De Dom Milaan (steden)

Steden waar ik niet meer naar terug hoef!

Steden, ik bezocht er verschillende in de afgelopen jaren . Typische wereldsteden maar ook kleinere stadjes die je net zo vaak verrasten en waar het net zo leuk vertoeven is als in de grotere wereldsteden. Misschien zelfs nog wel leuker, juist omdat ze minder toeristisch zijn. Natuurlijk waren er ook steden die om wat voor reden tegenvielen of beter gezegd, vielen in de categorie been there, done that. Leuk dat ik er geweest ben, maar terug hoeft voor mij niet.

Deze 3 steden zal ik niet zo gauw weer gaan bezoeken en natuurlijk vertel ik je ook waarom!

Siofok (Hongarije)

winkelstraat Siofok (steden)
winkelstraat Siofok

In juni 2014 waren we op vakantie aan het Balatonmeer in Hongarije en natuurlijk mocht een bezoek aan Siofok, the place to be voor de jeugd, niet ontbreken. Ooit was ik hier met vriendinnetje T. geweest en wat hadden we ons er toen prima vermaakt. Lekker weer, leuke sfeer op de jongerencamping aan het meer, leuk stadje met tig leuke cafeetjes én vooral goedkoop drinken. In mijn beleving was het er gewoon gezellig, pleintje, terrasjes, mooie kleurrijke pandjes… iets in die geest. Maar… wat viel dit tegen bij mijn tweede bezoek! Ik herkende helemaal niks terug en zag alleen maar torenhoge hotelcomplexen, overal neonverlichting, borden met friet van piet, jongelui die ons flyers in de hand drukten voor één van de vele discotheken (was misschien nog wel een compliment ook…)  en na nog wat rondgereden te hebben, besloten we dan ook maar snel om verder te gaan. Terug naar Hongarije willen we zeker, maar Siofok is er duidelijk eentje in de categorie been there, done that!

Scheveningen (Nederland)

Boulevard Scheveningen (steden)
Boulevard Scheveningen

Verrassend? Misschien wel voor jullie, voor mij absoluut niet. Ik heb sowieso heel weinig met de Nederlandse kust, Noord-Holland en de waddeneilanden uitgezonderd dan, maar Zuid-Holland, ik vind veel van de kuststeden daar echt een gevalletje van vergane glorie. Natuurlijk ging ik er in het verleden naar toe, deels uit nieuwsgierigheid, deels omdat het de naam heeft, maar iedere keer was ik ergens teleurgesteld. Het heeft het gewoon niet voor mij, te toeristisch, geen mooi strand, te druk, te grauwe uitstraling. De laatste keer was ik er van mijn werk vanwege het 75-jarig bestaan van het bedrijf en ook toen vond ik het bepaald geen ramp om weer weg te gaan.

Milaan (Italië)

De Dom Milaan (steden)
Bovenop De Dom in Milaan

Ik beloofde jullie een wereldstad die mij niet kon bekoren en dit is ‘em dan. Milaan! In juni 2011 verbleven we 2 weken aan het Comomeer en kwamen vrienden D & R ons daar gezellig een paar dagen gezelschap houden. Natuurlijk mocht een bezoek aan Milaan niet ontbreken. Dus pakten we de trein en vertrokken we voor een dagje naar deze wereldstad. Waar ik normaal vrijwel direct onder de indruk ben van een stad, overkwam mij dit nu totaal niet. Eerder het tegenovergestelde. Natuurlijk, de Dom is een prachtig bouwwerk en de winkels zijn een beleving op zich maar dat was het dan ook wel. We liepen eigenlijk allemaal een beetje verdwaasd rond, niet echt goed weten wat we nog eens konden gaan doen. We overwogen nog een hop-on-hop-off bus te pakken maar ook dat ritje zou slechts langs 10 bezienswaardigheden gaan waaronder ook nog eens het voetbalstadion. Persoonlijk geloof ik echt dat er wat mis is als een stadion tot dé attracties van een stad wordt genoemd. Ik riep weleens eerder dat ik een haat/liefde verhouding met Italië heb, maar tussen Milaan en mij was er gewoonweg totaal geen klik!

En naar welke stad hoef jij niet zo nodig naar terug?

36 comments

 1. Marleen

  Leuk geschreven! Ik heb niet echt een plek waar ik niet meer naar terug wil, hooguit de waddeneilanden. Pfoe, wat is het daar saai!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat is verrassend, de waddeneilanden. Ja, misschien is er inderdaad niet zoveel te doen, het is vooral de natuur wat je aan moet spreken, het uitwaaien op het eindeloze strand en ja, als je daar niet veel mee hebt, dan is het inderdaad misschien wel een saaie bedoening.

   Beantwoorden

 2. kliefje

  Mag het ook een hele streek zijn? De Elzas. Vanwege de Duitse kneuterigheid en het boerse eten. Met uitzondering van Straatsburg, wat ik wél een superplek vind.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Natuurlijk mag dat! Ik ben er nog niet geweest maar zou er best een keer een weekend naar toe willen. Een week lijkt me teveel van het goede…

   Beantwoorden

 3. Marushi

  Jammer dat deze plekken niet zo geod bevallen zijn. Ik vind scheveningen wel leuk om er even te lopen. Maar niet om echt naar het strand te gaan. -x-

  Beantwoorden

 4. Insoon

  De grote vismarkt in Busan (Z-Korea), dat was voor mij echt éénmalig!
  En in Nederland: Eindhoven. Genoeg winkels als je van shoppen houdt, maar weinig oude gebouwen, karakter en sfeer. Maar da’s mijn persoonlijke mening 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Eindhoven… ooit eens geweest voor een voetbalwedstrijd. Hoe is het mogelijk in mijn geval he? Maar toen vond ik het nog leuk en oh ja, ik had nog een OV-studentenkaart, ook niet geheel onbelangrijk. Het centrum zelf vond ik inderdaad niet zo bijzonder…

   Beantwoorden

 5. Regina

  Ik zou het eerlijk gezegd niet zo snel weten. Er zijn genoeg van die tussenplaatsjes geweest waar ik dan heb verzucht: hier hoef ik niet nog eens heen, maar die hebben zo weinig indruk gemaakt dat ik de naam al niet meer weet 🙂

  Beantwoorden

 6. Marjolein

  Grappig dat je Milaan noemt: het leek mij altijd een leuke stad, maar hoor inmiddels van iedereen die er geweest is dat het geen aanrader is. Zelf kan ik niet zo 1, 2, 3 een plek bedenken, sla dat soort dingen nooit zo op.. In elk geval geen vakanties of stedentrips gehad die ik niet over zou willen doen!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ieder voor zich natuurlijk maar ik heb gewoon niks met Milaan. Blij dat ik het gezien heb maar als we weer in die buurt zijn, hoef ik er niet weer heen…

   Beantwoorden

 7. Nesrin

  Je bent niet de eerste die ik hoor zeggen dat Milaan niet all that is. Leuk onderwerp dit, misschien moet ik hier ook over nadenken, kan zo niet 1,2,3 drie steden noemen waar ik nooit meer heen wil.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! Meestal gaat het om de steden die je gezien moet hebben, dit leek me voor de verandering weleens leuk om te delen

   Beantwoorden

 8. Koen

  Ik kan me vinden in je beoordeling van Milaan. Ik was er twee dagen maar het staat ook niet op mijn lijstje om nog een keer te bezoeken. Ook Mombasa in Kenia. Leuk voor 1 keer, niks meer, ik zal er hooguit langs rijden op weg naar een andere plaats. Ook Lourdes hoort in dit rijtje thuis. Ik was er als jong kind en later nog een keer tijdens een vakantie in de Pyreneeën. Ook Glasgow viel me tegen. En ik wil ook Los Angeles toevoegen aan dit lijstje maar ja … als iemand me zou uitnodigen om naar LA te gaan, dan zou ik toch JA zeggen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Glasgow ken ik alleen toen we er met een bustrip vanuit Edinburgh langs kwamen. Trok me niet direct. Net als LA eigenlijk maar inderdaad, mocht iemand mij uitnodigen, wie ben ik dan om keihard nee te zeggen…

   Beantwoorden

 9. Anneloes en Janet

  Milaan staat inderdaad ook in mijn (en onze als ik ook namens mijn NSS-collega mag spreken) top 3. Tegenvaller helaas.
  Ik had ook niks met Los Angeles. Geen aantrekkelijke stad. Dat terwijl ik dacht dat Las Vegas een misser zou worden maar die vond ik dan weer best leuk voor een x.
  Nederlandse kust is o.h.a. niks, behalve natuurlijk de Wadden en stukjes N-H idd.
  Verder vond ik Luxemburg-stad ook geen aanrader. Erg duur ook 🙁
  Meest vreselijke NL stad: Almere… Ik hou van oud en sfeervol, vandaar 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Luxemburg stad… idd stinkend duur! Ik kan me nog herinneren dat we zelfs voor het tafelkleedje bij het restaurant moesten betalen! Verder was er weinig bijzonders.
   Almere… ken alleen Almerestrand vanwege de Libellebeurs waar ik 1x ben geweest, heb niet het idee dat ik iets heb gemist daar…

   Beantwoorden

 10. Sabine

  Ah Milaan! Ik ben er jaren geleden met mijn moeder geweest en dat was heel leuk! Niet een geweldige stad wat betreft bezienswaardigheden, dat moet ik toegeven. Maar voor een paar daagjes was het heel leuk, mooi en gezellig! Maar inderdaad: ik hoef er niet nog een keer heen 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Jij dacht New York hè? Daar zou ik juist wel weer naar toe willen!

   Beantwoorden

   1. Sabine

    Haha ja ik dacht omdat het zo tegenviel de laatste keer met die aanslagen enzo…

    Beantwoorden

    1. Wanda

     Nee, het viel niet tegen, maar het bepaalde natuurlijk wel de sfeer in de stad, vooral de angst die je overal voelde en natuurlijk de doodsgeur. Ik zou heel graag terug willen om er onder normale omstandigheden rond te kijken, ook omdat toen alles in het teken stond van de marathon waar mijn ex aan meedeed waardoor er los van bepaalde dingen zoals The Empire State Building en de boottocht rondom het Vrijheidsbeeld, weinig tijd hadden om de stad zelf te verkennen…

     Beantwoorden

 11. Saar

  Niet zozeer steden waar ik niet meer naar toe wil maar meer landen/plekken. Zo viel Rhodos erg tegen en Bulgarije ook wel. Dus daar ga ik niet meer heen. Leuke post!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Bulgarije viel tegen? Zagen het laatst op een beurs, leek ons eventueel wel wat voor volgend jaar…

   Beantwoorden

 12. Daphne | Travelshot.nl

  Pfoeh je hebt me even aan het denken gezet.. Als ik terug kijk op de steden die ik bezocht heb op vakantie viel Heraklion (Kreta) me wel erg tegen.. Daar had ik gewoon veel meer van verwacht.
  Milaan vond ik wel leuk voor een dagje, maar hoef ik niet meer zo gauw nog eens naar toe.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Heraklion ben ik ooit ook geweest, kon me ook niet echt bekoren…

   Beantwoorden

 13. Mariska

  Heel eerlijk en interessant om eens de andere kant te lezen. Ik heb dit een beetje met Amsterdam eigenlijk, vooral het drukke winkelgebied dan. Te druk, te veel toeristen, het voelt een beetje grauw. Mooie winkels, maar meh.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Amsterdam vind ik alleen leuk vanwege de musea en de 9 straatjes maar verder is het mij ook veel te toeristisch…

   Beantwoorden

 14. Nathalie

  wat leuk om dit te lezen!

  Beantwoorden

 15. Flavie

  Ik hou ook niet zo van de drukte aan de kust… gelukkig zijn er nog rustige plekjes.
  Het verwondert mij dat Milaan tegengevallen is… ik ben er zelf nog nooit geweest, maar zo’n stad!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Vond dat er heel weinig bijzonders te zien was, ook niet echt een bijzondere sfeer…

   Beantwoorden

 16. Marleen

  Leuk om te lezen. Ik vond het land Denemarken niks. Een paar jaar geleden gingen we daar naartoe in de zomervakantie en dat land vond ik echt tien keer niks. Maar ach, genoeg andere hele mooie plekken op de wereld!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ooit geweest met ouders maar idd weinig te zien… erg vlak ook.

   Beantwoorden

 17. Sheila

  Oh wat grappig om te lezen. In mijn jeugd kwam ik in Siofok (lees: 25 jaar geleden) en toen zag Siofok er natuurlijk niet uit zoals je het nu omschrijft. Mijn conclusie; niet naar meer naar toe 🙂

  Ik wil niet persé zeggen dat ik ergens niet meer naar toe wil, want soms ben ik er in de buurt of moet ik er toch even doorheen. Maar LA vind ik bijvoorbeeld een verschrikkelijke stad. De tweede keer was ik op doorreis en ben ik er alleen maar snel heen gegaan om ergens te eten en één nacht te overnachten.

  Beantwoorden

 18. Morgaine

  Scheveningen ben ik zooo met je eens, hahahahaha Als je al op Zandvoort opgroeit en Bloemendaal of nog hoger in Noord Holland, ja dan is Scheveningen zo niets in vergelijking met de rest 😉 Dus ik volg je!

  En die andere twee ben ik nooit geweest, maar wat jij over Milaan schrijft, had ik dus met Parijs, al is dat weer anders, toen nog geen hop on hop off bussen te vinden, die bestonden toen nog niet, maar goed… het is niet een stad waar ik zomaar zelf naar toe weer zou boeken, krijg ik het cadeau? dan is het wat anders.

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Grappig… ik ben juist heel erg gecharmeerd van Parijs. Hoewel, de laatste keer, was het niet meer zo authentiek als vroeger…

   Beantwoorden

 19. Marcella

  Ook een leuke insteek! Ik vond Cork & Dublin beide niet heel leuk. De natuur van Ierland vond ik juist te gek, en de kust ook. Dus het werd toch een onwijs fijne trip!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dublin niet? Goh, ik vond het juist een hele leuke gezellige stad…

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.