Fontana Bad Nieuweschans

Next: Ultiem ontspannen in Fontana Resort

Ontspannen, de één vindt het lastig om hier aan toe te geven, de ander kan zich daar heel gemakkelijk aan overgeven. Voor de één betekent het een lekkere boswandeling terwijl een ander met een goed boek op de bank kruipt. Ook voor mij kan ontspannen op verschillende manieren plaatsvinden.

Ik kan enorm genieten van een wandeling door onze prachtige natuur. Vooral nu in de herfst vind ik de natuur op haar mooist en probeer ik er zoveel mogelijk met mijn camera op uit te trekken. Ook een goed boek kan ervoor zorgen dat ik de wereld om mij heen compleet kan vergeten. Net als het kijken van een mooie film. Gewoon even je gedachten verzetten en nergens anders mee bezig zijn. Het zijn momenten die ik koester en waar ook ik soms te weinig tijd voor vrij maak.

Maar wat is nu echt ultiem ontspannen?

Fontana Bad Nieuweschans

Wanneer komt niet alleen je lichaam tot rust maar ook je geest? En vooral, onder welke omstandigheden kun je helemaal niks anders doen dan je er gewoon aan over te geven? Dat lome gevoel, dat gevoel dat er niks anders meer telt op de wereld, dat alle problemen naar de achtergrond zijn verdwenen, dat je gewoon je nergens druk om hoeft te maken, dat tijd bepaald geen issue is en vooral het gevoel dat je absoluut niks moet?

Dat gevoel heb ik altijd als ik in een wellnessresort ben. Op het moment dat ik dat warme water in stap, voel ik de loomheid door mijn lijf trekken. Vanaf dat moment is het alleen maar genieten en vooral ontspannen. Binnen 2 tellen geef ik mij daar dan aan over en dobber ik voor mijn gevoel compleet zorgeloos rond. Hooguit het uitkiezen van mijn lunch zou een stressmomentje kunnen zijn want met zoveel lekkers op de kaart blijft het altijd lastig kiezen.

Ik geniet er altijd enorm van. Het is voor mij dé manier om volledig tot rust te komen, om de accu weer vol te laden en vooral om even echt met niks anders bezig te zijn.

Aankomend weekend mag ik me hier dan ook weer aan overgeven. In het verleden ging ik altijd met vriendinnetje D. een weekendje naar Hotel Sanadome in Nijmegen maar dit jaar houden we het dichterbij huis. In Bad Nieuweschans zit namelijk het Fontana Resort waar ik zo’n 4 keer in het jaar naar toe ga. Dan is het altijd voor een paar uurtjes en wordt er alleen geluncht. Dit keer pakken we het dus anders aan. Zondag heen en maandag weer terug. Twee dagen ultiem genieten, twee dagen ultiem ontspannen, maar ook heerlijk lunchen en ’s avonds dineren. Ook ’s avonds nog weer het thermaalbad in om vervolgens heerlijk loom je hotelbed op te zoeken. En wat te denken van een goed verzorgd hotelontbijt?

Het complete pakket aan ontspanning wacht op mij en ik kan niet wachten tot het zover is!

4 comments

 1. Sabine

  Wat fijn zeg dat je weer gaat! Ik ben nog nooit in zo een resort geweest, maar lijkt me echt heerlijk. Ik heb soms best moeite met ontspannen, vooral als ik nog zoveel moet doen. Dat blijft dan maar door mijn hoofd spoken…

  Beantwoorden

 2. Nesrin

  Heerlijk! Ik doe dit echt nooit en ik heb ook wel moeite om totaal te ontspannen. Sanadome in Nijmegen ken en hier ben ik ook een paar keer geweest.

  Beantwoorden

 3. Ferry & Jacqueline

  Helaas kan me niet ontspannen. Voor ons in de vakantie lekker ontspannen. Dit heb ik nooit gedaan om te doen. Wat heerlijk dat jullie gaan doen ontspannen. Voor geest is dit goed. Dat is waar. Veel plezier.

  Beantwoorden

 4. Flavie

  Daar kan ik ook zo van genieten… zalig 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.