Landgoed Fraeylemaborg herfstwandeling

Op de Koffie | Herfstwandeling, Lingen & paddenstoelen

Hallo allemaal! Weer allemaal fris en fruitig voor een nieuwe week? Of heb je net als ik nog een flinke dosis koffie nodig? Na een druk formule 1 weekendje waarin Max helaas uitviel, moet ik nu echt wel even bijkomen. Maar stond mijn hele weekend dan in het teken van de formule 1? Je zou het haast denken maar natuurlijk was er tussendoor nog wel tijd voor andere zaken!

Benieuwd wat ik nog meer zoal heb uitgespookt? Ik vertel je er natuurlijk alles over!

Ik maakte een prachtige herfstwandeling op Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren.

Niet alleen de Fraeylemaborg zelf is prachtig om te zien maar rondom het landgoed kun je heerlijk wandelen in het bos. Al met al ben je dan zo een uurtje onderweg en kun je ondertussen genieten van al het moois dat de natuur je voorschotelt. Vooral in de herfst is dit een prachtig gebied om even door heen te lopen. Ondanks dat het af en toe even uitkijken was waar je je voeten neerzette omdat het toch nog wel wat drassig was, hebben we opnieuw volop genoten. Natuurlijk had ik mijn camera bij me en ging ik weer lekker los. Gelukkig was mams die me dit keer vergezelde zo geduldig! Een uitgebreidere verslag met natuurlijk nog meer foto’s houden jullie nog van mij te goed!

Landgoed Fraeylemaborg herfstwandeling

We gingen naar een antiekmarkt en ontdekten het prachtig leuke plaatsje Lingen.

Ik wilde zondag eigenlijk naar Bad Zwischenahn maar doordat het nogal miezerde, stelde vriendlief voor om naar een antiekmarkt in Lingen te gaan. Beide plaatsen liggen trouwens in Duitsland. Op de antiekmarkt kochten we trouwens nog 2 zogenaamde Tiffany-lampen waar we erg blij mee zijn. Na een uurtje hielden we het wel voor gezien op de markt en besloten we nog even een kijkje te nemen in het centrum van Lingen. Op zondag zijn dan weliswaar de winkels in Duitsland meestal gesloten maar des te beter natuurlijk om een stadje te verkennen. Inmiddels scheen de zon weer en zaten de terrasjes gezellig vol. Wij hebben ons vooral beperkt tot gezellig slenteren. Lingen heeft ons in ieder geval positief verrast. Weer een Duitse stad waar we vast nog wel een keertje zullen komen!

Lingen herfst

Altijd op jacht naar die rode paddenstoel met witte stippen.

Helaas heb ik ze ook op Landgoed Fraeylemaborg niet gespot. Twee jaar geleden lag ik zowat in het gras om deze beauties vast te leggen maar deze keer waren ze er helaas niet. Wel andere paddenstoelen en ik moet zeggen, die waren ook best wel bijzonder en mooi om te zien. Maar goed, de jacht op rode paddenstoelen gaat natuurlijk gewoon verder!

Paddenstoelen herfst

Hoe was jouw weekend? Wat wil je daarover kwijt aan mij?

7 comments

 1. Sabine

  Mooie herfstfoto gemaakt tijdens de wandeling! Ik heb hier vorig jaar een paar van die grote rode paddenstoelen met witte stippen gezien. Vond ze zo bijzonder! Daarna niet meer. De volgende keer ga ik er nog meer foto’s van maken.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, blijf ze ook ontzettend bijzonder vinden hoor! Een vriendin van mij heeft ze inmiddels in Assen wel gespot, maar hier heb ik ze helaas nog niet gezien. Hopelijk aankomend weekend weer op jacht!

   Beantwoorden

 2. Marcella Molenaar

  Leuk, je wandeling in Slochteren! En paddo’s, die kon ik zondag niet vinden tijdens mijn wandeling. Mooie foto heb je ervan gemaakt!

  Beantwoorden

 3. Elaintje

  Ja die rood met witte stippen zoek ik ook altijd. Dit jaar natuurlijk niet. Ik heb een heel rustig weekend gehad, maar ging wel naar wat raceauto’s kijken.

  Beantwoorden

 4. Saskia

  Oh wauw, die herfstwandeling! Ik wil zeker wat meer gaan wandelen. Zodra de rust een beetje is wedergekeerd wil ik echt weer eens naar het bos gaan. Te lang niet geweest, en altijd zo mooi vooral in de herfst.

  Beantwoorden

 5. Mrs. T.

  Ik zag er vandaag nog een boel, maar ze lijken wel veel moeilijker te vinden dan vroeger.

  Beantwoorden

 6. Flavie

  De herfst is een mooi seizoen om te wandelen hé… mooie foto’s!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.