Review | Foto op hout

Het is alweer een tijdje geleden maar door alle drukte was de review nog niet online gekomen. Dus bij deze alsnog mijn bevindingen met Webprint!

Bij Webprint kun je je foto’s op verschillende manieren laten afdrukken. Dit kan natuurlijk middels de geijkte fotoboeken maar ook zijn er tig andere mogelijkheden om van die ene speciale foto een bijzonder iets te maken.

Probleem was wel direct: welke foto? Ik bedoel, ik heb zoveel foto’s opgeslagen staan op mijn pc, stuk voor stuk de moeite waard maar uiteindelijk koos ik toch voor de foto die ik ook meer dan een jaar als achtergrond op zowel mijn bureaublad als op mijn smartphone heb gehad. Waarom? Het is een foto van Hallstatt, een piepklein maar o zo prachtig plaatsje dat terecht vermeld wordt op de Wereld Erfgoedlijst én het is in Oostenrijk, no need to say more!

De site…

Een vrij overzichtelijke site, informatie wordt keurig en uitgebreid verstrekt en na wat wikken en wegen, voornamelijk meten eigenlijk, koos ik voor de variant foto op hout luxe. Dit zijn drie houten panelen boven elkaar, die aan de achterkant vastzitten aan een vierkant plaatje. Aan dit plaatje kun je ook het meegeleverde haakje bevestigen als je de foto op wilt hangen. Leek mij net iets mooier dan 1 panel maar dat is natuurlijk ieder voor zich. Het hout is bewerkt met een white wash laag wat mooi terugkomt in de foto zelf. Ik koos voor het formaat 30 bij 40 cm. Niet te groot maar ook niet te klein, precies goed om een blikvanger te kunnen zijn.

Zowel het uploaden van je foto als het gehele bestelproces op zich verloopt zeer gemakkelijk. Alles staat duidelijk vermeld en dankzij de unieke code kon ik mijn bestelling uiteindelijk gratis in het winkelmandje plaatsen.

Mijn bestelling…

Binnen de verwachte levertijd wordt mijn bestelling keurig netjes thuis afgeleverd. Stevig ingepakt pakketje waardoor je in ieder geval weet dat er zorgvuldig wordt omgegaan met het product. Natuurlijk ben ik ontzettend benieuwd naar het resultaat, vooral of het zo is geworden als ik had verwacht en of de kleuren voldoen aan mijn verwachtingen.

foto op houtHet hout is mooi egaal en zonder noesten, wel zie je de nerf van het hout maar dat stoort mij persoonlijk niet. Juist daardoor komt het natuurlijke tintje goed tot zijn recht. Ook de kleuren zijn zoals ik had gehoopt en de foto is dan ook haarscherp, zonder dat ik daar iets aan heb veranderd. De zijkanten van het hout zijn wit, wat op zich prima is, maar had voor mij ook gerust in een wat meer natuurlijke tint gemogen.

Foto op houtConclusie…

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg tevreden ben met het eindresultaat en dat deze foto bij ons thuis een mooi plekje heeft gekregen zodat we nog elke dag worden herinnerd aan die prachtige vakantie in Oostenrijk. Dus mocht je jezelf willen verwennen met iets bijzonders of iemand anders een mooi cadeau willen geven, neem dan eens een kijkje op de site van Webprint en wie weet hangt er binnenkort bij jou ook wel zoiets moois aan de muur!

Deze review bevat producten die mij zijn opgestuurd en betreft uitsluitend mijn eigen objectieve mening.

11 comments

 1. Sabine

  Hartstikke leuk zeg! Bij ons moeten ook nog foto’s aan de muur. Mijn moeder heeft afgelopen week foto’s op aluminium besteld. Ben benieuwd hoe dat is geworden. Ze wilde ze eigenlijk op glas maar dat was echt heel duur. Ik had geen idee dat al deze mogelijkheden bestonden en op hout was dan ook nieuw voor mij. Heel mooi geworden!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Hout wist ik ook niet hoor, aluminium ken ik wel maar zelf nog nooit gedaan maar op hout is me in ieder geval goed bevallen. Komt ook erg natuurlijk over en daar hou ik wel van…

   Beantwoorden

 2. Regina

  Het ziet er hartstikke leuk uit. Leuk idee ook om een keer te doen!

  Beantwoorden

 3. Morgaine

  Ik heb het al eerder gezien op andere soorten vormen, die waren al meer natuurlijk, rond en zo, dit is ook mooi maar het gaat een beetje aan mij voorbij zo op de foto dat het op hout is geprint inderdaad, de rand had dan natuurlijk mogen blijven, die keuze kun je dus niet maken? Zo nee, is dat wel jammer 😉

  Ik ben overigens wat ouderwets nog en ga voor gewone foto afdrukken om ze dan in een mooi lijstje te doen, hahaha

  X

  Beantwoorden

 4. Sammie

  Heel gaaf! Ik heb ook regelmatig bij Webprint besteld, altijd tevreden over geweest.

  Beantwoorden

 5. Insoon

  Leuk dat jij ook voor een foto op hout hebt gekozen. Mooi effect zo met die 3 houten panelen 🙂

  Beantwoorden

 6. Flavie

  Oh dat is mooi!!
  Dat zou hier in huis heel mooi passen…

  Beantwoorden

 7. Serena

  Leuk!!! Weer eens iets anders dan een gewoon fotolijstje…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: