Sporten & ik

Al een tijdje zie ik de sportschool niet meer van binnen en hoewel ik wel braaf elke week mijn rondjes loop, merk ik gewoon dat het allemaal wat minder strak word. Maar toch kan ik mij er niet toe zetten om mijn gezicht weer te laten zien op de sportschool. Hoe nu verder?

Het is lastig, verdomd lastig. Ik weet gewoon dat ik levenslang heb en dus altijd moet letten op mijn voeding en dat ik ook zeker zeer regelmatig mijn portie beweging moet hebben. Doe ik dat niet, let ik even wat minder op hetgeen ik naar binnen werk, dan gaat het geheid weer mis. Zo zonde natuurlijk om dan die 30 kilo er weer bij te hebben, toch een beetje mijn doemscenario.

lunch Wismar
Lunchen in Wismar (april 2016)

Natuurlijk is het nog lang niet zo ver, ben hooguit 3 kilo aangekomen maar toch, ik ben me er terdege van bewust dat die knop weer om moet. Maar het is zo ontzettend lastig om weer te beginnen!

Mijn excuses zijn eindeloos…

Het begon natuurlijk eind vorig jaar al met die ontsteking in mijn knietjes vanwege de overbelasting enerzijds en anderzijds door overgewicht natuurlijk. Het sporten ging moeizaam waardoor de klad er een beetje in kwam en de regelmaat ver te zoeken was. Daarna volgde dit jaar nog een verrekte hamstring omdat ik zo nodig met alle geweld een foto moest maken en uitgleed. Opnieuw was ik uit de roulatie en opnieuw moest ik mijzelf er weer toe zetten om te gaan.

Nog steeds zit ik in dat proces trouwens. Nadat ik eenmaal de zaterdag- en maandagochtend weer voor mijzelf had en me volledig stortte op het schrijven voor Racingsnews365 verdween het sporten steeds verder naar de achtergrond.

Wel wordt er nog steeds volop gewandeld…

Wandelen Veendam
Met vriendlief aan de wandel…

Al moet ik zeggen dat het vooral dankzij de motivatie van nichtje J. is dat ik ’s avonds nog actief word want de verleiding om af te haken is groot. In de weekenden wandel ik regelmatig met vriendlief of mams maar vooral doordeweeks ben ik ’s avonds niet echt meer voor uit te branden. Conditioneel zit het nog steeds wel snor maar ik merk wel dat als ik iets teveel heb gedaan, dat ik acuut weer last heb van mijn knie. Natuurlijk werkt dat ook niet mee om weer lekker te gaan sporten. Sowieso ben ik in deze tijd van het jaar liever buiten dan dat ik alsnog zo’n benauwde sportschool induik.

Maar hoe nu verder?

Ik heb werkelijk waar geen idee, maar wil natuurlijk ook niet alleen maar de sportschool sponsoren. Het rare is dat ik gewoon weet dat ik me fitter en energieker voel als ik heb gesport maar toch, om weer die stap te zetten. Het valt me zwaar. Ook merk ik gewoon dat ik er wel een beetje op uitgekeken ben, steeds diezelfde oefeningen al dan niet wat zwaarder belast en ook het cardio deel bied mij geen uitdaging meer.

Aan groepslessen hoef ik zeker niet te beginnen want die lessen zijn vaak op een tijdstip dat ik al helemaal niet meer aan sporten wil denken. Nog los van het feit dat ik het ook gewoon niet leuk vind om met een stel anderen allerlei oefeningen te gaan doen.

Deze zomer wil ik de sportschool nog wel even sponsoren maar als ik eind augustus nog niet ben geweest en ook nog totaal geen aanstalten maak om heen te gaan, dan zal ik toch de knoop moeten doorhakken en mijn abonnement gaan opzeggen. Ergens hoop ik dat ik mijzelf weer weet op te laden…

Hoe zorg jij ervoor dat je op gewicht blijft?

20 comments

 1. Sabine

  Pff ja moeilijk meid! Sporten is iets wat er in moet komen, een onderdeel moet worden van je leven. Pas dan zal het makkelijker gaan en ga je er niet zo tegenaan hikken. Ikzelf ga direct uit mijn werk, dus ik neem al mijn spullen mee naar werk. Als ik eerst naar huis ga is de drempel veel groter om te gaan. Al ga ik ook wel op vrije dagen. Afvallen is altijd een combinatie van voeding en sport. Kan een diëtist niet helpen een schema op te stellen ofzo? Zodat je er op een leuke manier mee aan de slag kan?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat heb ik ook een tijdje gedaan, dan ging ik op donderdagavond van uit mijn werk direct door en dat beviel op zich wel goed hoor maar als je eenmaal niet bent geweest, wordt het gewoon zo lastig om het weer op te pakken…
   Qua voeding weet ik zelf gelukkig wel wat er soms aan schort, over het algemeen gaat dat wel goed. Het zit bij mij echt puur in het bewegen…

   Beantwoorden

 2. sammie

  Oh lijkt me heel moeilijk! Ik hou helemaal niet van sporten maar moet er wel echt eens aan gaan beginnen. Tommy houdt wel van sporten maar is met zijn huidige baan vaak ook helemaal kapot in de avond. Het scheelt dat hij thuis een heleboel sport materiaal heeft dus we hoeven niet naar de sportschool.

  Beantwoorden

 3. Misssexandthecity

  Ik ben natuurlijk een sportbeestje :-), ik heb dat echt nodig, maar als het voor jou echt zo’n opdracht is zou ik me focus op je voeding een moeilijke maar als je het in stappen doet lukt het wel, mijn ongezond voedingspatroon is ook niet van de ene op de andere geëvolueerd naar een gezond….en er zijn op youtube enorm veel workouts te vinden die je thuis kan doen,……

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik heb er weleens naar gekeken hoor, na dat soort filmpjes maar probleem is gewoon dat we er thuis niet echt een geschikte ruimte voor hebben plus een houten verdiepingsvloer waardoor springen e.d. ook al lastig wordt…

   Beantwoorden

 4. Mrs. T.

  Ik stap elke dag op de hometrainer en fiets dan minstens een half uur zeker 30 km/uur. Flink hard dus. En dat het niet verveelt komt omdat ik tijdens het fietsen een boek lees op de (inmiddels) e-reader.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik zou ook graag een loopband gewoon thuis willen hebben maar daar hebben we simpelweg de ruimte niet voor. We hebben maar 1 slaapkamer dus het is al behelpen.
   Grappig trouwens dat je onder het sporten zelfs kunt lezen!

   Beantwoorden

 5. Deborah

  Wat lastig. Zeker wanneer je iets zou moeten doen waar je ook erg tegenop zie. Is een andere sport, zoals skaten oid niet iets voor je? Door blessure ben ik gestopt met hardlopen. Wandelen, zoals jullie doen, doe ik dan wel weer graag. Ik heb “poownie” als gezelschap. Want vriendlief moet er niet aan denken.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik heb vroeger wel geskate maar ik denk dat het nu niet echt meer wat wordt. Vooral vanwege mijn knieën lijkt het me verstandiger om dat maar niet meer te gaan doen, veel te bang dat het dan echt mis gaat.

   Beantwoorden

 6. Miranda

  Lastig. En een personal trainer dan? Misschien toch een stok achter de deur? Of een andere sport zoeken die je leuk vindt? Ben blij dat ik nu dans, ik hou het vol omdat het leuk is.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Een personal trainer? Ik heb dat een tijdje gehad, omdat iemand bij de sportschool als onderdeel van zijn stage iemand moest begeleiden. Was inderdaad wel leuk en werkt zeker motiverend maar om er nu zelf naar op zoek te gaan??
   En andere sporten? Ik heb geen idee joh, teamsporten zijn niet aan mij besteed en wat blijft er dan verder nog over?

   Beantwoorden

   1. Miranda

    Als teamsport en groepsles al afvalt blijft er niet zoveel over. Lastig hoor! Zwemmen is toch ook niet je ding?

    Beantwoorden

 7. Conny

  Ik ben gezegend met een slank lijf. Ik was vroeger zelfs echt mager. Nu ik echter de 55 ben gepasseerd, moet ook ik opletten wat ik eet. Ik ben in korte tijd zo’n 5 kg aangekomen. Dat hoort erbij. Ik loopt 2x per week hard en ik merk dat dat mijn lijf aardig strak houdt. Daarnaast heb ik niets in huis qua snacks of chips of frisdrank. Ik eet hooguit twee koekjes bij de thee ’s avonds of een klein stukje chocola. Ik ontbijt met een smoothie, maar dat is meer omdat ik ’s morgens echt geen brood naar binnen krijg en omdat ik anders een slechte fruiteter ben. En ik kook alles vers. Zo let je op je gewicht én je gezondheid. Denk ik…. 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Snacks, chips en frisdrank zul je bij ons ook niet vinden. Koekjes hooguit in het weekend en ook snoep is eerder uitzondering dan regel. Wel zouden de porties avondeten wat minder mogen zijn. Vers koken doe ik eigenlijk altijd wel al, dus ook daar valt niet zoveel winst te boeken.

   Beantwoorden

 8. Yvonne

  Helaas heel herkenbaar. Ik denk ook al weeeeeken dat ik eigenlijk weer zou moeten gaan sporten (of in elk geval meer bewegen) en minder moet snoepen, maar ja… ook ik ben een kampioen in excuses verzinnen. Niet dat ik nou echt TE te zwaar ben, maar niet alle broeken kunnen meer dicht en dat zou toch wel weer fijn zijn. Een maatje om mee te sporten zou ik wel fijn vinden, dan heb je een soort stok achter de deur, maar sinds we in het Oosten wonen heb ik nog niet echt een sportmaatje (of leuke sportvereniging gevonden… okee, dit is een nieuw excuus, eigenlijk heb ik ook geen moeite gedaan om ze te vinden)

  Beantwoorden

 9. Morgaine

  Zo lullig eigenlijk, jij gaat niet meer, ik wil zo graag, hahahaha

  Hoe blijf ik op gewicht? Geen idee, dat blijft nu gewoon hetzelfde, ik merk dan ook dat hoe meer gelukkig ik ben en dat ook uistraal dat mensen zien dat ik af ben gevallen weer of zo, waar ik net zo heb gegeten en bewogen als voorheen… Ik heb nu al 4x in zeer korte tijd, in de laatste twee weken de vraag weer gehad of ik weer afgevallen ben? Uhm… ik heb het idee dat ik juist achteruit ga, vooral fysiek dus, mijn knie nog altijd waardoor ik dus slecht loop, de kruk, en ja.. als je benen niet mee willen dan valt er weinig te sporten.

  X

  Beantwoorden

 10. Marcella

  Lastig hè, en zo herkenbaar. Ik fiets in de lente en zomer zoveel mogelijk, en dan werk ik er weer wat kilo’s vanaf. Maar nu heb ik kennelijk een spier overbelast en strompel ik weer rond. Story of my life… Net als dat ik er net een paar kilo af heb en dan weer teveel eet. Zucht!

  Beantwoorden

 11. Flavie

  Niet gemakkelijk… gezond eten is al iets en zoveel mogelijk bewegen. Soms vraag ik mij ook af vanwaar men de energie haalt om te sporten en te blijven sporten, dag in dag uit… hier lukt dit ook niet.

  Beantwoorden

 12. karlien

  Bij mij gaat er opeens een knop om en dan ga ik er volledig voor. Dan neem ik mij voor om 10.000 stappen per dag te zetten (koop een stappenteller) en voor ik het weet eet ik amper nog suiker, beweeg ik de hele tijd en eet ik heel gezond.

  Beantwoorden

 13. LJ

  Ik worstel zelf erg met het vinden van een gezonde levensstijl, vooral op vlak van voeding want ik denk wel dat ik voldoende beweeg. Mijn sport bestaat uit dagelijks met de fiets naar het werk (wat bij jou al geen optie is gezien de afstand), als het weer het toelaat elk weekend een dagtocht (tussen de 15 en 20km eens we ‘op dreef’ zijn), andere seizoenen focus ik me meer op joggen (maar dat is geen optie als je last hebt van je knieën). Ik probeer ook dagelijks aan 10.000 stappen te raken, dat dwingt me bv tijdens mijn lunchpauze van achter mijn bureau te komen. Zelf heb ik me al vaker ingeschreven bij de fitness maar ik ken mezelf, na twee maanden is het gedaan met de goede voornemens. Bovendien ben ik liever buiten dan binnen aan het knoeien met gewichten en machines.
  Wat denk je van zwemmen? Schijnt nog één van de gezondste sporten te zijn.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.