Zugspitze

Op de Koffie: Oostenrijk, Boektober & herfst

Goedemorgen allemaal! Na een redelijke herfstachtige zondag lijkt het erop dat we toch nog weer een mooie week tegemoet gaan! Hoewel, ik moet er wel aan wennen hoor dat het ’s avonds alweer zo vroeg donker is en dat ik eigenlijk weer sokken aan moet trekken om warme voetjes te krijgen.

Het is altijd even weer omschakelen, vooral omdat we vorige week nog genoten van een heerlijk zomers weekje in Oostenrijk! Wie mij vorige week gevolgd heeft op Instagram of op Facebook heeft hier al wat van meegekregen natuurlijk. Ook hier zullen nog de nodige blogs voorzien van tig foto’s volgen!

Maar voor nu, pak een bak koffie of thee en leun lekker achterover! Ik ga een poging doen om jullie even in het kort bij te praten!

Oostenrijk, wat was je weer super mooi!

Zugspitze

Echt, mocht je er nog niet zijn geweest, denk er dan serieus eens over na om dit prachtige land op je wishlist te zetten! Voor tips kun je natuurlijk altijd bij mij terecht. Ik ben al vanaf mijn eerste kennismaking met dit alpenland totally in love en ook nu heb ik mijn ogen weer uitgekeken. Natuurlijk hadden we ook onwijs veel geluk met het weer. De hele week ervoor zagen de voorspellingen er bepaald niet best uit maar net de dag voor ons vertrek veranderde dat beeld compleet. Uiteindelijk hebben we 1 ochtend een miezerig buitje van 2 uurtjes gehad en voor de rest was het zo rond de 22 graden en volop zon en de meest prachtige wolken. Echt genieten, zo’n bonusweekje zomervakantie! Vooral omdat we het in Zweden niet zo met het weer hadden getroffen.

Ondanks dat het voor ons de tweede keer was dat we in Tirol waren, hebben we toch een hoop nieuwe plekken gezien en ontdekt. Het was in alle opzichten genieten en eigenlijk kan ik me niet voorstellen dat we volgend jaar niet in dit prachtige land zullen komen, aan de andere kant… er zijn ook nog zoveel andere mooie streken! We zullen zien dus…

Terug in de leesflow met Boektober!

Natuurlijk, ik ben altijd wel al een fervente lezer geweest maar de laatste tijd had ik er toch wat minder tijd voor. Vooral omdat ik te druk was met mijn smartphone of het schrijven over formule 1. Dat laatste blijf ik zeker wel doen maar ik ben toch wel van plan om wat vaker mijn smartphone aan de kant te leggen en me over te geven aan een goed boek. Er liggen nog zoveel mooie boeken op mij te wachten en nu met de herfst in aantocht, is het natuurlijk de ideale tijd van het jaar om op die manier je avond of in geval van een regenachtige zondag je tijd door te brengen. Dankzij Dagmar werd ik me weer bewust van Boektober en dat is natuurlijk dé manier om weer helemaal in die leesflow te komen! Nog niet zo lang geleden las ik gemiddeld 1 boek per week uit maar de laatste 4 maanden doe ik er zowat een maand over, gewoon te druk met andere dingen. Hoogste tijd dus om hier verandering in aan te brengen!

De paden op, de lanen in want het is tenslotte herfst!

Observatietorenroute

Herfst, nooit gedacht dat ik dit nog eens zou gaan zeggen maar de herfst is inmiddels wel mijn favoriete seizoen geworden. Niks heerlijkers dan door die mooi verkleurde bladen te stampen tijdens een boswandeling of met je camera in de aanslag al het moois dat de natuur ons uitgerekend in deze tijd van het jaar voorschotelt, vast te leggen. De komende weekenden en ook mijn vrije maandagen wil ik dan ook zoveel mogelijk tijd buiten door brengen. Natuurlijk staan er nog wat formule 1 races op de planning maar gelukkig voor mij zijn die grotendeels of  ’s ochtends of aan het eind van de middag. Dus als het ook maar droog is, dan wil deze dame er lekker op uit en helemaal los gaan met haar camera! Herfst, here I come!

Fijne dag allemaal!

8 comments

 1. Sabine

  Wat een prachtige foto van Oostenrijk weer zeg! En leuk dat je zo kan genieten van de herfst. Is ook wel supermooi met al die verschillende kleuren. Hier blijft het maar hetzelfde haha.. Ik zal straks met de kerst wel even die knusheid gaan missen denk ik.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat is inderdaad wel weer de charme van Nederland. Hier heb je nog alle jaargetijden met ieder hun eigen voor- en nadelen.

   Beantwoorden

 2. Mrs. T.

  Ik zit de hele tijd naar die bovenste foto te kijken. Hoe heb je die nu genomen? Ik weet niet precies wat ik (denk te) zie(n).

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Heel erg laag bij de grond. We stonden op sneeuw met uitzicht op de bergen maar doordat ik de foto vanuit een hele lage positie heb genomen, zie je dus inderdaad eerst een sneeuwlaag alvorens je op de bergen en het dal kijkt.

   Beantwoorden

 3. Jenny

  Ik ging als kind vaak naar Oostenrijk op vakantie, zo heerlijk! Helaas ben ik er al een tijdje niet meer geweest…

  Beantwoorden

 4. LJ

  Ben ook zo’n grote herfstfan! Dit weekend eindelijk nog eens de wandelschoenen aan, laat die bossen maar komen… 🙂

  Beantwoorden

 5. Flavie

  Wauw die eerste foto!!! Schitterend!!
  Meer en meer kan ik mij vinden in de herfst, maar ik blijf een zomerkindje 🙂

  Beantwoorden

 6. Morgaine

  Wat ik nu zo grappig vind? Dat ik overal lees dat mensen deze herfst nu ineens zo kunnen waarderen en mooi vinden, hahaha Niet zo gek hoor, maar daarvoor, niet anders dan afkraken, maar ik zeg, elk seizoen kan heel mooi zijn, want ik heb nog foto’s van de laatste echte winter, met heel veel sneeuw zelfs ergens, met prachtige blauwe luchten, witte wolken of wolkenloos zelfs, en een heerlijk zonnetje, het was wel -6 overdag of zo 😉

  X

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.