Rondje Duitsland | Greetsiel

Wer nach Greetsiel kommt, ist eingefangen vom zauberhaften Anblick eines Puppenstubenortes mit historischen Giebelhäusern aus dem 17. Jahrhundert, dem über 600 Jahre alten Fischerhafen mit seiner beeindruckenden Krabbenkutterflotte, den berühmten Greetsieler Zwillingsmühlen und malerischen Gassen…Ein großes Angebot an Restaurants, Teestuben, Cafés und Einkaufsmöglichkeiten lassen Ihren Urlaub zu einem kulinarischen Erlebnis werden.

Mijn vakantie zal ik er niet 1,2,3 door gaan brengen maar dat heeft meer te maken met het feit dat het voor ons inmiddels redelijk bekend terrein is en ik graag tijdens vakanties weer nieuwe streken en plekken ontdekt dan met Greetsiel zelf. In 2013 stelde vriendlief voor om op een mooie zondag hier naar toe te gaan en aangezien ik altijd wel in ben voor het ontdekken van nieuwe plekjes, zaten we dus ook binnen no time in de auto om die kant op te gaan. Sindsdien zijn we er elk jaar wel 1 of 2 keer geweest.

greetsiel2015_1Gewoon omdat het voor ons redelijk dichtbij is, nog geen anderhalf uur rijden, en omdat het bij mooi weer altijd erg gezellig druk is. Weliswaar is er een hoog 50+ gehalte maar feit blijft dat het gewoon een ontzettend pittoresk havenplaatsje is waar het heerlijk vertoeven is, waar je je prima een middagje kunt vermaken door gewoon wat rond te slenteren door de leuke steegjes, door wat te gluren in de verschillende winkeltjes en al dan niet te vallen voor een typische souvenir, door even binnen te lopen bij het museum zodat je nog wat meer over de omgeving te weten komt, misschien zelfs aan boord te stappen van de rondvaartboot of voor de actievelingen zelf de trappers in het rond te slingeren op een waterfiets of zoals wij zelf vorig jaar hebben gedaan door in de omgeving van Greetsiel rond te fietsen.

greetsiel2015_2Dit jaar namen we op Tweede Pinksterdag mijn ouders mee voor een bezoekje aan Greetsiel. Voor hun de eerste keer, voor ons inmiddels de 4e keer en hoe gek het ook klinkt, het verveelt ons eigenlijk nooit. Iedere keer weer ontdekken we wel weer wat nieuws tijdens ons vaste rondje door het dorp en ik sluit dan ook zeker niet uit dat we er dit jaar nog wel een keertje zullen gaan komen…

8 comments

 1. natasjaslifestyle

  Wat mooi zeg!! Als ik na de foto’s kijk dan lijkt het wel van lang geleden, zo pitoresk allemaal.

  Beantwoorden

 2. Morgaine

  Echt prachtig ziet dat eruit daar en ik moest wel even grinniken om het 50+ gehalte. Dat zal mij echt aan mijn reet roesten eerlijk gezegd (dat is Amsterdams 😉 ) hahahaha Het gaat dan toch om de omgeving en contact leggen met oudere mensen vind ik vaak leuker dan met jongeren, ik weet niet, ze hebben vaak de meest prachtige verhalen te vertellen als je werkelijk contact maakt 😀

  X

  Beantwoorden

 3. Esmeralda

  Ik vind Duitsland altijd erg mooi. In oktober ga ik naar Freiburg en Basel 😀

  Beantwoorden

 4. Sabine

  Heel mooi! Soms vergeet ik hoe mooi ook Europa eigenlijk is… 😉

  Beantwoorden

 5. Saskia

  Ik hou ook wel van dat pittoreske en oubollige 🙂 Heerlijk!

  Beantwoorden

 6. iliveformydreams.com

  Oh wat een prachtige foto’s! Ik kom eigenlijk bijna nooit in Duitsland, hoewel het best een mooi land is.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: