weredlkaart op hout

Review | Wereldkaart op hout als blikvanger

Een wereldkaart… wie droomt er niet eens bij weg? Al die landen die je al hebt bezocht en al die landen waarvan je nog droomt? Als kind had ik zo’n wereldbol en daar vermaakte ik mij prima mee, nu als vrouw van 43 heb ik een wereldkaart waar ik elke dag van geniet!

Ik zie mijzelf niet als reiziger pur sang, althans, onze bestemmingen liggen altijd in Europa en ondanks dat mijn collega’s er weleens anders overdenken, werk ik meer dan dat ik op vakantie ben. Toch blijf ik gefascineerd door andere landen, ook buiten Europa. Het mailtje van wereldkaarten.nl bezorgde mij dan ook direct een glimlach. Een houten wereldkaart van Wereldkaarten reviewen? Natuurlijk had ik daar wel oren naar!

Wereldkaarten.nl

Deze online webshop grossiert in een enorme keuze aan wereldkaarten die stuk voor stuk door professionals worden gemaakt. Niet alleen heb je de keuze uit verschillende thema’s, ook kun je uit verschillende materiaalsoorten kiezen. Ongetwijfeld zit er voor iedereen wat tussen!

Kiezen uit verschillende designs

Zoals gezegd is de keuze letterlijk reuze. Nadat ik mij eerst enige tijd had vermaakt met het doorlopen van de verschillende thema’s: Historisch, Gedetailleerd, Trendy en Kinderen werd het mij natuurlijk al snel duidelijk dat de categorie Gedetailleerd mij het meeste aantrok. Hoewel ik moet eerlijk toegeven dat het een nipte nederlaag voor de categorie Historisch werd want ook deze trok mij best wel aan. Waarom het dan toch Gedetailleerd werd? Simpelweg omdat de klassieke variant in deze categorie mij direct deed denken aan mijn wereldbol van vroeger. Een stukje nostalgie dus gecombineerd met mijn gevoel hoe een wereldkaart er voor mij uit zou moeten zien.

Ook bij de afmetingen heb je een ruime keuze. Zelf koos ik voor 60×40 omdat ik uit eigen ervaring weet dat iets al snel te groot kan uitvallen. Dit vond ik wel een bescheiden maat terwijl het groot genoeg is om toch de aandacht te trekken!

Maar welk materiaal kies je dan?

Bij Wereldkaarten.nl kun je uit verschillende materiaalsoorten kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld aluminium, plexiglas, canvas en zelfs behang! Ik koos voor de houten variant, omdat dit het beste past bij onze interieur en voor mij ook een soort van ‘warmte’ uitstraalt. Maar dan ben je er dus nog niet, ga je dan voor één geheel, een zogenaamde plaat of kies je voor drie losse planken? Ik ging voor één geheel omdat ik bang was dat anders eventuele kieren tussen de planken mij teveel zouden gaan irriteren.

En dan ontvang je je pakketje, yeah or no?

wereldkaart op hout

Het hele bestellingsproces is zeer overzichtelijk en als je eenmaal je bestelling hebt geplaatst, word je keurig op de hoogte gehouden van hoe het staat met je bestelling. Het duurde dan ook niet lang voor ik een mailtje ontving dat mijn bestelling onderweg was!

Eenmaal uitgepakt valt inderdaad de stevige kwaliteit van de wereldkaart direct op. Ook het bijgeleverde ophangsysteem is stevig waarna vriendlief natuurlijk direct het vriendelijke verzoek kreeg om de wereldkaart aan de muur te bevestigen. De wereldkaart is precies zoals ik hem had verwacht. Helder van kleur en scherp. De landen zijn duidelijk leesbaar maar de steden wat minder maar dat kan ook aan de afmeting liggen die ik heb gekozen.

weredlkaart op hout

Ik ben er in ieder geval erg blij mee en werp er iedere keer als ik er langs loop wel even een blik op!

2 comments

  1. Sammie

    Erg gaaf! Ik zou ook voor hout gaan, straalt idd warmte uit en ik vind hout gewoon mooi 🙂

    Beantwoorden

  2. Saskia

    Heel tof. Een vriendin van mij maakt ook zulke kaarten. Ik wil er zeker ooit eentje bij haar gaan bestellen 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.