Hagfors Värmland

Once in a lifetime traveldestination

Zeg nooit nooit natuurlijk maar bij sommige bestemmingen weet ik haast wel zeker dat ze vallen in de categorie Once in a lifetime experience.

Niet dat we er spijt van hebben gehad hoor maar het viel om de één of andere reden gewoon tegen. Deels misschien omdat we ons niet goed genoeg hadden voorbereid in de bestemming. Deels vanwege het weer of misschien ook wel dat het gewoon niet overeenkwam met onze verwachtingen. Of onze verwachtingen waren niet helemaal juist natuurlijk. Hoe dan ook, van onderstaande bestemmingen verwacht ik eigenlijk dat we er niet weer zo snel naar toe zullen gaan.

Zweden (2016)

Frykkenmeer Zweden

Vorig jaar trokken we eindelijk de stoute schoenen aan en vertrokken we voor het eerst naar Scandinavië. Okay, het was niet helemaal mijn eerste ervaring met Scandinavië want in een ver verleden was ik ook wel al in Denemarken geweest. Vorig jaar viel dus de keuze op Zweden en hadden we allebei best wel hoge verwachtingen van dit land. Voor de zekerheid hadden we wel 2 verschillende provincies uitgekozen, namelijk Smaland in het zuiden en Varmland in het midden. Uiteindelijk konden we het in beide niet echt vinden. Okay, we hebben heus wel leuke dingen gezien maar nergens het zogenaamde WOW-moment. Misschien te verwend met onze ervaringen in Oostenrijk en Frankrijk? Wie zal het zeggen. De natuur is mooi, de bossen zijn prachtig maar ook tegelijkertijd erg benauwend.

Misschien was juni ook gewoon nog niet de maand voor toerisme, het was er in ieder geval nagenoeg uitgestorven. Niet zo lastig in zo’n groot land met zo weinig inwoners natuurlijk. Feit is dat we nu zowat een jaar later nog steeds een dubbel gevoel aan onze vakantie in Zweden hebben overgehouden. Blij dat we er zijn geweest maar boy voor het eerst vonden we het ook totaal niet erg om weer naar huis te gaan. Een unieke ervaring voor ons in ieder geval!

Tsjechië (oa 2012)

Tsjechië

We zijn er tig keren geweest en iedere keer viel het ons weer op hoe weinig het land eigenlijk te bieden heeft. Bergen zijn net geen bergen, de natuur is net niet prachtig genoeg om er echt van onder de indruk te zijn, de steden zijn vrijwel allemaal hetzelfde en stralen weinig gezelligheid uit. Zoals gezegd zijn we er meerdere keren geweest. Vooral in het Reuzengebergte zijn we vaker geweest maar om nu te zeggen dat ik dat gebied een echte must see vind… nee, dat bepaald niet. In 2012 waren we er voor het laatst en wel in West-Bohemen. Een prachtig vakantiehuis maar op een plek waar je eigenlijk gewoon niks hebt. Het is heel tegenstrijdig want aan één kant ben ik ook wel weer nieuwsgierig genoeg om te willen weten of er iets is veranderd. Juist omdat onze ervaring in Hongarije, tenslotte ook een voormalig Oostblokland, zoveel beter is. Ook de stugge bevolking in Tsjechië vind ik absoluut moeilijk te peilen.

Eén pluspunt van Tsjechië is het eten en oh ja, Praag is ook echt wel een aanrader!

Comomeer (Italië / 2011)

Comomeer

Waar iedereen altijd zo lyrisch is over Italië zijn wij dat een stuk minder. Natuurlijk, het heeft zeker wat maar onze vakantie in Bellagio aan het Comomeer viel letterlijk in het water. Man, man, wat hebben wij die vakantie een regen gehad. Complete wolkbreuken. De temperatuur was prima, rond de 25 graden maar een dag zonder plu op stap was er bijna niet bij. Dat bepaalt natuurlijk ook wel erg je vakantiebeleving.

Nog een groot nadeel van het Comomeer vond ik toch wel dat er buiten de plaatsjes aan het Comomeer bar weinig te zien is. Ook de plaatsjes zelf, op Bellagio, Mennagio en Varenna na, stellen niet zoveel voor. Ze komen eerder slaapverwekkend over dan dat ze bol staan van de Italiaanse temperament. Ook hier zaten we twee weken en vooral in de tweede week was het voor ons opnieuw zoeken naar een daginvulling. Dus nee, ik denk ook niet dat we zo snel in deze streek terug zullen komen.

Naar welke bestemming ga jij absoluut niet terug?

 

 

15 comments

 1. Harriët

  Wij gaan absoluut niet terug naar Corfu. Geen mooi Grieks eiland vonden wij (vergeleken met andere eilanden waar we waren)
  Waar we wél nog een keer naar terug willen: Corsica. Lang geleden al eens 2x geweest. Mooi eiland!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Toevallig zitten vrienden er nu voor het eerst en volgens mij zijn zij ook nog niet echter onder de indruk van Corfu.

   Beantwoorden

 2. Morgaine

  Parijs… 1x geweest, hoef ik niet meer heen 😉

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Serieus niet? Ik ben er een paar keer geweest en vind het nog steeds één van de mooiste steden. Waarom beviel het je niet dan?

   Beantwoorden

 3. Kim

  De enige plek die me iets minder is bevallen is Athene. Daar had ik niet echt het gevoel bij van dat ik daar nog een keer heen wil. Maar of ik daar helemaal niet meer kom, weet ik eigenlijk ook niet. Misschien ooit nog eens als startpunt van een rondje eilandhoppen, maar echt een uitgebreide stedentrip denk ik niet.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Okay, Athene lijkt me juist vanwege de historie erg interessant maar misschien dat het daarnaast minder te bieden heeft…

   Beantwoorden

 4. Sabine

  Even denken… Barcelona is niet mijn favoriet. Ik kan wel eens terug maar het zal zeker niet eerste keus zijn. Singapore heb ik wel gezien. Als ik er kom prima, maar ik ga er niet zomaar op vakantie ofzo. Zweden hoef ik ook niet naar terug. Noorwegen daarentegen wel!! Ook Parijs is niet mijn favoriete stad. En er is nog een stad waar ik niet nog eens heen hoef, maar waar we later dit jaar voor wat langer naartoe gaan (dat verklap ik alleen nog even niet haha). Dus ja het kan er zomaar van komen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Barcelona ben ik tig keer geweest maar is ook niet direct mijn favoriete stad hoor. Ik vind dat het voor een wereldstad te weinig te bieden heeft, vooral als je bedenkt dat de grootste attractie het voetbalstadion is! Zweden dus ook niet… da’s toevallig! Noorwegen wil ik zeker nog een keertje naar toe maar door onze ervaringen met Zweden hebben we dat op de lange baan geschoven.
   Nog een stad waar je niet naar toe hoeft maar wel gaat… nu maak je mij wel nieuwsgierig hoor!

   Beantwoorden

 5. Falderie

  Bij mij is de vakantie eigenlijk altijd wel leuk geweest.
  De enige tegenvaller voor mij was een citytrip. Berlijn zegt me echt helemaal niets, terwijl de meeste mensen daar euforisch over zijn…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   We hebben ons gelukkig altijd wel goed vermaakt hoor! Maar bepaalde bestemmingen blijven denk ik gewoon bij een éénmalig iets. Berlijn viel je dus tegen? Ik vind het juist een hele mooie stad, vooral natuurlijk vanwege zijn geschiedenis maar ook omdat het er zo relax is terwijl het toch een wereldstad is.

   Beantwoorden

 6. Anette

  Ik sluit me aan bij de eerste reactie, Corfu. Het is dat we een luxe hotel hebben met veel faciliteiten, een privestrand en s’ avonds muziek (en lekkere cocktails) maar het eiland zelf is niks bijzonders. Wat ons bij aankomst al opviel zijn de diversen plekken met afval en containers die uitpuilen en het wordt gewoon niet opgehaald! Verder de huizen die niet worden bijgehouden en alles is heel smoezelig. En ook hier heel wisselvallig weer…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Jammer joh! Dat afval zorgt toch voor een bepaald beeld van zo’n eiland en bepaalt ook echt wel je beleving.

   Beantwoorden

 7. Saskia

  Ik heb weinig landen bezocht en er is er niet eentje waar ik niet graag naar terug ga.

  Beantwoorden

 8. Stéphanie

  Wat jammer zeg dat het Como meer niet in de smaak is gevallen. Het Gardameer vond ik wel erg mooi en een leuke omgeving hebben, maar misschien is het niet te vergelijken met het Como meer. Zweden zou niet mijn eerste keus zijn als ik naar Scandinavië zou reizen. Ik zou voor Noorwegen gaan voor het wow effect, daar ga ik over ruim een week heen. Ik hoef zelf niet meer naar Corsica. Het eiland van de schoonheid. De mensen waren erg stug en onvriendelijk en je bent echt in een apart land. Er is niets Frans aan Corsica. Verder heeft Corsica veel mooie plekjes, maar voor de echte wow plekjes heb ik geregeld veel moeite moeten doen, pittige (berg)wandelingen van 4 à 5 uur. Corsica in het algemeen heeft mij helaas niet omver geblazen in tegenstelling tot wat veel andere mensen altijd zeggen. Best gek eigenlijk, ik had een coup de foudre verwacht 😉

  Beantwoorden

 9. Marcella

  Ik ga niet terug naar Cuba. Het was een intrigerende ervaring, maar ik hoef er niet nog eens heen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.