Noorderplantsoen Groningen koffie

Op de Koffie | Noorderplantsoen, Ontverwachtse ontmoeting & Paddenstoelen

Hallo allemaal! Wat een druilerige begin van de dag hier in het noorden. Als ik de voorspellingen voor de komende week moet geloven, dan word ik daar bepaald niet vrolijk van. Natte sneeuw, vorst en kans op gladheid. Nee, geen weersomstandigheden waar ik op zit te wachten. Sowieso niet op de winter eigenlijk, van mij mag de herfst gewoon wel duren tot maart!

Maar goed, tijd voor koffie of thee dus! Zitten jullie er weer klaar voor? Benieuwd wat ik het afgelopen weekend zoal heb uitgespookt wat het vernoemen waard is? Ja, nou, daar gaan we!

Eindelijk deden we een rondje Noorderplantsoen in Groningen

Noorderplantsoen Groningen koffie

Noorderplantsoen, goh, wat stond dit al lang op mijn lijstje! Volgens mij heb ik het zelfs nog genoemd dat ik dit in de zomer graag zou willen doen. Toen kwam het er niet van maar gisteren trokken we er dan eindelijk op uit richting Groningen. Niet om te winkelen of een stadswandeling maar inderdaad om het Noorderplantsoen te bezoeken. Ik moet zeggen, ik vind het altijd wel wat hebben. Zo’n stuk(je) groen midden in de stad. Een stad is mooi maar ik mis altijd de natuur. Gelukkig zie je vaak genoeg parken of plantsoenen waardoor er ook een soort van rust is in een stad. Ook in Groningen was dit het geval, een mooi oud plantsoen. Vrij langgerekt waar je heerlijk een rondje kunt lopen of joggen. Ook is er een klein bistrootje waar je wat kunt eten en drinken.

Of ik er weer zal komen? Als ik in de stad zou wonen, dan absoluut. Nu heb ik meer zoiets van ‘been there, done that’ maar wie weet…

Noorderplantsoen Groningen koffie

Een onverwachtse ontmoeting met een 88-jarige oorlogsveteraan

Na ons rondje Noorderplantsoen besloten we nog even de stad in te lopen. Vanaf het plantsoen is het nog geen 10 minuten lopen naar het centrum. Ideaal dus. Natuurlijk was het druk vanwege de wekelijkse koopzondag maar dat was niet zo zeer ons doel. Wij wilden namelijk graag even een kop koffie doen bij De Beurs, één van de oudste etablissementen in de stad. Het was er zoals gewoonlijk druk en alle tafeltjes waren dan ook bezet. Eigenlijk stonden we al op het punt om de zaak weer te verlaten toen een oudere man in het hoekje ons op de lege stoelen aan zijn tafel wees en ons uitnodigde bij hem te komen zitten. Hij zou toch zo weggaan. Uiteindelijk vertrokken we na 2,5 uur met ons drietjes uit De Beurs! Echt, wat een boeiende man was dat. Hij vertelde uitgebreid over de oorlog en de bevrijding van Groningen waar hij als 17-jarige knaap bij betrokken was geweest. Dat hij zelfs nu nog niks met Duitsland heeft, dat hij de Duitsers weliswaar niet haat maar dat hij het contact graag vermijdt. Bijna ademloos luisterden we naar zijn verhalen. We hadden gedacht op tijd weer thuis te zijn maar dat verliep door deze onverwachtse ontmoeting dus compleet anders!

Eindelijk kan ik mijn jacht op de rood met witte paddenstoelen staken!

Paddenstoelen De Heemtuin

Afgelopen zaterdag ging ik met mams nietsvermoedend weer eens door De Heemtuin. Volgens de verhalen moesten hier toch echt de rood met witte paddenstoelen zitten. Drie weken geleden zaten ze er in ieder geval nog niet maar nu struikelden we er zowat over! Echt, zoveel rood met witte paddenstoelen heb ik nog niet eerder bij elkaar zien zitten! Van klein tot middel tot groot. Ze schoten echt als paddenstoelen uit de grond! Helaas leverde onze zoektocht ons ook een nat pak op want inmiddels was het helaas gaan regenen. Maar dat nam ik in dit geval maar even voor lief. Ik ben in ieder geval heel wat foto’s van deze bijzondere paddenstoel rijker!

Helaas was ik zo stom om mijn camera te vergeten maar gelukkig had ik natuurlijk wel mijn mobieltje bij me!

Paddenstoel De Heemtuin

Jullie nog plannen voor vandaag of moet je gewoon aan het werk/studie?

10 comments

 1. Deborah

  Geweldig om zo’n ontmoeting te hebben en dan ook nog eens zo lang met een wildvreemde te praten. Dat zijn gesprekken die bij blijven. 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, was echt heel bijzonder. Dachten eerst van oh jee, hebben wij weer, zo’n oud mannetje…. maar hij bleek hele mooie en boeiende verhalen te hebben. Uitgerekend over een onderwerp wat ons beiden erg fascineert.

   Beantwoorden

 2. Sabine

  Jeej wauw eindelijk die paddenstoelen! Echt prachtig zijn ze! En wat een bijzondere ontmoeting..

  Beantwoorden

 3. Ferry & Jacqueline

  Prachtig foto’s heb je gemaakt. Vooral paddenstoelen is werkelijk mooi om te zien. Ferry kwam net thuis. Hier in Haarlem -2 graden vriezen. Koudste van Nederland. Helaas heeft op die dag geregend bij jou. Het is overal zo vochtig. Dan willen paddenstoelen wel groeien. Leuke ontmoeting van oorlogsveteraan was geweest. Het was bijzonder ontmoeting geweest.

  Beantwoorden

 4. Charelle

  Wow wat is het daar mooi! En paddenstoelen zijn altijd zo prachtig om te zien! <3

  Beantwoorden

 5. Flavie

  De paddenstoelen zijn zo leuk om te zien 🙂

  Beantwoorden

 6. Els

  Wat een mooie foto’s! Echt een mooie plek om te wandelen. Vandaag ga ik lekker aan de slag met mijn blog :-).

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! En ja, het Noorderplantsoen kan ik je echt aanraden als je ooit in Groningen komt!

   Beantwoorden

 7. Saskia

  Oh ik ben jaloers hoor. Ik zal zeker wel eens van die mooie paddenstoelen op de foto willen zetten. Als de drukte een beetje voorbij is wil ik zeker eens naar het bos gaan<3

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dan moet je echt wel opschieten hoor! Het paddenstoelenseizoen is niet echt lang!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.