Normandië | Route des Caps (2)…

Wie in het algemeen aan Normandië denkt, zal al vrij snel denken aan de invasiestranden, aan het abdijencomplex Saint Mont Michel en de witte kliffen bij Etretat maar wist je ook dat Normandië bekend staat om zijn prachtige en ongerepte natuur, uitgestrekte baaien, pittoreske havenplaatsjes en uitzichten waarbij je je aan het einde van de wereld waant? In deze blog vertel ik je alles over deze parel van Normandië, oftewel de Route des Caps! Voor het bovenste deel van deze route, zie deze blog, Normandië, Route des Caps (1)! Nu is het onderste deel aan de beurt!

Wie wat waar…routedescapsDeze autoroute voert je langs de noordwestelijke kust van Normandië, oftewel het schiereiland Cotentin, en is ongeveer 200 km lang. De route wordt over het algemeen vrij goed aangegeven en is makkelijk te volgen. Onderweg zijn er meerdere mogelijkheden om even te stoppen, te genieten van het uitzicht of een stuk te gaan wandelen. Deze keer vertrekken we vanuit onze camping in Les Pieux richting Cap Carteret, het onderste deel van deze route. Minder ruige natuur maar ook zeker de moeite meer dan waard!

1e stop: Barneville-Carteret

Barneville
Haven van Barneville bij eb… (Normandië, juni 2015)

Deze 2 badplaatsen ogen nu in het voorseizoen nogal verlaten maar schijnen hartje zomer over te stromen met toeristen. Wat wel opvalt zijn de vele hotels en vakantiehuizen, met name aan de boulevard. Nu inderdaad nog onbewoond en met dichte rolluiken maar zoals gezegd, in de zomer 2 zeer levendige plaatsjes. Wij struinen een beetje door het centrum van Barneville rond om vervolgens neer te ploffen bij een cafeetje aan de rand van de haven…

DSC00756
Even uitproberen… 1e panoramafoto met nieuwe camera…
Barneville
Centrum van Barneville (Normandië / juni 2015)

2e stop: Cap de Carteret

Cap de CarteretDeze kaap verbindt de 2 badplaatsen Barneville-Carteret met elkaar en biedt vooral een enorm stuk strand. Eindeloze vergezichten, wandelroutes, prachtige natuur en bij helder weer zicht op de Britse Kanaaleilanden.

Cap de CarteretCap de CarteretCap de CarteretOpnieuw overvalt ons het ‘einde-van-de-wereld’ gevoel. Nooit geweten dat ook dit Normandië zou zijn! Ook hier geldt weer dat het er weliswaar hartje zomer wat drukker is dan nu, maar het echte massatoerisme is hier gelukkig nog ver te zoeken!

Cap de CarteretBedenk wel dat Normandië een behoorlijke grote regio is en dat je vanuit de invansiestranden, die zich aan de compleet andere kant van Normandië bevinden, best wel een behoorlijk stuk moet rijden om hier terecht te komen. Je zou er net als ons voor kunnen kiezen om het schiereiland Cotentin als uitvalsbasis te nemen en vandaar uit je uitstapjes te maken of nog beter, gewoon overal een paar dagen te verblijven!

15 comments

 1. Sabine

  Wow dat water is echt heel blauw! Levert heel mooie kleurencombinaties op zo… Kan me voorstellen dat dat genieten was!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ja, echt heel apart om te zien, zo blauw heb ik het nog nergens anders gezien…

   Beantwoorden

 2. Lies

  Mooie foto’s! Ziet eruit als een mooie autoroute zo 🙂

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Is het zeker! Deel 1 ook gelezen/gezien? Is qua natuur nog weer een stukje ruiger!

   Beantwoorden

 3. Morgaine

  Wauw, wauw, wauw, ik ga nu telkens meer en beter begrijpen waarom mijn beste vriend al jaren zegt, dat ik eens naar Normandië moet, al is de achtergrond van het verhaal ietsje anders, maar als ik die zee dan zie….. Yesssssssssssss the place to be one day 😉

  X

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Echt doen! Wij waren echt aangenaam verrast!

   Beantwoorden

 4. Valerie | More Than Squats

  Wat een heerlijk uitzicht! Zo zie je maar, overal is wat moois te vinden.

  Beantwoorden

 5. Mrs. T.

  Hier zijn wij niet geweest. Mijn blogjes over Normandië komen nu ook online.

  Beantwoorden

 6. natasjaslifestyle

  Wauw wat een prachtig gebied!!!

  Beantwoorden

 7. Tessa | 52druppels.nl

  mooi zeg! ben er ooit ook geweest, maar helemaal in de invasie gedoken, dus dit deel nooit bezocht. moeite waard lijkt me

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Kan het je echt aanraden! Deel 1 van deze route is ook prachtig, meer kliffen, ruigere natuur!

   Beantwoorden

 8. Flavie

  Wauw… mooie streek, mooie foto’s.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: