Paddenstoelen De Heemtuin

Mijn tips voor een regenachtige zondag

Zondag, misschien wel mijn favoriete dag van de week. Gewoon zo’n dag waarop we over het algemeen niks moeten, niks hoeven en gewoon lekker onze eigen gang kunnen gaan. Tenminste als er geen formule 1 is natuurlijk! Het liefst trek ik er op zondag op uit. Lekker even de natuur in of misschien naar een leuk plaatsje om daar wat rond te struinen. Meestal in gezelschap van vriendlief en mijn camera.

Maar in de herfst en in de winter gebeurt het helaas ook vaak genoeg dat ik mijn vertier binnenshuis moet zoeken. Vooral op en dag als vandaag waarop het as we speak droog is maar de wind wel om het huis heen giert. Niet bepaald een dag om lekker naar buiten te gaan, hoewel, een beetje een diehard laat zich natuurlijk niet kisten.

Heb jij op zo’n dag als vandaag enorm last van verveling? Hier zijn dan mijn tips om de dag door te komen!

Maak eindelijk dat fotoboek van je vakantie(s)

Ben je de afgelopen tijd op vakantie geweest? Of heb je gewoon veel foto’s gemaakt waarvan het zonde is dat ze ergens staan weg te kwijnen op je pc of laptop? Ga er dan eens mee aan de slag! Maak een leuk fotoboek of zoek een paar leuke foto’s uit waar je iets bijzonders mee wilt gaan doen. Ikzelf maak altijd gebruik van CEWE Fotoservice en deze bevalt me erg goed. Misschien iets voor jou?

Zelf ga ik straks even verder met het uitzoeken van mijn foto’s voor het boek van Oostenrijk. Deze foto maakt trouwens kans om op de voorkant te komen. Eens of oneens?

Ehrwalder Almsee

Neem de tijd om eindelijk weer eens een boek te lezen!

Ook ik zou dat weer vaker moeten gaan doen. Lezen is en blijft één van mijn favoriete bezigheden. Gewoon je even onderdompelen in een goed en in mijn geval meestal een spannend verhaal. Toch maak ik er de laatste tijd te weinig tijd voor, te druk met internet en alle social media prikkels. Ik ben dan ook echt wel van plan om hier verandering in aan te gaan brengen. Maar goed, nu wil je gaan lezen maar welk boek dan? Hieronder mijn tips wat je vast en zeker een hoop uurtjes leesplezier zal gaan opleveren!

 1. In Wolfskleren – Simo Hiltunen
 2. De geniale vriendin – Elena Ferrante (dit is trouwens deel 1 van een serie die ik je echt kan aanraden!)
 3. Iene Miene Mutte – M.J. Arlidge (ook het eerste deel van een ontzettend spannende serie)

Duik de keuken in en ga lekker uitgebreid kokkerellen

Doordeweeks gun je je ongetwijfeld niet de tijd om uitgebreid te koken en nieuwe recepten uit te proberen. Dan moet het allemaal snel snel en val je vaak terug op je standaardrepertoire. Zo’n druilerige dag is dan bij uitstek geschikt om de keuken in te duiken en wat nieuws uit te proberen! Kijk bijvoorbeeld voor het opdoen van inspiratie eens op de site van Lekker en Simpel. Zoals ze zelf al aangeven, lekkere en simpele gerechten! Wedden dat je straks heerlijk zit te smullen?

Ga op de culturele toer en bezoek eens een museum

Gun jij jezelf nooit de tijd om eens een museum te bezoeken? Vind je dat echt iets voor als je je echt dood en dood verveelt? Geloof mij, er zijn een hoop leuke musea in Nederland die echt de moeite waard zijn. Waar je echt niet alleen maar saaie dingen krijgt te zien. Op de site van Whichmuseum vind je een overzicht van de top 100 van beste musea in Nederland, dus vast ook wel iets bij jou in de buurt!

Het laatste museum wat wij bezochten was het Fries Museum in Leeuwarden in augustus dit jaar. Ook best een aanrader voor zo’n druiligere dag.

Fries Museum

Bedenk alvast waar je volgend jaar wel naar toe zou willen

Vakantie & voorpret gaan hand in hand samen, toch? Misschien heb je net op je werk al moeten doorgeven wanneer je volgend jaar wel vrij zou willen. Een mooie gelegenheid dus om eens te kijken waar je wel naar toe zou willen. Struin het internet af en waan jezelf al ergens in de zon of misschien ben jij wel meer een wintersportliefhebber. Zo’n regenachtige dag verdwijnt als sneeuw voor de zon naar de achtergrond!

Marcella zette haar wishlist voor volgend jaar al online, misschien doe je daar nog ideeën op?

Ruim eindelijk eens je kledingkast op

Je hebt vast genoeg shirtjes of broeken in je kast die je niet meer draagt om uiteenlopende redenen. Waarom nog langer opbergen? Hup, in de tas en eventueel richting de kledingbakken als het verder nog goed is. Je zult zien dat je ineens weer ruimte hebt in je kast + dan heb je direct een mooie gelegenheid om weer eens een shopdate met een vriendinnetje te plannen!

Nou, waar vermaak jij je mee op zo’n regenachtige dag?

13 comments

 1. Marcella Molenaar

  Leuke vermelding, thanks! Ik duik om 18:00 de bios in voor A girl on the train. Heel benieuwd naar!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk! Het boek heb ik gelezen, ben benieuwd wat je van de film vindt!

   Beantwoorden

 2. Ferry & Jacqueline

  Bij ons stormt het. Het regent de hele dag bij ons. Wat leuk dat je boek doet. Daar kun je mooie foto’s uitzoeken. De eerste foto is prachtig om te zien. Er zijn zoveel museum in Nederland te zien. Maar je moet wel van houden welke naar toe gaat. Je gaat al lekker uitzoeken naar zon toe gaat. Ik ben helemaal geen wintersportliefhebber. Brrr… Geef maar maar dan lente. Succes met uitzoeken.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Hier regent het inmiddels ook alweer een tijdje. Echt storm is het nog niet maar wel een flinke wind. Niks aan zo. Wij hebben zelfs al een zonvakantie geboekt voor volgend jaar, daarover zal ik binnenkort wat meer vertellen op mijn blog.

   Beantwoorden

 3. Kim

  Ik ben inderdaad bezig geweest met het maken van een fotoboek van mijn vakantie. Daarnaast heb ik een beetje zitten lezen. Nu heb ik Netflix maar weer eens opgestart. Ook heel fijn om zo’n regenachtige zondag mee door te brengen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik heb geen Netflix maar kan me inderdaad wel voorstellen dat het heerlijk is om wat series te kijken met dit weer!

   Beantwoorden

 4. Deborah

  Lezen en nog eens lezen. Heerlijk op de bank met een kop thee en mijn dekentje haha.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik was zo druk met het maken van mijn fotoboek dat het lezen er helaas opnieuw bij in is geschoten.

   Beantwoorden

 5. Mrs. T.

  Vandaag in de harde wind een eind gewandeld en daarna een verjaardagsfeestje gehad. Prima zondag dus.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dapper hoor om er met dit weer naar buiten te gaan! Ik ben lekker binnen gebleven.

   Beantwoorden

 6. Morgaine

  Lekker uitwaaien juist, kan zo heerlijk zijn, dit keer niet, ik zit nog in de haakverslaving, hahahaha Maar ja, er is genoeg te doen op dagen dat je er even niet uit wilt gaan.

  X

  Beantwoorden

 7. sammie

  Hm die kledingkast zou ik ook wel eens aan kunnen beginnen.. Maar ik nestel me altijd liever op de bank voor de tv op dit soort dagen 🙂

  Beantwoorden

 8. Flavie

  Ik kijk graag naar een filmpje onder een dekentje op regenachtige dagen… heel gezellig!! 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.