Park de Furfooz België Ardennen

Traveldiary Ardennen #4: Luxemburg, genieten in Park Furfooz & in love!

Ardennen, wat mij betreft echt het mooiste stukje van België. Een streek waar we ons allebei heel erg thuis voelen en dan ook graag komen. Vaak is het dan slechts een weekendje en is de tijd beperkt. Afgelopen juni kozen we er dan ook bewust voor om onze zomervakantie door te brengen in de Ardennen en waren we er dus maar liefst twee weken!

De laatste Traveldiary over de Ardennen alweer. Pfff, als ik al die prachtige plekjes weer voorbij zie komen, dan zou ik toch acuut weer in de auto springen om die kant op te gaan. Vandaag vertel ik je alles over onze laatste vakantiedagen in de Ardennen. Hierin was het warm, ontzettend warm en toch hebben we natuurlijk van alles gedaan! Benieuwd? Lees dan lekker verder!

Dinsdag: Klimmen en klauteren in Park de Furfooz

Het is warm, echt ontzettend warm en er wordt zelfs gesproken over een heuse hittegolf. Hebben wij weer… maar goed, we willen toch wat doen en thuis bij het huisje blijven hangen is geen optie aangezien een schaduwplekje ver te zoeken is. We besluiten om richting Dinant te rijden, daar in de buurt bevindt zich Park de Furfooz.

Park de Furfooz België Ardennen

Volgens mijn gids betreft het een gezinswandeling van zo’n 4 km waarbij je tijdens de wandeling kennismaakt met de overblijfselen van Romeinse thermen. Eenmaal afdalend naar de rivier Lesse kom je dan langs grotten en holen die lang geleden nog bewoond werden door mensen. Oh ja, en gegarandeerd mooie foto’s! Genoeg informatie dus om mij over de streep te halen!

Park de Furfooz België Ardennen

De route wordt goed aangegeven en is zeker in het begin prima te doen. We komen langs Romeinse thermen en geloof mij, als er water in had gezeten, was ik er spontaan ingesprongen, Ondanks dat we in het bos lopen, is het drukkend warm.

Op een gegeven moment zien we een trappetje en nieuwsgierig als we zijn, besluiten we de afdaling in te zetten. En ja, we worden ook absoluut voor onze inspanning beloond!

Park de Furfooz België Ardennen

 

Park de Furfooz België ArdennenVervolgens zetten we de afdaling in en dalen we af naar de rivier de Lesse. Het is op zich wel te doen maar ik ben niet zo van het klauteren en heb dan ook al vrij snel last van knikkende knietjes. Uiteindelijk komen we inderdaad beneden aan en vervolgen we onze route richting het eettentje voor een kleine versnapering. Helaas voor ons is deze op dinsdag blijkbaar gesloten. Gelukkig zijn we goed voorbereid en hebben we zelf de nodige waterflesjes bij ons.

Park de Furfooz België Ardennen

We komen langs diverse grotten en holen die gewoon vrij toegankelijk zijn. Blijft bizar om te bedenken dat daar ooit mensen hebben gewoond.

Ardennen België

Op de terugweg naar Hotton komen we opnieuw langs dit prachtige veld. Of het nu haver, gerst of iets anders is, ik heb geen idee maar vind het wel mooi om te zien.

Woensdag: Dagje Luxemburg met onder meer Müllertal

Vandaag is het zowaar nog warmer en we besluiten dan ook dankbaar gebruik te maken van de airco in onze auto. We rijden naar Luxemburg waar we eerst een kijkje nemen in Echternach. Althans, dat is de bedoeling maar we komen eigenlijk niet veel verder dan het eerste de beste terras. Het is echt veel en veel te warm.

Echternach Luxemburg België Ardennen

Echt lang blijven we dan ook niet in Echternach. We gaan via het mooie Müllertal terug richting België. Müllertal wordt ook wel klein Zwitserland genoemd. Misschien wat overdreven want van bergen kun je niet spreken maar het is hoe dan ook een mooi gebied. Je kunt er ook prachtig wandelen.

Mullertal Luxemburg België Ardennen

We zijn hier al eerder geweest en weten dat het best wel wat klimwerk is, daar hebben we nu even geen zin in. We houden het bij de lichte wandeling naar de Schiessentumpel Watervallen. Een drietal kleine watervallen, misschien niet super spectaculair maar toch mooi om te zien. De vorige keer dat ik er was, was het maar een heel ienemienie straaltje, dit keer is het gelukkig echt een waterval.

Schiessentumpel Mullertal Luxemburg België

Donderdag: Totally in love

Snik, snik, onze laatste dag in de Ardennen is aangebroken. Na twee geweldige weken rest ons nog slechts één dag in dit prachtige gebied. Is de tijd voorbij gevlogen? Nee, dat gevoel heb ik eigenlijk tijdens vakanties nooit. Maar wil ik terug naar huis? Nee, absoluut niet.

La Roche Ardennen

Op onze laatste dag doen we het lekker rustig aan, ruimen alvast wat spulletjes op en gaan nog een keertje terug naar La Roche. Het is opnieuw warm dus echt veel doen niet. Wel nemen we even een kijkje in het wildpark waar we ook al eerder zijn geweest. Dit keer vallen we met onze neus in de jackpot. Er zijn allemaal kleintjes geboren en het is dan ook volop genieten!

Le Parc à Gibier Ardennen

Park de Gibier La Roche België Ardennen

Maar het mooiste vond ik toch wel dit kleintje in de moederbuik. Okay, geen goede foto, dat geef ik direct toe maar goh, wat heb ik er überhaupt lang op moeten wachten voor die kleine haar koppie liet zien!

Park de Gibier La Roche België Ardennen

Le Parc à Gibier Ardennen

Helaas is het na dit uitstapje echt tijd geworden om terug te keren naar ons vakantiehuisje. De laatste spullen worden opgeruimd en het enige wat ons nog rest is onze laatste avondmaal. Een perfecte afsluiting van een heerlijke vakantie!

uit eten Ardennen

Vrijdag: terug naar huis

En dan is het dus zo ver. Het moment waar ik altijd als een berg tegen op zie. Vorig jaar in Zweden wilde ik voor het eerst maar al te graag naar huis en was ik serieus wel klaar met Zweden. Echt bizar want dat heb ik namelijk nooit. Ook nu wil ik de Ardennen niet achter mij laten. Gelukkig weet ik dan al dat het maar een afscheid van een paar weken is, omdat we er eind augustus weer naar terug keren vanwege ons Formule 1 weekendje.

Voor we definitief afscheid nemen, moet ik gewoon nog één stop maken.

Ardennen België

Nu ik dit echter type weet ik ook dat ik minimaal een jaar moet wachten. Life is hard sometimes!

Heb je mijn vorige Traveldiary’s gemist? Geen nood, dit zijn ze!

 

 

 

 

15 comments

 1. Morgaine

  hahahaha ik zie mijn allereerste vakantie zonder ouders voorbij komen. Echternach, ja daar in de buurt dus, Ettelbrück stonden wij op de camping, mijn verkering toen, later mijn man, en weer later ex man, maar oké. En Müllertal ja, klein Zwitserland, is erg mooi in mijn herinneringen ook nog, daar gingen wij juist naar toe als het zo warm werd, lekker in het riviertje met mijn blote voeten.

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, met blote voetjes in het water! Dat hebben wij toen ook gedaan hoor! Zo lekker!

   Beantwoorden

 2. Janet

  Mooie foto’s. Ziet er gezellig uit. Ik heb volgens mij nog nooit in mijn leven gehad dat ik klaar was met een reis en graaag naar huis wilde (afkloppen).

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Vorig jaar in Zweden overviel mij het ook hoor. Normaal wil ik nooit naar huis en wil ik altijd langer blijven maar Zweden was totaal niet ons land en daarom vond ik het ook totaal niet erg om naar huis te gaan.

   Beantwoorden

 3. Dhini

  Wat prachtig uitzicht! Mooie foto`s.

  Beantwoorden

 4. Marla

  Leuk verslag van je vakantie. De omgeving ziet er erg mooi uit. Ik houd wel van de ardennen. Maar ben er nog maar 1 keer geweest. Tijd om weer eens naar toe te gaan dus.

  Beantwoorden

 5. Corine

  Wij hebben heel wat wandelingen in de Ardennen gedaan. Vooral toen de jongens nog klein(er) waren kwamen we er regelmatig. Geweldige natuur daar. Een maand geleden ook weer daar geweest, dit keer met mijn vriendin 4 dagen in/om Durbuy geweest. Fantastisch!
  Leuke blog en mooie foto’s!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Durbuy is ook erg mooi. Wij zaten zelf in Hotton, dat ligt er zo’n 12 km vanaf

   Beantwoorden

 6. Sabine

  Heel mooi weer! Ik wil ook nooit naar huis, heel vervelend altijd dat moment. Maar wel echt een tof naslagwerk heb je er van gemaakt, mooie herinnering!

  Beantwoorden

 7. Saskia

  Blijft een geweldig mooie streek. wij zitten dan weliswaar net in Duitsland met onze caravan, maar rijden er telkens door de Ardennen naar toe. Steeds weer genieten. Deze zomer wat meer de omgeving verkend door het bezoeken van enkele stadjes (blogs volgen snel). Kan nu al niet wachten tot ons volgende bezoek als alles in volle herfst-kleuren staat (ik loop dan nog net niet kwijlend rond).

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh, de herfst in de Ardennen… paar jaar geleden waren we er toen, echt GENIETEN!

   Beantwoorden

 8. Nicole Orriëns

  Wat zien de Ardennen er prachtig uit zeg! Wat een mooie natuur.

  Beantwoorden

 9. Leen

  Wij zijn afgelopen weekend ook in het wildpark bij La Roche geweest! Echt een pareltje he. De zwijntjes waren al wat groter maar nog steeds cuties.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk! Vind dat zo’n leuk parkje!

   Beantwoorden

 10. Debbythechocoholic

  Wat een prachtige locaties weer! Ik kan echt niet geloven dat ik er nog nooit geweest ben.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.