To Blog or not to Blog…

Goh, heb jij een blog? Waarom dan? Gewoon verhaaltjes lezen van een stelletje onbekenden? Wat is daar nu de lol aan? Waarom zou je überhaupt alles op internet gooien? Enne, verdien je er ook wat mee dan?

Zomaar wat vragen die waarschijnlijk elke blogger wel een keertje heeft beantwoord. Ik in ieder geval wel, want net als ik zelf ook ben, zijn veel mensen nieuwsgierig van aard. Niks mis mee, zo zijn we nu eenmaal…

Waarom bloggen…

Ooit, way back, we hebben het dan over december 2002, begon ik met bloggen. Simpelweg omdat het me wel wat leek om een plekje in de digitale wereld te hebben waar ik mijn kronkels los kon laten. In die tijd was het vooral nog een kwestie van “en toen ging ik zo en toen ging ik dat…” Tegenwoordig is het veel meer een uitlaatklep, voor nog steeds die kronkels, maar ook om gewoon lekker alles van je af te kunnen schrijven omdat schrijven nu eenmaal mijn hobby is.

Virtuele vrienden…

Door de jaren heen heb ik een heel netwerk van blogs opgebouwd die ik trouw dagelijks, doch in ieder geval wekelijks, bezoek. Op deze manier heb ik inderdaad het gevoel dat ik de blogger erachter ken, ken voor zover deze zich ‘bloot’ geeft op haar of zijn blog. Met 2 hiervan heb ik inmiddels ook in real life contact en zie ik zeker ook als vriendinnen. De overigen zijn ‘slechts’ virtuele vriendjes, maar zijn zeker wel een vaste waarde in mijn wekelijks blogrondje geworden. Puur omdat ze me triggeren vanwege hun schrijfstijl, hun diversiteit aan blogs, hun belevenissen en de manier waarop ze me een kijkje in hun leventje geven…

taboeOpen & Bloot…

Hoewel ik vrij open ben in mijn blogs, is het echt niet zo dat ik alles maar deel. Verwacht van mij geen politiek-, geloof- en sex getinte blogs. Enerzijds uit zelfbescherming, maar ook omdat mijn blog niet bedoeld is om bepaalde discussies uit te lokken. Ik deel veel, maar er zijn gewoonweg grenzen, zo zal ik ook nooit de vuile was buiten gaan hangen. Hier wappert alleen maar schone was, de vuile blijft binnenshuis.

Rich or famous…

Heel eerlijk… soms word ik weleens benaderd om een bepaald product te testen en hiervan een review te plaatsen. Soms doe ik dat, soms ook niet, want laten we wel zijn waarom zou ik ineens pretenderen een beauty blogger te zijn en iets gaan melden over een nieuw soort nagellakje? Dit is ook nooit mijn drijfveer achter het bloggen geweest. Net zo min als dat ik de hoop heb om tot het selecte groepje van bekende bloggers toe te treden. Natuurlijk vraag ik me ook weleens af waarom een bepaalde blog zoveel lezers heeft terwijl het voor mijn gevoel niet zo’n bijzondere blogger is maar smaken verschillen nu eenmaal.

Wat ik wel jammer vind, is dat je bij veel nieuwe bloggers, althans voor mij nieuw dan, het idee hebt dat het alleen draait om het scoren van samenwerkingen en/of het halen van zoveel volgers. Iets wat in mijn ogen de kwaliteit van de blogs zeker niet ten goede komt en waar ik dan ook meestal vrij snel weer afhaak…

To Blog or not to Blog…

Voor mij heel duidelijk, zolang ik er lol aan beleef, zolang ik merk dat er mensen zijn die mijn blogs lezen, want hoewel ik in eerste instantie voor mezelf schrijf, is het zeker wel zo leuk om te merken dat je blogs ook daadwerkelijk worden gelezen en reacties opleveren want om alleen in het luchtledige wat te roepen, is natuurlijk ook niet helemaal de bedoeling, blijf ik gewoon lekker bloggen!

26 comments

 1. kliefje

  Eens met je “rich and famous” stukje. Ik laat me heel soms ook wel verleiden, maar het moet geen gewoonte worden. Ik schrijf wat ik wil, zonder druk. En dat scoren en aantallen, bah! Je ziet ze heel veel ja, van die mensen die ineens een blog starten, als een gek tekeer gaan en 2 maanden later er alweer mee kappen.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ik vraag me echt hoe sommigen aan zoveel volgers komen, bij jou snap ik dat want je heb zo je eigen stijl en springt er wat dat betreft echt tussen uit maar het gros vind ik veel op elkaar lijken met hun reviews en tips om beter te kunnen bloggen…

   Beantwoorden

   1. Yvon

    Volgers kun je heel makkelijk kopen 🙂

    Beantwoorden

    1. wiebie74

     Kopen???? Wist niet eens dat zoiets bestond joh

     Beantwoorden

 2. Nina Hobbysite

  Een leuke blog. op mijn blog laat ik vooral veel vorderingen zien van creatieve dingen. Dit vind ik erg leuk omdat er maar heel weinig mensen in mijn real life dezelfde hobby hebben. Een schrijver ben ik helaas niet. Wel vind ik het erg leuk om van andere bloggen, ideeen, denkwijze en inspiratie op te doen.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ook dat is een reden om te gaan bloggen! Gewoon lekker creatief bezig zijn, of dat nu met woorden of met iets anders is, dat maakt natuurlijk niet uit!

   Beantwoorden

 3. Morgaine

  Ik ben het zo met je eens, die beauty blogs, je blogt net zolang als ik al doe in elk geval, je kent de oude garde dan ook, waar commercie ver te zoeken was, en zo wel, was het een tip qua schoonmaakmiddel of zo, lol.. gratis en voor niks!

  Ik heb er dus ook niks mee, en als er teveel commercie op komt, dan ben ik ook weg, dat had ik ook al besloten. Doe mij maar blogs als het jouwe, wat lekker divers is, en zo blog ik zelf ook graag. Gewoon persoonlijk, om het schrijven, de fotografie en gewoon leuke dingen te delen 😀

  En die vragen krijg ik niet, omdat ik eigenlijk nooit zomaar vertel dat ik een blog heb… ik stuur ze eerst naar mijn atelier, hahaha

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Alleen maar reviews of blogs geschreven in opdracht dat hoeft voor mij echt niet. Dan ben ik, net als jij, direct weg. Een keer is prima maar als het uitstraalt dat dat de hoofddoel is, dan is het voor mij geen interessante blog…

   Beantwoorden

   1. Morgaine

    nee precies, 100% eens 😉

    Beantwoorden

 4. Mrs. T.

  Heerlijk he, dat bloggen. Geweldige hobby vind ik.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat zeker! Naast lezen en fotograferen gaat hier toch wel het meeste tijd in zitten maar zoals ik al zei, zolang ik er lol in heb, gaan we gewoon lekker door!

   Beantwoorden

 5. Falderie

  Volgens mij een gezonde manier om ernaar te kijken!
  En het is leuk je te lezen! 🙂

  Beantwoorden

 6. Sabine

  Leuk stuk! Ben het er ook helemaal mee eens! Ik ben nog vrij nieuw in blogland maar ik merkte al snel dat ik het lezen van blogs ook super leuk vind. Het is met als een tijdschrift alleen dan nog veel leuker 😀 En schrijven is ook gewoon heerlijk.

  Beantwoorden

 7. Serena

  Ik denk er exact hetzelfde over. In principe blog ik alleen maar over leuke dingen. En ja, hier komt ook regelmatig een review voorbij, ik ben en blijf nu eenmaal een gadgetnerd.
  Wel jammer als je ziet dat er best veel lezers zijn geweest, maar dat er maar weinig reacties komen. Dat weerhoudt me overigens niet van het bloggen, daar vind ik het veel te leuk voor. Maar een leuke reactie is wel altijd de kers op de taart vind ik…
  En ja, ik vind het leuk om te lezen wat andere mensen meemaken. Je komt ook vaak handige tips tegen, alleen al daarom is het zo leuk!

  Beantwoorden

 8. Ferry & Jacqueline

  Ik vind ook leuk om te bloggen. Dan praat je ook mee met andere mensen. Wij bloggen zeker heel lang mee. Dan ander blog titels. Er komen ook leuke reacties. Ik hoop dit zo blijft.
  Lekker genieten met de mooie weer.

  Beantwoorden

 9. sammie

  Ik heb ook het gevoel dat ik sommige bloggers ken, maar heb ze nooit ontmoet, zo leuk vind ik dat!

  Beantwoorden

 10. natasjaslifestyle

  Ik ben nieuw hier op aanraden van Morgaine, ik schreef al een tijdje stukjes op Facebook en heb begin dit jaar mijn eigen Facebook pagina aangemaakt. Ik hou natuurlijk ook van schrijven, maar ik ben nog zoekende naar mijn stijl wat wil ik… Ik wil namelijk zoveel ? ik schrijf vanuit mijn hart en probeer elke blog weer beter te zijn ik vind het heerlijk een uitlaat klep!

  Beantwoorden

 11. la vie de Karin

  Helemaal eens wat je zegt, je start een blog voor jezelf en omdat jij het leuk vindt om te schrijven. Ik vind het leuk om te lezen dus ik blijf je volgen :)!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Leuk om te horen! Dank je!

   Beantwoorden

 12. noeps1

  Ik blog, net als jij, al een aantal jaar en erger mij blauw aan de blogs met reclame. Ze willen alleen maar reacties en kliks maar de moeite om even terug te komen en ook te lezen en te reageren die nemen ze niet. Jammer .. ik vind het juist leuk om steeds mee te lezen en zo mensen te “leren” kennen

  fijn weekend

  Beantwoorden

 13. Flavie

  To blog or not to blog… het is een hobby zoals een ander… ik vind het super om te doen en ik vind het heel leuk om andere blogjes te bekijken… to blog dus 😉

  Beantwoorden

 14. iliveformydreams.com

  Ik kan hier heel kort over zijn……….

  AMEN<3
  Geheel mee eens.

  Beantwoorden

 15. LJ

  Mijn omgeving zou totaal niet begrijpen waarom ik blog. Vandaar dat ze het ook niet weten 🙂 Mijn reisblog, die wel publiek is en onder mijn echte naam, vinden mijn ouders al op het randje want allez, al die info over uzelf en foto’s en al dat zwiert ge toch niet op het www?!
  Ja, zeker blijven bloggen!!! 😉

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat blijf ik ook echt wel doen!

   Beantwoorden

 16. Saskia

  Herkenbare puntjes kaart je hier aan. Zolang ik het leuk vind blijf ik bloggen. Of dat nu een keer per week is of elke dag, voor 2 lezers of 1000….
  En zo af en toe een samenwerking is best leuk. Maar dat moet niet je drijfveer worden. Ook ik blog open en eerlijk maar tot op bepaalde hoogte. Sommige dingen zijn en vlijven privé.
  Enne, mocht je ooit in het zuiden zijn, ik wil best wel eens nummer drie zijn van bloggers die je in het echt kent 😉

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Leuk om te horen! Jammer dat we inderdaad zo ver weg wonen, maar misschien een keer halverwege?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: