Noorderplantsoen Groningen

Op de Koffie | Wandelen, Noorderplantsoen & HRC

Goedemorgen allemaal! Ook zo ‘genoten’ van het prachtige winterweer? Misschien zelfs nog de schaatsen uit het vet gehaald? Dat laatste zul je mij echt niet meer zien doen, als kind heel veel geschaatst maar nu hoeft het voor mij absoluut niet meer. Wat ik dan wel zoal heb uitgespookt? Nou, dat ga ik je nu vertellen. Pak jij de koffie of thee alvast? Dat verzorg ik de leesvoer!

Wandelen, wandelen en nog eens wandelen

Nou, het is niet zo dat ik ineens in training ben voor de Nijmeegse Vierdaagse hoor. Maar feit is wel dat ik sinds afgelopen week ook in mijn lunchpauze aan de wandel ben. Even een half uurtje naar buiten, even een frisse neus halen, goed voor de nodige extra vitamines maar ook lekker voor de ontspanning. Normaal bleef ik altijd lekker in de kantine zitten, at ik mijn broodje, kletste wat met collega’s terwijl ik ondertussen met mijn smartphone aan het pielen was. Nu gaan we er dus met een aantal dames op uit. Kletsen we nog steeds natuurlijk maar merk ik wel dat het me goed doet om overdag ook even buiten te zijn. Het is dan toch gemakkelijker om de middag door te komen. Even wat meer energie, zeg maar. En juist dat kan ik in deze tijd wel gebruiken. Ook op mijn vrije donderdag besloot ik om even een uurtje achter de pc weg te gaan en maakte ik mijn vaste rondje door Veendam.

Veendam koffie

We gingen een middagje naar Groningen en liepen weer even door het Noorderplantsoen

Nah, niet helemaal waar want we wilden eigenlijk het hele rondje lopen maar kwamen er al snel achter dat het op veel plekken nog best wel verraderlijk glad was, dus zijn we halverwege omgekeerd. Doorgelopen naar het centrum en daar nog wat rondgeneusd om vervolgens weer lekker neer te ploffen bij ons vast adresje, Huis De Beurs. Dit keer had ik trouwens voor de verandering ook weer eens mijn gewone camera meegenomen. Binnenkort zal ik dan nog even uitgebreid verslag van ons rondje Grunn doen. Voor nu alvast deze foto die ik met mijn telefoon heb gemaakt.

Noorderplantsoen koffie

HRC, say what?

Oftewel, de Hebban Reading Challenge! Ook vorig jaar deed ik hier aan mee en legde de lat toen op 55 boeken. Zou geen probleem moeten zijn omdat ik in 2015 50 had gelezen. Boy, wat zat ik er naast. Geen idee hoeveel het er uiteindelijk zijn geworden want op een gegeven moment ‘vergat’ ik het ook gewoon om ze in mijn lijst te zetten. Dit jaar dus een tweede poging. Wel heb ik de lat wat bijgesteld en ga ik nu voor 40 boeken. Inmiddels zijn de eerste twee al uit en ben ik begonnen aan nummer drie.

Hoe was jouw weekend?

13 comments

 1. Ilona

  Wandelen met dit koude weer is goed te doen. Het is niet te koud en ook met de gladheid valt het mee. Alleen bij bruggen is het oppassen geblazen. Wij hebben het weekend door de stad gelopen, nieuwe plekken ontdekt en toch in 2 dagen bijna 17 km gelopen. Dat was wel fijn.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Op zich viel het inderdaad wel mee met de gladheid, alleen in het plantsoen zelf was het nog wel verraderlijk op bepaalde plekken. Goed bezig joh, 17 km!

   Beantwoorden

 2. Morgaine

  Ja die foto van de ganzen is prachtig, die zag ik al op instagram, maar in het groot toch mooier! Heerlijk weekend dus, jammer dat jullie ook last hebben van die gladheid, hier dus niet, ik heb heerlijk gefietst gisteren en ook wat foto’s getrokken, de eerste reportage staat al met wat ik gisteren in elk geval gedaan heb 😀 Een deel ervan.

  X

  Beantwoorden

 3. Marlies

  Heerlijk om tijdens je middag even buiten te wandelen. Succes met je boeken lezen! Ik lees er 3 max op een jaar, haha. Ik werk in de horeca dus mijn weekend is net begonnen! 🙂 Even bijkomen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Maar 3 boeken per jaar? Geen lezer dus…

   Beantwoorden

 4. Sabine

  Heerlijk zeg, wandelen door de sneeuw! Zo mooi die winterlandschappen. Ik heb ook gewandeld dit weekend, over de grote weg welteverstaan. Elke zondag worden de grote wegen in Bogotá afgesloten voor verkeer, waarna ze compleet volstromen met mensen die joggen, fietsen, skeeleren, hun hond uitlaten, of wat dan ook. Buiten zijn. Het was gisteren wel echt megadruk, denk door het mooie weer, 20 graden in de zon, 15 in de schaduw. Heerlijk!

  Beantwoorden

 5. Wanda

  20 graden… lekker joh!

  Beantwoorden

 6. Elaintje

  Een (korte) wandeling maken in de kou vond ik altijd wel fijn. Maar dan moet het inderdaad niet glad zijn. Mooie foto hoor.

  Beantwoorden

 7. Flavie

  Ik ga 2x in de week fitnessen tijdens de middagpauze en dat doet zo’n deugd!
  Van zodra het weer iets beter is (lees: warmer) wil ik ook terug gaan wandelen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Hoe lang duurt jouw middagpauze dan? Ik heb maar een half uurtje namelijk

   Beantwoorden

 8. Floor Daasvand

  Als het niet té koud is ga ik ook graag aan de wandel buiten! 🙂 Ik doe zelf mee aan de challenge van Goodreads in plaats van Hebban haha! Vorig jaar had ik hem op 50 gezet maar bij lange na niet gehaald, dit jaar safe op 25 gezet, maar denk dat ik hem binnenkort kan opschroeven.. Ik heb er namelijk al 4 uit haha!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh, al vier uit? Knap, ik ben inmiddels begonnen in mijn derde…

   Beantwoorden

 9. Marcella

  Lekker hè, wandelen in de pauze. Ik doe het al jaren en kan er echt niet meer zonder. Zo fijn!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.