebben!

Primark

Vriendlief had wel al gezegd dat ik niet voor hem hoefde te kijken maar goede vriendin als ik ben, gaan we toch even kijken bij de herenafdeling. Hier ook weer het kleurensysteem maar wel weer anders dan bij de dames maar goed, we weten nu waar we op moeten letten. Ik prop snel 3 shirtjes voor vriendlief in de zak en twijfel nog erg over een vest met print. Wel of niet iets voor vriendlief die normaal niet zo van de prints is? Ach, voor € 12,= mag meneer niet teveel zeuren dus vest in de zak!

Primark

Aan de andere kant zien we opeens de afdeling schoenen! Ha, leuk, daar moeten we ook nog even heen. We passen wat en ja hoor, allebei 2 paar schoenen in de zak. Gaat lekker zo!

Primark

Tenslotte nog even weer terug naar de damesafdeling op de begane grond. Nog een rondje, zodat we zeker weten dat we niks zijn vergeten. Zak wordt steeds voller en we besluiten dat het tijd wordt voor de volgende beproeving!

Passen, passen & passen!

Oh, je mag maar 8 kledingstukken passen? Oeps… er zit veel meer in mijn zak maar goed, sokken, schoenen en vest hoef ik niet te passen, dat heb ik al gedaan in de winkel zelf. Spullen voor vriendlief zijn op de gok, dus hoeven ook niet mee in het pashokje. Ik selecteer 8 kledingstukken, de rest wordt tijdelijk opgeborgen en ik neem plaats in het pashokje. Het moment van de waarheid is aangebroken! Ben ik of ben ik niet Primark proof? Ik schiet het eerste shirtje aan en verrek… het past én nog beter, het zit ook nog eens goed!

Snel schiet ik de andere dingen aan, op 1 shirtje met lange mouwen na, past alles en ach, waarom zou je een keuze maken als het gaat om shirtjes van € 2,30 en € 3,=? Alles verdwijnt weer in mijn zak!

De grote finale!

Primark

Op naar de kassa’s! Oh jee, we staan aan de verkeerde kant! We sluiten aan de andere kant aan in een rijtje van 3 en hebben ineens in de gaten dat je wordt opgeroepen om bij een bepaalde kassa te komen als je aan de beurt bent. Goh, wat een handig systeem zo! Kassajuffrouw nummer 4 heeft de eer om mijn spulletjes aan te slaan en ik ben benieuwd wat ik uiteindelijk kwijt ben. Serieus? Echt? € 87,60 voor alles? Da’s nog eens leuk shoppen zo!

Pfff, eerst even bijkomen voor we aan de terugweg beginnen!

Primark

In de wetenschap dat we nog een half uurtje terug moeten lopen naar de auto inclusief onze goed gevulde papieren tassen van de Primark, ploffen we eerst weer neer bij Fresh Today. Even op adem komen en de dorst lessen.

Het grote eindoordeel!

Primark

Ja, het was gezellig, ja, het viel eigenlijk nog wel mee met de drukte, ja,  we zijn allebei goed geslaagd en ja, ook vriendlief heeft zijn goedkeuring gegeven aan zijn deel! Hoewel ik echt niet wekelijks of maandelijks een rondje Primark zal gaan doen, wil ik er straks in het najaar wel even weer heen om dan wat (winter)vestjes te scoren. Voel ik mij bezwaard dat het is gemaakt door kleine kinderhandjes in ontwikkelingslanden? Heul eerlijk? Nee, totaal niet. Natuurlijk hoop ik dat die kindjes onder veilige omstandigheden mijn shirtjes hebben gemaakt en dat mijn aankoop ergens een soort van bijdrage in hun levensonderhoud is geweest maar verder dan dat denk ik er niet over na. Misschien kortzichtig, misschien struisvogelpolitiek maar goed, ook ik geef liever minder uit voor veel dan veel voor weinig!

15 comments

 1. Sabine

  Leuk te lezen hoe je dit ervaren hebt! Inderdaad veel gekocht voor heel weinig. Ik koop zelf ook wel bij winkels die niet zo goed zijn voor de kinderen, maar soms is het ook moeilijk te bepalen wat wel en niet goed is. Zeker in Colombia waar dit helemaal niet leeft. In Nederland lette ik er wel meer op, zo min mogelijk bij de H&M en ook nooit bij de Primark. Al zou ik er wel eens naar binnen stappen om te kijken hoe het daar is haha

  Beantwoorden

  1. Wanda

   H&M heb ik in het verleden weleens wat gekocht maar daarvan vind ik de kwaliteit eigenlijk best wel slecht. Dus ben ook erg benieuwd hoe het mijn Primark aankopen gaat nadat ze 1x zijn gewassen…

   Beantwoorden

 2. Conny

  Ah Wanda. Leuk verslag hoor, maar ik vind Primark echt helemaal niks. Ben er één keer in geweest en hard gillend weggelopen. Maar ieder z’n ding.
  Ik vind kleding winkelen normaal al niet leuk (doe het dan ook voor 75% online én in de uitverkoop) en koop ook enkel wat als ik het echt nodig heb (of vind dat ik het nodig heb). Ondergoed zeker altijd goede merken, maar kleding (en schoenen!) over het algemeen ook, omdat mijn garderobe voor 90% voor op het werk is. Ik doe daarom dus altijd érg lang met mijn kleding. Dat is dan weer een voordeel van ‘merk’kleding.
  Veel plezier met je nieuwe aankopen! Altijd leuk om thuis te komen met een tas vol voor weinig (vond ik vroeger toch)!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Schoenen koop ik normaal ook bij de duurdere winkels hoor, maar ach, een paar sneakers voor erbij, vind ik dan prima. Ondergoed idem, ook alleen bij de echte lingeriezaken. En verder is het vooral vrijetijdsshirtjes, ideaal voor thuis en op vakantie maar niet zozeer voor naar mijn werk.

   Beantwoorden

   1. Conny

    Mijn werkkleding ‘degradeert’. Dus dat wordt dan op een gegeven moment thuis- en vakantiekleding…. 🙂

    Beantwoorden

 3. Romy

  “Typische Primark waszak” hahah! Wat een mooi prijsje heb je betaald voor zoveel leuks. Ik ben er zelf vorige week ook heen geweest maar helaas was het doordeweeks ook erg druk..

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Afgelopen maandag viel het vooral rond de middag nog wel mee, of ik had het mij nog erger voorgesteld…

   Beantwoorden

 4. Mrs. T.

  Ik ben er tot nu toe twee keer geweest en vond het drie keer niks. En allebei de keren zo verschrikkelijk druk … Dus nee, niet mijn winkel.

  Beantwoorden

 5. Nesrin

  Heel leuk geschreven, best een avontuur he zo een Primark opening. Ik vind die kaki veterschoenen heel gaaf. Ik heb nu ook wel zin in een flesje groene ice tea.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Mijn oog viel ineens op die kaki schoenen en ja, ik kon ze toen niet meer laten liggen.

   Beantwoorden

 6. Anette

  Haha Wanda, wie had dat gedacht:-) Leuk joh zo’n ervaring en al helemaal als je zo goed slaagt ?
  Ik sta er ook niet zo bij stil als ik aan t shoppen ben maar als ik er een item over zie op televisie dan raakt het me wel..

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat heb ik dan ook wel weer hoor! Het is natuurlijk in en intriest dat kinderen op zo’n jonge leeftijd al moeten werken en dan ook nog vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Kinderen moeten gewoon kind kunnen zijn, kunnen spelen en vooral onderwijs kunnen genieten maar helaas, werkt dat niet overal zo…

   Beantwoorden

 7. Sas

  Wij komen er ook wel eens in de zoveel maanden. Heel fijn om basic shirtjes te kopen of kleding voor werk. Ze hebben er ook erg fijne sportkleding. Ik heb genoten van je artikel erover, super leuk geschreven haha. En vaak ook mijn gedachten 😉

  Beantwoorden

 8. Flavie

  Hie is het al even geleden dat ik nog eens naar Primark geweest ben, zou ik nog eens willen doen, maar op een moment dat het zeker niet druk is of kan zijn, want in de drukte vind ik er niks aan.
  Leuke koopjes!!

  Beantwoorden

 9. LJ

  Ik zou er net als jij ook enkel heen gaan voor wat basics. Gelukkig is er geen in onze stad, anders zou ik er ook wel wat vaker durven binnenlopen vermoedelijk 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.