Next: MAXimaal genieten in de Ardennen

De Ardennen, een prachtig bosrijk natuurgebied in het franstalige deel van België. Jaarlijks brengen vele mensen hun vakantie er door of trekken er naar toe voor een weekendje. Steden als Spa, Dinant en Namen spreken tot de verbeelding maar ook het charmante Durbuy trekt jaarlijks de nodige bezoekers.

Naast de natuur is het een waar walhalla voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Tweede Wereldoorlog. Musea in overvloed, net als monumenten en kijk vooral niet raar op als je gewoon zomaar ergens een tank uit de WOII ziet staan.

Toch heeft de Ardennen ook nog een andere zeer belangrijke trekpleister…

Eau Rouge

Namelijk het circuit van Spa-Francorchamps waar aankomende zondag de GP van België plaatsvindt. Wie mij al langere tijd volgt, weet dat ik een grote zwak heb voor alles wat met de formule 1 te maken heeft. Als klein meisje volgde ik al de verrichtingen van Alain Prost en Ayrton Senna. Het dodelijk ongeval van Senna in mei 1994 staat nu nog op mijn netvlies gebrand. Voor jullie beeldvorming, ik was toen 20 lentes jong.

In 2008 was ik voor het eerst aanwezig op dit prachtige circuit in de Ardennen. Toen was het Jos Verstappen die daar de 1000 km race van Spa won. Prachtig om te zien, vooral omdat we gewoon vrij uit rond konden lopen op het circuit. Zelfs in de pitstraat tijdens deze ongeveer 6 uur durende race was geen probleem. Echt optimaal genieten dus. Een jaar later waren we er opnieuw maar helaas deed Jos niet meer mee en was de race daardoor een stuk minder boeiend om te volgen.

De komst van Max Verstappen veranderde alles…

Op 21 augustus 2014 maakte Toro Rosso bekend dat Max Verstappen, inderdaad de zoon van, in 2015 zijn debuut zou gaan maken in de formule 1. Vanaf dat moment was het voor ons duidelijk; wij moesten en zouden naar Spa! Het weekend begon slecht met een motorwissel waardoor Max vanaf plek 18 moest beginnen. Het vertrouwen aan onze kant op een mooie race was gering. Inhalen in Spa is lastig, laat staan met een mindere auto. Maar Max verbaasde vriend en vijand en schotelde ons een geweldige race voor. De ene inhaalactie na de andere volgde en de mooiste, buitenom in Blanchimont, zowat voor onze neus! Het zal de meesten van jullie ongetwijfeld weinig tot niks zeggen maar voor ons was het echt genieten. Met kippenvel en ongeloof zagen we de rest van de race aan ons voorbij trekken. Uiteindelijk werd Max knap 8e en scoorde zo dus belangrijke punten.

Dit weekend zijn we er opnieuw bij…

Afgelopen woensdag zijn we al vertrokken richting ‘ons’ huisje in Hotton. Als jullie dit lezen maken we ons op voor onze eerste dag op het circuit. Met een weekendkaart kun je namelijk op donderdag gratis de pitstraat in waar alle formule 1 teams zich aan het publiek presteren. Een unieke kans natuurlijk om enigszins dicht bij de ‘sterren’ te komen. Een selfie met Max hoeft voor mij niet maar toch hoop ik dat mijn camera overuren zal draaien. Een foto van de pitbox van Red Bull, een foto van Ricciardo, de teamgenoot van Max, en hopelijk natuurlijk een paar mooie van Max zelf. Opnieuw zal ik jagen op die ene foto.

Max Verstappen GP België 2015

Vrijdag, zaterdag én zondag zullen we grotendeels doorbrengen op het circuit. Vooral zondag wordt het afzien. Willen we ‘ons’ plekje van vorig jaar weer in kunnen palmen dan zullen we vast en zeker weer rond 06.00 uur bij de baan moeten staan. Het wordt afzien, het wordt zweten, het wordt hopelijk opnieuw kippenvel en het zou helemaal mooi zijn als we het Wilhelmus zondagmiddag zullen horen!

Mocht je nieuwsgierig zijn naar onze avonturen in Spa, check dan mijn Facebookpagina!

5 comments

 1. Mrs. T.

  Je bent een echte fan. Veel plezier!

  Beantwoorden

 2. Morgaine

  hahahahaha ik blijf terug denken aan toen mijn moeder ineens zei… we rijden nu op de racebaan, ja dat stukje van Francochamps, of hoe je dat ook schrijft reed omdat dat deel open is als er geen races zijn. Dat was midden jaren ’80 overigens, toen wij in Limburg vertoefden een aantal jaren achter elkaar, ik was dus zelf nog tiener.

  Fijn voor jou dat je er weer bij kunt zijn en dat jullie er al zitten, geniet ervan!

  X

  Beantwoorden

 3. Marion

  Geniet ervan! Ik zag hem vanmiddag al even snelste zijn. Geen idee of dat zo gebleven is. Have fun!

  Beantwoorden

 4. Koen

  Tja, dat was het dan. Een frustrerend dagje voor Max. En ook voor zijn supporters denk ik. En bergen vol kritiek over zijn rijstijl. Ik denk dat hij voor het eerst negatief in de belangstelling staat. Zijn woorden dat hij ‘de Ferrari’s nog liever de baan afrijdt’ vind ik NIET kunnen. Dat is er over heen. Ja, hij is jong en geëmotioneerd en gedesillusioneerd maar zoiets kan je niet zeggen over collega’s. Ook Niki Lauda is snoei-hard in zijn commentaar. Kom op Max. Bied je excuses aan voor je woorden en luister ook naar adviezen van anderen. Je hebt een gouden toekomst maar verpest het niet met roekeloosheid.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het was zeker een anti climax. Na de start was de sfeer helaas compleet weg. Zijn uitspraak over Ferrari is zeker niet professioneel maar komt ongetwijfeld voort uit alle frustraties, zo direct na afloop van de race.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.