Portugal Fotofabriek

Review | Fotofabriek brengt vleugje Portugal terug

Fotofabriek… ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord en dat terwijl het een bedrijf uit Groningen is. Schaamachtig dus. Gelukkig bracht een mailtje mij op hun pad of beter gezegd op hun site!

Soms krijg je van die mailtjes van bedrijven waarvan je eigenlijk niet goed weet wat je er nu mee moet. Maar het mailtje van Fotofabriek kwam precies op het juiste moment. Net terug uit Portugal én dus met tig foto’s waarvan je echt wel van plan bent om er een mooi album van te maken. Maar ja, vaak blijft dat er eerst bij. Over een perfecte timing van Fotofabriek gesproken dus!

Het samenstellen van je fotoboek

De site van Fotofabriek is ontzettend overzichtelijk en nadat ik eerst even uitgebreid heb rondgeneusd, heb ik de software geïnstalleerd. Ook dat verliep zonder problemen. Ik mocht een Hardcover Fotoboek A4 formaat van 24 pagina’s maken waarbij ik dan nog de keuze had uit staand of liggend. Doordat al mijn andere fotoboeken het liggende formaat hebben, ging ik daar ook nu weer voor.

Ook bij het maken van je fotoboek kun je op verschillende manieren hulp krijgen van Fotofabriek.

Portugal Fotofabriek

Eenmaal in het softwareprogramma wijst alles zich vanzelf. Je kunt per pagina een lay-out kiezen met daarop weer een verschillend aantal foto’s. Tekstbalken kun je er dan zelf nog aan toevoegen. Enige klein nadeeltje hierbij vond ik dat je bij elke testbalk ook weer het lettertype en de grootte moest kiezen. Zelf vind ik het handiger om als je eenmaal ergens voor hebt gekozen, dat dit dan bewaard blijft voor de volgende. Maar goed, het opnieuw kiezen is natuurlijk zo gepiept.

Het mooie is ook dat je direct kunt zien of de door jouw gekozen foto’s ook in het boek goed tot hun recht komen. Met name met foto’s van je telefoon wil de resolutie nog weleens voor een mindere kwaliteit zorgen. Dit werd in het proces duidelijk aangegeven waardoor het aan jezelf is om de foto eventueel te vervangen.

Meerdere opties om je fotoboek op te fleuren

Kaders, randen, stickers, achtergronden, alles is wel mogelijk bij Fotofabriek. Zelf ben ik niet zo van al die extraatjes. Leuk om even te zien en uit te testen maar persoonlijk vind ik een album daardoor al snel te druk worden. Ik koos er dan ook voor om dit achterwege te laten.

Portugal Fotofabriek

Van bestellen tot afleveren

Nadat ik alle pagina’s zo had gemaakt zoals ik het wilde, was het natuurlijk tijd om het boek daadwerkelijk te bestellen. Ook dat proces verloopt zeer eenvoudig. Alles wordt trouwens ook nog eens per mail bevestigd zodat je ook precies op de hoogte bent hoe ver het staat met je album. Ook krijg je alvast een sneak preview met een digitaal voorbeeld van je album.

Leuke bijkomstigheid is dat ik echt verrast werd toen ik een mailtje ontving met daarin een filmpje van hoe de voorkant van mijn album werd gemaakt. Echt leuk gedaan!

Tot mijn grote verrassing lag het boek daarna al vrij snel in de brievenbus. Echt een snelle aflevering dus!

Wat vind ik van Fotofabriek.nl en raad ik ze aan of niet?

Als je iets met je foto’s wilt doen, dan kan ik je Fotofabriek echt aanraden. Ze hebben een ruime keuze en ook qua prijzen zijn ze erg marktconform. Een hardcover A4 met 24 pagina’s is standaard € 22,95 en dan heb je dus echt een mooi souvenir in handen van je vakantie.

Het album zelf ziet er precies zo uit als ik voor ogen had. Heldere kleuren, duidelijke tekst en goed uitgelijnde foto’s. Vaak vind ik de software van andere fabrikanten nog weleens grossieren in onduidelijkheid maar op dat gebied scoort Fotofabriek echt enorm goed. Ik kan dan ook niet anders dan zeggen dat Fotofabriek op alle gebieden goed werk levert en ervoor zorgt dat je weer terugverlangt naar die ene vakantie!

Deze samenwerking kwam tot stand met Fotofabriek.nl en bevat uitsluitend mijn eigen mening.

3 comments

 1. Morgaine

  Ziet er goed uit! Ik heb het nog nooit gedaan zo’n fotoboek laten maken, en of ik dat ga doen ooit? Ik ben nog steeds van los af laten drukken en zelf in albums schuiven en ooit eens inplakken of zo, hahaha

  X

  Beantwoorden

 2. Flavie

  Hier maakt Zoetie de fotoboeken, die dan in onze boekenkast komen. En komt er bezoek dan worden die wel eens uitgehaald 🙂

  Beantwoorden

 3. Saskia

  Super leuk zo’n fijne herinnering in foto’s! Ik heb zelf een aantal boeken. Mijn eerste reis naar Londen, een trouwboek en fotoboek van onze huwelijksreis.. En zo nog een aantal van bijzondere reizen. Super leuk! Ziet er ook erg mooi uit zo te zien.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.