Sloss Schonbrunn Wenen

Throwback Thursday | Genieten in een typisch Weens koffiehuis

In Throwback Thursday deel ik een foto waar voor mij een leuke of een bijzondere herinnering aan kleeft. Meestal zal het vakantiegerelateerd zijn want ja, dan maak ik natuurlijk ook de meeste foto’s!

In juni 2014 splitsen we onze vakantie op. Dat wil zeggen, we gingen eerst een weekje naar het Balatonmeer in Hongarije en daarna via Wenen door voor nog een weekje in Salzkammergut in Oostenrijk. In Wenen troffen we het echt. Man, man, man, wat was het toen warm. De stad ging gebukt onder een heuse hittegolf en dat betekende helaas ook een portie smog.

Nadat we een rondtoer hadden gemaakt met zo’n Hop-on-Hop-Off toer en nog een poging deden voor een stadswandeling wisten we niet hoe snel we de verkoeling moesten opzoeken.

Genieten bij Café Schwarzenberg

Daarvoor ben je natuurlijk in Wenen aan het beste adres. De stad staat namelijk bekend om zijn ruime keuze aan koffiehuizen waar je het lekkerste gebak kunt krijgen. Ook wij hadden dit voor Wenen op ons lijstje staan. Nu het toch zo bloed- en bloedheet was, kozen we er dan ook voor om dit gewoon direct te doen. In mijn ANWB-gids had ik al een koffiehuis gespot. Deze zou bepaald niet goedkoop zijn maar behoort wel tot één van de oudsten van de stad. Dus gewapend met een stadsplattegrond gingen wij richting Café Schwarzenberg.

Café Schwarzenberg Wenen

Een plekje op het terras lag misschien voor de hand maar wij besloten om lekker binnen te gaan zitten. Ook omdat in mijn gids duidelijk stond vermeld dat een kijkje binnen absoluut de moeite waard was. En dat was het zeker! Een mooie authentieke inrichting met enorm grote kroonluchters waarvan deze hieronder nog maar een kleintje is.

Café Schwarzenberg Wenen

Bediening strak in pak en allemaal uber netjes. De kaart bestond uit tig soorten koffie om over het gebak nog maar te zwijgen. Wij besloten gewoon heel traditioneel voor de Apfelstrudel te gaan maar dan wel in dit geval natuurlijk huisgemaakt. Die foto’s heb ik helaas van mijn mobiel verwijderd maar geloof mij, bij het schrijven van dit artikel liep het water mij weer in de mond!

 

 

3 comments

 1. Morgaine

  Ja dat weet ik ook nog in Oostenrijk, de Apfelstrudel, hahaha Gerechten uit land van oorsprong daar eten is altijd fijner en lekkerder dan dat je het hier maakt of zelfs haalt 😉

  X

  Beantwoorden

 2. Yova

  Mooi om te zien in Wanen. Gerechten is daar wel erg duur. Mooie restaurant hebben vaak in Wenen. Maar koffie huizen is daar wel redelijk prijsje. Leuke foto’s om te zien.

  Beantwoorden

 3. Sammie

  Oh die inrichting! Wat gaaf! Ik denk dat ik op zo’n warme dag eerder voor een ijskoffie zou gaan trouwens haha.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.