Tag | Life is a Song…

Het is alweer eventjes geleden dat Morgaine me hiervoor tagde maar tot nu toe ontbrak me vooral de tijd om er echt eens goed voor te gaan zitten, maar het moet er nu toch maar eens van komen!

WIE IS JE FAVORIETE ARTIEST?

Lastig, want echt favoriete artiesten zoals ik die vroeger had, denk aan Marco Borsato, Robbie Williams, Wham of een Michael Jackson, heb ik tegenwoordig niet meer. Op dit moment vind ik vooral de muziek van Bruno Mars, Olly Murs en Pharrel Williams wel leuk om te horen…

ZING JE ONDER DE DOUCHE?

Oh, nee, absoluut niet! Ken mijn eigen tekortkomingen op dit vlak maar al te goed, dus zelfs onder de douche is het niet om aan te horen!

WAT WAS DE EERSTE CD IN JE BEZIT?

Werkelijk waar geen idee, zal vast iets geweest zijn van Michael Jackson, Bad, misschien, of anders een verzamelcd…

ALS ER NOG GEEN INTERNET BESTOND (DUS OOK GEEN SPOTIFY, YOUTUBE, DOWNLOADEN) WELKE CD ZOU JE DAN KOPEN?

Moet zeggen dat ik al een aantal jaren niet echt meer naar een cd luister, maar als ik dan moet kiezen, zou ik voor iets gaan van Bruno Mars. Lekkere vrolijke muziek met een goede beat.

WELKE ARTIEST OF WELK NUMMER IS EEN ‘GUILTY PLEASURE’ VAN JOU? (wel eerlijk zijn hè!)

Als mijn collega’s deze vraag voor me zouden moeten beantwoorden, zouden ze vast Fell in Love with an Alien van The Kelly Family noemen maar ach, dat is al zo lang geleden (en nee, ik vind het nog steeds wel leuke muziek!) dat ik het geen guilty pleasure meer wil noemen maar een stukje nostalgie maar goed, wie dan wel?

Nou ja, het is geen geheim dat er in huize B. regelmatig naar de Duitse tv wordt gekeken en dan ontkom je zeker niet aan deze dame, Helene Fischer. Haar nummer Atemlos durch die Nacht is één van de succesvolste nummers ooit in Duitsland!

WELKE ARTIEST(EN) HEB JE LIVE GEZIEN?

Mijn allereerste concert was met nichtje J. naar Clouseau in De Oosterpoort in Groningen, wat een happening om Koen met zijn mooie kijkers van zo dichtbij te zien!

Daarna volgden concerten naar: Marco Borsato, Blof, Van Dik Hout, Nick & Simon, Jan Smit, Guus Meeuwis, Volumia, Alain Clark, Ben Saunders, Bon Jovi, Robbie Williams, Gloria Estefan, Take That, The Kelly Family en als absoluut hoogtepunt Michael Jackson in De Kuip, staat nog zo op mijn netvlies gebrand!

VAN WAT VOOR MUZIEK OF WELK NUMMER WORD JE EMOTIONEEL?

Eigenlijk heb ik dat helemaal niet zo met muziek, natuurlijk kleven er wel bepaalde herinneringen aan bepaalde nummers maar emotioneel? Nee, niet echt, komt misschien ook wel doordat ik eigenlijk nooit echt goed naar de tekst op zich luistert! Ik weet het, heel slecht misschien maar ik vind een nummer gewoon mooi of niet mooi en dat is dan puur op basis van de stem van de artiest en de beat erachter, niet eens zozeer vanwege de tekst want meestal weet ik niet eens waar het nummer over gaat…

AAN WELK NUMMER HEB JE EEN SPECIALE HERINNERING? WELKE HERINNERING BRENGT DIT NUMMER BIJ JE NAAR BOVEN ALS JE HET LUISTERT?

Dat is niet zo moeilijk! Bepaalde nummers zijn voor mij altijd verbonden aan bepaalde momenten, meestal vakanties, zo ook dit nummer. Ein Festival der Liebe, oorspronkelijk van ene Jürgen Marcus maar door de jaren heen verschillende keren gecoverd en ja, ik weet nog zo goed dat we in 2004 voor het eerst samen op vakantie gingen naar Oostenrijk en op het moment van het passeren van de grens dit nummer op de radio klonk en we elkaar aan keken en spontaan begonnen mee te zingen en eigenlijk luidde dat moment dus onze voorliefde voor zowel Oostenrijk als voor Duitse muziek in!

 

17 comments

 1. Morgaine

  Ontzettend leuk om te lezen, en jeetje, wat een hoop concerten heb je bijgewoond, en nog hele grote namen ook, geweldig!

  Opposite zijn jij en ik, in de zin dat een tekst mij juist boeit en dan de artiest niet, ja het moet een mooie stem hebben, het moet kloppen in het geheeld, maar de tekst is juist waar ik naar luister of die mij opvalt, en soms heel soms is het de muziek en dan is de tekst eigenlijk heel zielig, lol…

  Dank je wel voor het invullen, erg leuk!
  X

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ik ben op dat gebied inderdaad de vreemde eend in de bijt want mijn collega’s gaan ook altijd voor de teksten en weten precies waarom ze een bepaald nummer mooi vinden omdat die ene regel iets zegt. Ik heb werkelijk waar nooit een idee!

   Beantwoorden

   1. Morgaine

    Oh er zijn er wel meer dan jij hoor, dan is het gewoon het hele plaatje, de muziek die aanspreekt, niks mis mee 😉 Waar ik soms juist een tekst mooi kan vinden, maar niet van de originele artiest dan bijv. Dat is heel wat lastiger, lol. Neem het nummer Suzanne bijv. Leonard Cohen, ik vind die man vreselijk klinken, maar miljoenen lopen met hem weg, ik snap dat weer niet! 😉

    Beantwoorden

 2. Nathalie

  wat een leuke tag… leuk ingevuld ook!

  Beantwoorden

 3. Wendy

  Ik vind het een leuke tag om te lezen. Heb het op de planning staan om ook een keer over te nemen.

  Beantwoorden

 4. Sabine

  Leuk!! Ik moet bekennen dat ik het nummer Fell in love with an alien ook heel leuk vind…. En wat had ik Michael Jackson graag live willen zien! Echt tof dat je dat nog meegemaakt hebt!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Was echt een ontzettend mooi concert, de opening hoe hij over het publiek aan kwam vliegen, het nummer Heal the World met een mega grote wereldbol, zijn versie van Thriller… zo briljant, echt jammer dat hij veel te jong is gestorven…

   Beantwoorden

 5. Ferry & Jacqueline

  Leuke tag heb je ingevuld. Leuke liedjes heb je daar staan. Jan Smit is hele bekende. Jan wilde eigenlijk mee stoppen met zingen. Het was toen op de tv gezegd.
  Fijne zondag.

  Beantwoorden

 6. Regina

  Leuke en originele tag. Ik denk eerlijk gezegd dat deze tag met mij niet zou werken, want ik ben helemaal niet zo’n muziekmens. Natuurlijk hou ik wel van muziek, maar ik doe maar wat en luister maar af en toe.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ik eigenlijk ook hoor, alleen in de auto en op kantoor luister ik naar de radio. Thuis soms VH1 op staan maar verder ook heel weinig…

   Beantwoorden

 7. dirk1heidi

  Wat een super leuke tag heb je ingevuld.
  Bedankt dat ik je zo leer kennen .

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Leuk dat je op mijn blog was, kom snel bij je kijken!

   Beantwoorden

 8. Gerda Esser

  Leuke Tag Wanda

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

 9. Sammie

  Bruno Mars, daar heb ik al een tijdje niet meer naar geluisterd, die heeft inderdaad veel lekkere muziek!

  Beantwoorden

 10. Insoon

  Leuk om jouw antwoorden te lezen.. en ik heb één cd van The Kelly Family (met dat nummer) helemaal grijs gedraaid, haha. Wat betreft songteksten, daar luister ik juist weer wel naar. Maar een nummer moet ook gewoon lekker in ’t gehoor liggen 🙂

  Beantwoorden

 11. Serena

  Hahaha, voor jou dus ook een Duitse guilty pleasure. Hélène Fischer is inderdaad goed, ze kan ook perfect Italiaans zingen.

  Beantwoorden

 12. iliveformydreams.com

  Super tof om jou invulling te lezen (en te horen!)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: