Poekie Tag…

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een Tag op mijn blog plaatste, een overdaad aan tags vind ik niks en eigenlijk vind ik veel tags ook niet eens zo leuk om in te ‘moeten’ vullen. Maar deze, de Poekie Tag, van Saskia, vind ik erg leuk en verdient zeker een plaatsje op mijn blog!

1. Hoeveel katten heb je momenteel en hoe heten ze?

Schumi
Schumi

Tot zo’n 2,5 jaar geleden hadden we 2 katten, Schumi & Clooney. Inmiddels is alleen Clooney er nog. Allebei geboren ergens in april 2002.

Clooney
Clooney

2. Bepaald ras of de gewone huis-tuin- en keuken kat?

Het laatste, mocht er ooit een ras komen, dan wordt het zo’n Noorse boskat maar aan de andere kant heb ik eigenlijk ook niet zo veel geld over voor een kat…

3. Hoe is je kat bij je terecht gekomen?

Ik ging na een relatie van 4,5 jaar op mezelf wonen en vriendinnetje M. vroeg of ik belang had bij 2 katjes aangezien de kat van een vriendin net een nest vol jonkies had gekregen en deze niet kwijt kon. Dus een kijkje genomen en tja, dan smelt je natuurlijk wel als je 2 van die bolletjes ziet rennen en doen. Dus gingen ze allebei mee naar mijn nieuwe huisje…

4. Welke kattenvriendjes waren er ooit nog meer in je leven?

Oh, dit wordt best wel grappig… Ik had vroeger altijd een pesthekel aan katten! Ja echt, ik ging er zelfs voor op de loop en moest er helemaal niks van hebben. Weg met die rare beesten en hun nagels… Maar goed, vriendinnetje M. was toevallig toen ook mijn buurvrouw en had dus 2 katten en ach, dat waren eigenlijk best wel leuke grappige beestjes en zo is het min of meer een beetje begonnen.

5. Heb je een speciaal koosnaampje voor je kat?

Cloonepoony
Cloonepoony

Nou… ik noem Clooney regelmatig Cloon, wel zo makkelijk natuurlijk, maar ook meissie of Cloonepoony, als ze me smeekt om eten, troel, als ze weer eens gek aan het doen is maar ook slet, als ze d’r klauwen weer eens in vriendlief heeft gezet.

6. Heeft je kat speciale karaktertrekjes?

Hebben jullie even? Cloon vindt het heerlijk als we gewoon met zijn drietjes thuis zijn, zodra er een ander bij komt, sprint ze naar beneden en komt ze niet eerder weer tevoorschijn als dat de visite weg is. Ze is ook erg teleurgesteld als we de koffers tevoorschijn halen omdat ze dan direct weet dat ze een tijdje alleen is, dan lijkt ze net zo’n kind die haar zin niet kan krijgen. Verder zeurt ze doordeweeks nooit om haar eten maar in het weekend wil madam dit graag hebben zodra het begint te schemeren en reageert ze heel sterk op het woord Happies. Als we ’s avonds koffie gaan zetten dan gaat ze al bij de bank zitten omdat ze weet dat ze dan zo bij vriendlief op schoot kan springen en geknuffeld zal worden. Zelfde ritueel als vriendlief ’s avonds de pc afsluit, nog even knuffelen voordat het bedtijd is. En over bedtijd gesproken… ze slaapt overdag best wel veel en ’s nachts doet ze dan aan apekooi waarbij ze werkelijk waar overal op en af springt terwijl ze dat overdag dus nooit doet, omdat ze donders goed weet dat het niet mag.

Groot liefhebber van natuurfilms...
Groot liefhebber van natuurfilms…

Oh ja, nog zoiets… zodra er een natuurfilm op tv is, gaat ze er echt voor zitten en zit ze gerust 20 minuten gebiologeerd naar het scherm te kijken!

7. Geef eens eerlijk toe, praat jij tegen je kat?

Ja hoor, doen we allebei trouwens! Hele verhalen steken we tegen d’r af en geloof me, ze begrijpt ons ook echt! Ze miauwt wat terug en kijkt ons dan ook echt zo begrijpend aan.

8. Slaapt je kat bij je op bed?

Nee, dat vinden we allebei drie keer niks, al die haren her en der. Ze heeft ooit 1 nachtje bij me geslapen toen ik nog alleen woonde, toen was ze net gesteriliseerd en vond ik haar zielig en mocht ze bij me slapen. Gevolg: madam lag op het kussen en ik had last van mijn nek!

Doorgeven…

Pfff, best wel lastig, want welke bloggers hebben allemaal een kat? Maar na wat nadenken, geef ik de tag door aan Morgaine omdat haar Picasso volgens mij ook best wel een leuk portret is en SheelaghMairi omdat haar 2 katten ook altijd zo ontzettend schattig bij elkaar liggen dat ik ook wel benieuwd ben naar hoe ze als individu zijn.

Dus dames, voel je niet verplicht en degenen die deze tag willen overnemen, ga gerust je gang maar link dan wel even terug naar Saskia!

18 comments

 1. Elaintje

  Wat een leuke tag, misschien neem ik hem ook nog een keer over. Wij praten ook tegen onze katten hoor en heel soms zeggen ze iets terug haha.

  Beantwoorden

 2. Morgaine

  Whahaha ja had hem al bij Saskia gelezen ook en al gereageerd dat ik hem mee ga nemen en nu kan ik jou noemen als boosdoener ๐Ÿ˜› Picasso dankt je (denk ik niet) lol.. maar ontzettend leuk ook om over jouw avonturen met katten te lezen en hoe madame in elkaar steekt.

  Ik lees zelfs een overeenkomst, als er visite komt, lol… ๐Ÿ˜‰ alvast een tipje dus. Bijzonder ook dat je ooit zelfs katten hebt ‘gehaat’ bij wijze van, had ik niet achter je gezocht en gelukkig is dat nu anders ๐Ÿ˜€

  X

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Moest er echt niks van hebben, rende zowat weg als er eentje in mijn buurt kwam!

   Beantwoorden

   1. Morgaine

    En nu, kruipen ze op je schoot ๐Ÿ˜‰

    Beantwoorden

    1. wiebie74

     Maar springt ze weg zodra vriendlief in de buurt is! Helemaal in katzwijm!

     Beantwoorden

     1. Morgaine

      lol.. ja Picasso heeft alleen mij natuurlijk ๐Ÿ˜‰ en is geen schootkat, oh shoot, shhhht nou, dat ga je later lezen, hahaha

 3. iliveformydreams.com

  Wat een super leuk tag om te lezen en vooral om te zien. Foto’s van poezen zijn altijd goed<33

  Beantwoorden

 4. Saskia

  Jaaa, super leuk ingevuld! En ook weer zo herkenbaar, wat hebben die beesten toch een herkenbaar gedrag en ook weer allemaal hun eigenaardigheden.

  Beantwoorden

 5. Serena

  Ik was ook getagd, maar ik sla hem even over. Zo veel heb ik niet over hem te vertellen.

  Beantwoorden

 6. Ferry & Jacqueline

  Ik heb nooit katten gehad. Ik heb konijn. Leuke tags heb je weer.

  Beantwoorden

 7. Insoon

  Leuke tag en antwoorden! Grappig, mijn zus moest ook nooit zoveel hebben van katten en nu hebben ze al jaren een kat (waren er eerst ook 2) in huis. Superlief beest en is ze er helemaal gek mee ๐Ÿ˜‰

  Beantwoorden

 8. Sabine

  Leuk ingevuld! Superleuke katten-foto’s ook ๐Ÿ˜€ Wij hebben er geen en die komen ook niet, maar ik vind katten wรฉl superleuk!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ze komen er niet omdat je vriend er niks mee heeft?

   Beantwoorden

   1. Sabine

    Ja klopt. Ikzelf zou het opzich leuk vinden, maar eigenlijk hoef ik ze ook niet in huis. Ben veel te bang dat ze alles kapot maken haha

    Beantwoorden

 9. Wendy

  Deze heb ik een tijd geleden ook nog eens ingevuld. Leuk om te lezen.

  Beantwoorden

 10. zosaar

  Super leuk om te lezen. Ik ben dol op katten!

  Beantwoorden

 11. Gerda Esser

  Wat een leuk logje

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: