Mijn top 3 steden waar ik wel Oud & Nieuw wil vieren

Oud & Nieuw… ik heb er eigenlijk een haat-liefde verhouding mee. Aan één kant heb ik er helemaal niks mee en vind ik het vooral een gehypet feest waarbij ik soms gerust om 22.30 uur al plat zou willen. Aan de andere kant, lijkt het me fantastisch om een keertje Oud & Nieuw in het buitenland te vieren. Waarom? Omdat het mij geweldig lijkt om eens Oud & Nieuw in een grote stad te vieren. Met z’n allen aftellen dat de klok 12 uur slaat en dat er dan een geweldige mooie vuurwerkshow losbarst.

Helaas is het in mijn werk praktisch onmogelijk om vrij te krijgen in deze tijd van het jaar. Dit jaar had het eventueel gekund omdat het in het weekend valt maar gaat het er dus ook niet van komen. In welke steden ik dan weleens Oud & Nieuw zou willen vieren? Ik zet mijn top 3 voor je op een rijtje!

1. Londen

Londen Oud & Nieuw

Oh, wat lijkt het mij mooi om eens Oud & Nieuw in de Engelse hoofdstad door te brengen. Compleet in de ban te zijn van de Big Ben die aftelt naar 00.00 uur waarna er een mega groot vuurwerkshow begint. Ik zou er graag bij willen zijn. Londen schijnt met Oud & Nieuw echt the place to be te zijn en ik zal met liefde dan de enorme drukte op de koop toenemen. Ook nieuwsjaarsdag in Londen schijnt bijzonder te zijn, want dan is er een parade van zo’n 3 uur in de stad. Kortom, volop vertier in deze bruisende Europese wereldstad!

2. Berlijn

Berlijn Oud & Nieuw

Ook als ik de beelden zie van de feestende menigte in de Duitse hoofdstad dan denk ik echt ‘da möchte ich sein’. Het lijkt me super om in de menigte te staan bij de Branderburger Tor en onderdeel te zijn van het feestgedruis met vele live-optredens, vuurwerk en natuurlijk de geur van braadworsten. Ik ben al vele malen in Berlijn geweest en vind het sowieso een geweldige leuke stad met een heerlijke ontspannende sfeer maar juist met Oud & Nieuw blijft deze stad aan mij trekken!

3. Sydney

Sydney oud en nieuw

Okay, toegegeven… de kans dat we ooit Oud & Nieuw in Sydney zullen gaan vieren, is echt praktisch 0,0% maar dromen erover mag natuurlijk. Waarom juist Sydney? Omdat je dan de eerste bent die het nieuwe jaar mag inluiden! Bizar toch? Jij zit al in het nieuwe jaar terwijl je familie en vrienden nog uren moeten wachten! Lijkt me geweldig om dan mijn ouders te bellen en hun alvast een geweldig nieuwjaar te wensen terwijl op de achtergrond het vuurwerk los barst!

Waar zou jij weleens Oud & Nieuw willen vieren?

 

19 comments

 1. Sabine

  Lijkt ook mij supermooi! Ik ben eens in Athene en Helsinki geweest met oud en nieuw, was ook heel mooi. Maar New York lijkt me echt fantastisch!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   New York lijkt me ook zeker een aanrader met Oud & Nieuw. Ook zo’n prachtig feestgedruis!

   Beantwoorden

 2. Guapa79

  Een collegaatje van me pakt vandaag de trein naar Berlijn waar een vriendin van haar woont en gaat daar jouw nummer twee vieren:-)
  Het lijkt mij te gek om Oud & Nieuw te vieren in Madrid en/of New York. Als George en Eva er niet meer zijn zullen we dat ook zeker eens gaan doen want wij kunnen makkelijk vrij krijgen met deze dagen. Sterker nog, ik hoef pas 9 januari weer te beginnen ?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Lekker joh dat je gewoon vrij bent nu! Voor mij is dat haast onmogelijk helaas…

   Beantwoorden

 3. Falderie

  Ik heb oudjaar enkel nog maar in Antwerpen en Brugge gevierd.
  Is voor ons wat moeilijk om in het buitenland te vieren, omdat we op 1 januari worden verwacht bij de familie. Maar ooit wil ik oudjaar wel eens in Parijs gaan vieren.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wij gaan ook op 1 januari wel even naar familie maar als we dat een jaartje overslaan omdat we in het buitenland Oud & Nieuw hebben gevierd, is dat vast geen ramp.

   Beantwoorden

 4. Kim

  In Londen wil ik ook graag nog eens Oud en Nieuw vieren. Ook New York lijkt me geweldig met die bal op Times Square. Alhoewel je dan wel wat langer moet wachten, want dan ben wel je wel een van de laatste. Dan is Sydney misschien toch inderdaad een betere optie.

  Beantwoorden

 5. Mrs. T.

  Uh, geen idee eigenlijk. Gewoon in de buurt van hier vind ik al gek genoeg. 😉

  Beantwoorden

 6. Morgaine

  Gewoon zoals elk jaar lekker op de bank, of misschien ooit met een lief aan mijn zijde in Schotland in een oud kasteel, dat mag ook.

  Een hele fijne jaarwisseling Wanda!

  X

  Beantwoorden

 7. Flavie

  Londen lijkt mij echt wel de place to be en als het wat meer mag kosten, spreekt Sydney ons ook heel erg aan!

  Beantwoorden

 8. Ferry & Jacqueline

  London is daar prachtig om te zien. Mooie foto’s om laten zien. Gelukkig nieuwjaar!!

  Beantwoorden

 9. Helena

  Gelukkig Nieuwjaar Wanda! … en ik blijf ook maar gewoon lekker in eigen land 🙂

  Beantwoorden

 10. Sanne

  Gelukkig nieuwjaar! Jaaaa, in deze landen zou ik ook wel eens oud&nieuw willen vieren. Lijkt mij heel gaaf!

  Beantwoorden

 11. Nesrin

  Sydney lijkt mij heel bijzonder maar London ook. Berlijn trekt mij meer voor een citytrip, ik ben er nog nooit geweest.

  Ik zou heel graag oud & nieuw in New York willen vieren.

  Beantwoorden

 12. Nesrin

  Sydney lijkt mij heel bijzonder maar London ook. Berlijn trekt mij meer iets minder, ik ben er nog nooit geweest maar zou de stad wel willen bezoeken.

  Ik zou heel graag oud & nieuw in New York willen vieren.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Berlijn is echt een aanrader! Het voelt wel minder als een wereldstad aan dan Londen of Parijs maar het heeft zeker zo zijn charmes, al was het alleen al vanwege de geschiedenis natuurlijk.

   Beantwoorden

 13. Marlies

  Ik heb 2 jaar geleden Oud en Nieuw gevierd in Sydney en ik kan het alleen maar aanraden! Zo mooi! Het was inderdaad wel vreemd dat mijn dag bijna voorbij was en ik nog berichten kreeg van familie en vrienden uit Europa en Amerika, haha.
  Ik zou dit jaar wel oud en nieuw willen vieren in Zagreb of Berlijn 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Top joh dat je al eens oud en nieuw in Sydney heb gevierd! Zagreb… goh, verrassend, lijkt me wel een mooie stad trouwens maar nooit over nagedacht als een stad voor oud en nieuw.

   Beantwoorden

 14. Sheila

  Goed lijstje! Ik kan je uit ervaring vertellen dat het uniek is om in Sydney O&N te vieren. Echt geweldig. Wat is dat vuurwerk een spektakel!! Zo bizar groot. En de sfeer. Vroeg in de ochtend vertrek je met de ferry (afhankelijk aan welke kant je zit natuurlijk) richting de Harbour Bridge met je picknick mand en je kleedje om een mooi plekje uit te zoeken. En daar zit je dan. In een fijne sfeer, in je zomerjurkje te wachten tot het middernacht is. Absoluut een aanrader. En daarna kan je naar Bondi Beach, als je wil.

  Wat Londen betreft ook leuk, Natuurlijk niet zo’n waanzinnig groot vuurwerk spektakel (ik denk dat Sydney echt de grootste show heeft), maar Londen zelf is gewoon altijd leuk. Wel vond ik het tegenvallen dat er na middernacht weinig sfeer was op straat. Komt ook door het weer, er wordt van alles binnen gevierd in de pubs. Maar de entree prijzen vond ik dan weer belachelijk hoog.

  Ik wil het nog eens in NYC vieren.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.