Winter in Veendam

Op de Koffie | Winter Wonderland, lezen & uit eten

Goedemorgen allemaal! Weer fris en fruitig voor een nieuwe werkweek? Of heb je toch een extra kop koffie nodig? In dat geval, pak gewoon die bak koffie of thee dan vertel ik je ondertussen wat ik zoal in het weekend heb uitgespookt? Deal?

Winter Wonderland

Zaterdag gebeurde dan toch waar ik zelf totaal niet op zit te wachten. Sneeuw en Wanda gaan gewoon niet samen. Natuurlijk, het levert vaak mooie plaatjes op maar het bijbehorende ongemak wat we altijd hebben in Nederland zorgt ervoor dat ik acuut panisch word bij de eerste de beste sneeuwvlok. Gelukkig voor mij viel de prut dit keer in het weekend en hoefde ik er dus niet echt door. Hoewel… ik moest wel met alle geweld naar de kapper nadat ik die vlak voor kerst had moeten afzeggen omdat ik dankzij de griep plat lag. Maar goed, verder stond er niks op de planning.

Winter in Veendam

Hoewel ik dus absoluut geen wintermens ben, kan ik het toch niet laten om er op uit te trekken. Dus ging ik ’s middags even lopend naar het centrum terwijl ik ondertussen wat fotootjes maakte. Doordat het niet echt een mooie winterse dag was (lees: verse sneeuw en mooie lucht) had ik niet mijn camera meegenomen maar gewoon mijn mobieltje bij de hand.

Mijn eerste boek van 2017 is inmiddels uit, nog 39 te gaan!

Het doel voor dit jaar is drastisch lager dan in andere jaren. Vooral omdat ik vorig jaar te weinig tijd had of tijd heb vrij gemaakt, het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk. Maar goed, dit jaar wil ik toch echt wel wat meer gaan lezen. Juist lezen geeft me rust, even geen smartphone, even geen prikkels in welke vorm dan ook maar gewoon me onderdompelen in het verhaal. Het eerste boek las ik afgelopen zaterdag uit en dat was Huidpijn van Saskia Noort. Leuk, verrassend en vooral lekker vlot geschreven. In het tweede boek schiet ik ook al lekker op, dus so far so good!

Uit eten met een zegelboekje van de AH restaurantactie

Fletcher Hotel Zeegse

Meestal laat ik al die zegelacties bij de supermarkten aan mijn neus voorbij gaan. Vaak is het iets voor kids of zijn het andere dingen waar ik geen belang bij heb. Maar als de restaurantactie er weer is, dan doe ik wel mee. Afgelopen jaar hadden we hiervan 3 boekjes bij elkaar gespaard maar door drukte was het er nog steeds niet van gekomen. Gisteren was het dan eindelijk zo ver en gingen we gezellig met vrienden R & D uit eten bij Het Fletcher Hotel in Zeegse. Normaal heb je bij deze actie vaak een 3-gangenmenu waarbij je dan een beperkte keuze hebt. In dit geval was dat niet aan de orde en konden we gewoon genieten van een uitgebreid buffet.

Hoe was jouw weekend?

9 comments

 1. Morgaine

  hahahaha, oh ja, jij bent er ook zo eentje, die doelen zet qua hoeveel boeken je moet lezen in een jaar, ik heb net een blog met tips neer gezet, er komen er nog een paar aan, omdat ook ik het leesvirus voor nu even ontdekt hebt!

  maar een doel stellen zou ik dus nooit doen met boeken lezen, dat leg ik ook uit, maar als extra, had er al een pokkehekel aan dat ik 8 boeken plus verslagen in moest leveren op school vroeger, ik lees graag parels en niet omdat… whatever, een boek moet mij echt raken. 😉

  En ik weet wel waarom je het vorig jaar niet hebt gehaald, kijk eens even wat jij bent gaan doen met de Formule 1, zet die tijd eens om in dat je gewoon op de bank had kunnen zitten met een boek 😛

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik stel idd altijd doelen maar raak gelukkig niet gefrustreerd als het niet lukt hoor. Vorig jaar idd geen 55 boeken gehaald maar wel heel veel mooie verhalen gelezen. En ja, was/ben idd veel tijd kwijt aan de formule 1, dat klopt zeker. Maar dat vind ik dan ook niet erg.

   Beantwoorden

 2. Koen

  Zaterdag met Zon en Zwembad. En lezen (Wilde Zwanen). Zondag met (warme) regen en lummelen. En een hoop frustratie want toegang tot internet is deze dagen een gr*&%@RAMP. Lijnen (capaciteit) overbelast ivm Kerst(zomer)vakantie. Verder smaakt de koffie die ik op jouw aanraden nu drink lekker heet en sterk.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Balen joh dat je internet niet goed werkt nu iedereen blijkbaar online is! En ja, een lekker bakkie koffie is altijd goed!

   Beantwoorden

 3. sammie

  Ik geloof dat ik ook eens wat vaker moet opletten wat de acties zijn en waar je zegels voor kunt sparen. Voor etentjes is altijd leuk!
  Sneeuw en Sammie gaan ook helemaal niet samen, ik was blij dat gisteren alles weer weg was. Rotzooi.

  Beantwoorden

 4. Ferry & Jacqueline

  Zo je hebt echt sneeuw gehad. Het is mooi om te zien. Bij ons 1cm sneeuw gevallen. Het was ook zo weg. Ijzelen hebben wij ook niet gehad. Mooie foto’s. Je eerste boek is ook uit. Lekker zijn gemak lezen. Ik laat zegels actie ook voorbij. Bij Vomar krijgt gratis zegels als wat koopt. Een gratis bioscoop kaartje. Drie gangen menu is zeker lekker. Toch meegenomen zo actie.

  Beantwoorden

 5. Deborah

  Mijn eerste boeken voor mn challenge zijn ook uit. Fijne lees start gemaakt.
  Dit weekend lekker alle kerstzooi opgeruimd en heel veel gelezen. Oh en tussendoor met zoonlief naar Harry Potter gekeken. Die hield dit weekend bij ons thuis een film marathon haha.

  Beantwoorden

 6. Sabine

  Zo dat eerste boek heb je snel voor elkaar! 😀 Die sneeuw mis ik ook niet hier, al zou ik best even 5 minuutjes erdoor heen willen banjeren. Als er ook zon bij is is het wel lekker trouwens. Ik fietste altijd door de sneeuw naar mijn werk. Maar de zomerzon is toch wel ook meer aan mij besteedt 🙂

  Beantwoorden

 7. Saskia

  Ik heb hem ook nog liggen, die bon voor AH actie… We gaan nog een restaurant kiezen voor aankomende week. Tevens wil ik ook meer boeken gaan lezen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.