kerstmarkt Keulen

Op de Koffie | Kerstcruise, een spiegeltic & vele kerstmarkten

Hallo allemaal! Allemaal een leuk weekend gehad? De mijne stond volledig in het teken van kerst, want zo maakten we met vrienden R & D een heuse mini kerstcruise langs de Rijn waar we maar liefst 3 verschillende steden bezochten die natuurlijk allemaal in het teken stonden van kerstmarkten. Ook werkte ik uitgebreid aan mijn spiegeltic. Je wat? Inderdaad, mijn spiegeltic! Hoogste tijd dus om jullie weer bij te praten!

We maakten een kerstcruise langs Düsseldorff, Keulen en Bonn

Salvinia kerstcruise

Wie had dat ooit gedacht? Op 42-jarige leeftijd een heuse mini kerstcruise maken samen met je partner en een stel vrienden. Ik had het niet kunnen bedenken maar toch gebeurde het afgelopen weekend. Wat kan ik erover zeggen? Het was een geweldige ervaring, het was lachen, gieren en brullen maar het was ook veel lopen en slenteren. En oh ja, ook ontzettend veel eten. Niet alleen op de kerstmarkten, want daar hielden we het nog wel binnen de perken maar goh, wat werden we aan boord ontzettend verwend! Het was echt een pure verwennerij op alle vlakken waar we dan ook optimaal van hebben genoten. Een uitgebreid verslag volgt natuurlijk nog!

Ik vond nieuwe ‘slachtoffers’ voor mijn spiegeltic.

Spiegeltic Keulen

Zet mij op een rommel- of antiekmarkt en ik kan het gewoon niet laten. Zo gauw ik een spiegel spot dan moet ik gewoon een foto van mezelf maken. Het liefst met vriendlief erbij maar die werkt helaas niet altijd even goed mee. Afgelopen weekend kwamen we op alle drie de kerstmarkten natuurlijk ook spiegels tegen en gelukkig werkten vrienden R & D wel netjes mee. Hierdoor heb ik weer drie nieuwe foto’s aan mijn verzameling kunnen toevoegen!

Kerstmarkten, kerstmarkten en nog eens kerstmarkten

kerstmarkt Keulen

Nadat we eerder eind november al eventjes proefden aan de kerstsfeer in Kassel, bezochten we later nog het gezellige Leer om daar te genieten op de kerstmarkt. Afgelopen weekend kwamen daar tig kerstmarkten bij. Zowel Düsseldorff als Keulen hadden iets van 7 markten en Bonn, onze laatste bestemming, telde ook nog eens drie kerstmarkten. We hebben ze allemaal bezocht. De ene nog leuker en mooier dan de ander maar alleen op een kerstmarkt in Düsseldorff hebben we, naast het eten, wat gekocht. Welke de mooiste was? Geen idee eigenlijk. Misschien wel die rondom de ijsbaan in Keulen maar misschien ook wel die ene in Düsseldorff. Ik weet amper het verschil nog, behalve dat ik het nog steeds een geweldig sfeertje vind op zo’n kerstmarkt!

Bezocht jij al een kerstmarkt deze winter?

13 comments

 1. Flavie

  Wij gingen vorig weekend naar een kerstmarkt in Arras.
  In Keulen hebben wij een slotje hangen op de spoorwegbrug 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wij lagen vlakbij die brug, was inderdaad mooi om al die slotjes te zien hangen! Leuk dat jullie er ook één hebben hangen!

   Beantwoorden

 2. Sabine

  Wat leuk die cruise! En ja de kerstmarkt mis ik wel een beetje. Ik ben nu met mijn ouders in prachtig verlicht Cartagena, maar een kerstboom terwijl de mussen van het dak vallen door de hitte is toch niet echt dat gezellige kerstgevoel Haha

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wij waren ooit eind november in Florida waar kerstnummers werden gedraaid met onder meer Dreaming of a white Christmas terwijl het 25 graden was. Echt bizar…

   Beantwoorden

 3. Helena

  Nou héél toevallig, naar aanleiding van jouw verhaal laatst 🙂 zijn wij naar Leer geweest :-…klein maar fijn en héél véél bradwursten und gluhwein langs zien komen haha…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh, wat leuk joh dat jullie dankzij mijn verhaal naar Leer zijn geweest! Woon je in de buurt dan? Ik dacht altijd dat je meer richting het westen woonde…

   Beantwoorden

 4. Ferry & Jacqueline

  Kerstmarkt ziet daar prachtig uit. Ik kan geen Duits lullen. Daarom gaan ik niet naar toe. Sta van schut daar. Maar ik zou wel willen. Dan moeten wij daar dag en nacht nemen. Reis is voor ons te ver. Ik laat ook niet Jimmy alleen. Daar ben ik geen type voor door ander laten zorgen. Je foto’s is erg leuk om te zien. Schaatsen op de baan is daar groot ook te zien. Echt sfeer daar. Jullie hebben leuk gehad. Braadworsten zie je daar veel. Ik ben niet zo weg van braadworsten. Haha…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Och, ze verstaan ook vaak wel redelijk wat Nederlands hoor! Anders wijs je het gewoon aan met je handen, dan komt het ook altijd wel goed hoor!

   Beantwoorden

 5. Saskia

  Lijkt me erg leuk om eens een heuse kerstmarkt te bezoeken, ik heb het wel eens gedaan toen ik jong was. maar wil er zeker weer eens heen gaan. Alleen de sfeer al<3 Leuk ook, die spiegel foto!

  Beantwoorden

 6. Conny

  De leukste kerstmarkt vind ik die in Oostende, maar dat heeft meer te maken met de gezelligheid van vrienden om ons heen dan met de kerstmarkt zelf. Loopt meestal uit op flink wat alcohol, maar ik kijk er nu al naar uit. Het gaat mij niet om kopen, kopen, kopen, maar het gezellig samenzijn.
  Kerstmarkten in Duitsland ook vaak bezocht, maar ik vond ze toch wel wat tegenvallen vaak.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik heb toevallig dit jaar wat gekocht op de kerstmarkt in Düsseldorff maar normaal kopen we ook alleen maar eten en drinken. In welk opzicht vond je ze tegenvallen dan?

   Beantwoorden

 7. LJ

  Ik kan me voorstellen dat alle kerstmarkten op den duur op elkaar gaan lijken 🙂 Benieuwd naar je cruise-verslagje! Zelf probeer ik elk jaar een andere kerstmarkt te bezoeken, hoewel, tot nu toe is dat enkel in Düsseldorf gelukt (en daarvan zal ik vooral de massa volk onthouden), want in Parijs waren we een week te vroeg en in 2016 zijn we in december niet op reis geweest.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Düsseldorf is zeker een aanrader maar idd niet in het weekend, dan is het echt veel te druk.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.