Borgerswold lente

Op de Koffie: Lente op zijn paasbest

Hallo, allemaal een leuk Paasweekend gehad? Het weer was helaas nogal wisselvallig maar ach, tussen de buien door was het prima te doen, toch?

Zelf heb ik niet zoveel met Pasen behalve dan dat het een lekker lang weekend is. Het draaide voornamelijk weer eens om Max en co maar tussendoor vonden we ook nog wat tijd om van andere dingen te genieten. Nieuwsgierig wat we zoal hebben uitgespookt? Lees dan lekker verder!

Even snel rondneuzen in Zoutkamp

Zoutkamp lente

Zoutkamp, een vissersplaatsje aan de rand van het Nationaal Park Lauwersmeer. We komen er eigenlijk niet zo heel erg vaak maar op de één of andere manier vonden we het wel weer eens tijd worden om er een kijkje te nemen. Helaas werkte het weer niet echt mee en was het vooral erg fris met grillige wolken. Maar ach, de lunch bij ZK86 maakte veel goed en zorgde in ieder geval weer voor wat warmte in onze verkleumde botten!

Kinderboerderij & natuurgebied Borgerswold

Kinderboerderij Borgerswold lente

Eerste Paasdag stond vooral in het teken van de formule 1. Gelukkig voor ons was de race pas om 17.00 uur dus daarvoor hadden we nog even tijd om de hort op te gaan. Gezien de weersvoorspellingen wilden we niet te ver van huis, dus gingen we naar Natuurgebied Borgerswold in Veendam. Hier namen we eerst een kijkje op de kinderboerderij waar we getuige waren van de gekke capriolen wat wat lammetjes en sikjes. Daarna gingen we op pad voor onze vaste route door het natuurgebied. Fris en net op tijd voor de bui waren we weer thuis.

Borgerswold lente

Terug in de tijd: Kamp Westerbork

Kamp Westerbork lente

Tweede Paasdag besloten we voor de verandering eens een rondje door Drenthe te maken en kwamen we op een gegeven moment uit bij Kamp Westerbork. Spontaan besloten we om hier weer eens een kijkje te nemen. Voor allebei was het wel al een jaartje of 30 geleden dat we hier waren geweest. Ik weet nog dat ik het als kind niet echt bijzonder vond en dat terwijl alles wat met de WOII te maken heeft mij toen al enorm fascineerde. Ik was dan ook benieuwd of dat gevoel nog steeds zou overheersen of dat er misschien iets was veranderd. Natuurlijk is het een plek waar verschrikkelijke dingen zijn gebeurd. Het probleem is echter dat dit niet binnenkomt. Althans, niet bij mij. Er is simpelweg praktisch niks bewaard gebleven wat nog aan die tijd herinnert en dat vind ik jammer. Ik zal er binnenkort eens een artikel aan wagen en proberen duidelijk te maken wat ik dan mis.

Zijn jullie weleens in Kamp Westerbork geweest?

 

5 comments

 1. Morgaine

  Dat gevoel wat jij vertelt over Westerbork, dat herken ik wel, soms ben ik ook op een historische plaats, met heel veel gruweldaden uit het verleden, ja ook WWII natuurlijk, en dan doet het mij totaal niets! Terwijl als ik naar de boy in the striped py’s kijk, dan gaat mijn hart tekeer… Ik ben heel erg benieuwd of jij dan kunt omschrijven wat je mist.

  In Westerbork ben ik nog nooit geweest, niet dat ik weet zelfs… het enige wat ik weet, is dat er ook een sterren en planeten centrum ligt, kun je dat ook zien vanaf deze plek, vraag ik mij dan af.

  X

  Beantwoorden

 2. Mrs. T.

  Ik ben er wel ooit geweest. Ben sowieso onder de indruk van wat er tijdens oorlogen gebeurd, daar hoef ik niet perse dingen voor te zien zeg maar.

  Heel lang geleden ooit uiensoep bij ZK86 gehad. Nog steeds de allerlekkerste ooit!

  Beantwoorden

 3. Sabine

  Ik vond Kamp Westerbork wel interessant. Het geeft inderdaad niet hetzelfde gevoel als bij Auschwitz bijvoorbeeld, maar ik vond met name het museum erg mooi eigenlijk. Daar buiten is er inderdaad zo weinig van over, maar ik vond het toch wel mooi om er geweest te zijn.

  Beantwoorden

 4. Saskia

  Nooit geweest maar ben altijd wel onder de indruk van dat soort plekken.

  Beantwoorden

 5. Marcella Molenaar

  Ik ben benieuwd naar je artikel over Kamp Westerbork. Ik wil er graag eens naartoe, ook al is er niet veel historie te vinden. Jammer wel natuurlijk.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.