Pacomari Nerja hotspot

Tijd voor stedentrips: met deze apps vind je de mooiste hotspots

Het voorjaar is weer aangebroken en dat betekent voor de meeste mensen dat er weer volop plannen worden gemaakt voor een stedentrip. Natuurlijk is het heerlijk om gewoon wat rond te slenteren door een onbekende stad, maar natuurlijk wil je ook weten welke hotspots je echt gezien moet hebben of waar je naar toe moet om lekker te kunnen eten.

Vroeger kocht ik voor elke bestemming een reisgids, maar tegenwoordig maak ik dankbaar gebruik van mijn telefoon tijdens een vakantie. Natuurlijk scheelt het dat je tegenwoordig in Europa gewoon gebruik kunt maken van je prepaid abonnement en dat je geen last meer hebt van roamingkosten. Als je net als ik tijdens een stedentrip veel gebruik maakt van je telefoon, dan raad ik je aan om tijdig je prepaid te vergelijken zodat je tijdens je stedentrip altijd over voldoende MB’s beschikt om op  zoek te gaan naar de leukste hotspots.

De grote vraag is natuurlijk hoe vind je al die leuke hotspots? Dit zijn in ieder geval de vijf apps waar ik tijdens een vakantie niet zonder kan.

 • TripAdvisor

Pacomari Nerja hotspot

Een overzichtelijke app die in het kort de bezienswaardigheden van je bestemming aangeeft, maar waar je ook de beste restaurants in Town kunt vinden zodat je in ieder geval verzekerd bent van lekker eten na een dagje rond slenteren.

 • Around Me

Deze app heb ik pas recentelijk ontdekt, maar is echt een mooie aanvulling om net even wat anders te ontdekken dan de toeristische plekken. Zo laat deze app je de dichtstbijzijnde pinautomaat zien, maar ook welke leuke winkels zich in je directe omgeving bevinden. Echt een aanrader wat mij betreft voor zowel praktische zaken als het ontdekken van coole plekken.

 • Instagram

Malaga Costa del Sol

Niet alleen is Instagram natuurlijk het medium bij uitstek om je foto’s te plaatsen, maar ook zie ik regelmatig op die manier foto’s van plekken waar ik zelf dolgraag naar toe zou willen. Daarnaast kun je natuurlijk ook zoeken op bepaalde hashtags. Op die manier kwam ik er namelijk achter waar ik in Malaga moest zijn om mooie street art te spotten.

 • Get Your Guide

Ook een app die ik pas sinds kort heb ontdekt, maar waar ik sindsdien zeer vaak op zit te kijken. Met deze app kun je namelijk heel gemakkelijk zien wat er in jouw buurt te doen is. Wil je naar een museum? Wil je een stad per fiets ontdekken, maar wel met een gids erbij? Of wil je ergens een lekkere wijnproeverij doen? Met deze app weet je direct waar je moet zijn.

 • Booking

Apartamentos Almoraide Nerja hotspot

Misschien niet helemaal passend in dit rijtje, maar toch mag deze app niet ontbreken. Met deze app boek ik namelijk altijd onze hotels of appartement zoals Apartamentos Almoraide in Nerja waar we afgelopen maart een weekje verbleven. Vooral ook handig als je ter plekke op zoek bent naar een leuke accommodatie.

Wat is jouw favoriete reisapp?

Dit betreft een samenwerking. Ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik volledig achtersta en die passen bij mijn blog.

21 comments

 1. L

  Ik vind TripAdvisor eigenijk echt verschrikkelijk.. kan er niet fijn mee werken.. Ik gebruik vooral Google veel om te zoeken naar info en kom dan vaak bij leuke blogs uit. Ook insta gebruik ik veel voor leuke tips.

  Beantwoorden

 2. Felice Veenman

  inderdaad, nu we van de roaming kosten verlost zijn, kunnen we veel beter gebruik maken van onze telefoons. De App: around me lijkt me wel wat

  Beantwoorden

 3. Ingrid

  Ik gebruik toch ook veelal de Tripadvisor. De app van AirBnB is ook wel handig.

  Beantwoorden

 4. Natasja

  Ik heb eigenlijk geen van deze apps nog gebruikt. Wij gaan meestal op vakantie naar familie in het buitenland dus hun laten ons alle leuke hotspots zien.
  We zijn wel van plan dit jaar eens ergens anders heen te gaan dus dan ga ik deze apps zeker uitproberen.

  Beantwoorden

 5. Melissa

  TripAdvisor en bookings vind ik beide erg fijn in gebruik betreft hotspots

  Beantwoorden

 6. Amy

  Je hebt gelijk, sinds roamingkosten geen issue meer zijn is het inderdaad een stuk makkelijker om je telefoon er even bij te pakken. Ik sla zelf hotspots op via Pinterest en Instagram, maar gebruik ook Tripadvisor en Get your guide. Around me heb ik net gedownload om ook eens te proberen, dank voor de tip!

  Beantwoorden

 7. Melanie Hoogvliet

  Ik ben idd blij dat de roamingkosten geen probleem meer zijn daardoor kan ik steeds sneller de leukste hotspots opzoeken. Ik zoek vaak gewoon via google dan komen er meestal wel wat goede blogs naar voren. En natuurlijk Tripadvisor

  Beantwoorden

 8. Manon

  Around Me klinkt goed. Toch handig om te weten waar je kan pinnen bijvoorbeeld.

  Beantwoorden

 9. Sandra

  Tripadvisor en booking gebruik ik ook en op instagram kijk ik ook wel wat rond. Van de andere had ik nog niet gehoord! Dank je wel om deze te delen!

  Beantwoorden

 10. Maaike | Travelbliss

  Ik maak vaak gebruik van Tripadvisor en Instagram, maar vind ook veel inspiratie op reisblogs 😉

  Beantwoorden

 11. Marieke

  Ik vind het altijd nog leuk om met zo’n boekje van de ANWB rond te kopen 😉

  Beantwoorden

 12. Francis | Mamazetkoers.nl

  Ik gebruik zelf idd Instagram ook voor de leukste hotspots!

  Beantwoorden

 13. Julie

  Wat een handige apps! Ik ga zeker die AroundMe eens bekijken! 🙂

  Beantwoorden

 14. Mandy

  Ik kijk vooral veel op google en facebookgroepen, tripadviser vindt ik ook super fijn! Verder vraag ik gewoon old school veel bij recepties etc 🙂 altijd op zoek naar leuke boekjes ook

  Beantwoorden

 15. ingrid

  ik google eigenlijk vooral veel, maar misschien zijn deze apps ook wel handig

  Beantwoorden

 16. Janet

  Ik blijf toch steeds de app van Booking het vaakst gebruiken, ook Airbnb gebruik ik soms.

  Beantwoorden

 17. Lisanne

  Leuk artikel! Zelf maak ik ook veel gebruik van Instagram bij het zoeken naar mooie hotspots voor een stedentrip. Voor verder weg maak ik ook wel eens gebruik van boeking.com

  Beantwoorden

 18. Dhini

  Handig apps, alleen heb ik niet zo veel ruimte in mij smartphone voor meer apps te downloaden

  Beantwoorden

 19. Daniëlla

  Handige apps! Ik snuffel regelmatig op Airbnb, maar vooral om gewoon te kijken. Heb er nog nooit iets mee geboekt.

  Beantwoorden

 20. Frederique

  Ja, Tripadvisor sla ik er ook altijd op na. En Booking.com natuurlijk. Waar ik met Booking wel op let, is dat ik ook altijd de prijs via het hotel zelf check. Die is vaak toch lager! Insta gebruik ik niet als ‘reis naslag’ en reisgidsen sleur ik nog steeds mee haha

  Beantwoorden

 21. Daphne - verdraaidmooi

  Ik ben een groot fan van Tripadvisor! Ideale app om van alles op te zoeken!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: