Next: Jodelen in de bergen van Tirol

Tirol, oftewel Oostenrijk, het land waar ik mijn hart aan heb verknocht. Al sinds mijn eerste kennismaking in september 2004 heb ik Oostenrijk en haar bergen in mijn hart gesloten. Nooit krijg ik genoeg van het zien van die indrukwekkende bergen met de besneeuwde toppen. Of die prachtige koeien met hun rinkelende bellen of het Gruss Gott in de ochtend als je bij de bakker je overheerlijke broodjes haalt nadat je net je longen hebt volgezogen met die verse berglucht.

Het moge duidelijk zijn, Oostenrijk is gewoon mijn land.

Zou ik er willen wonen? Ja zeker wil ik dat! Ik heb alleen wel één groot probleem en dat is dat de winter inclusief de bijbehorende sneeuw nu niet bepaald mijn favoriete seizoen is. Tot nu toe zijn we al verschillende malen in de zomer of aan het begin van de herfst in Oostenrijk geweest. De winter hebben we nog steeds links laten liggen maar hoop ik wel ooit eens mee te maken daar.

Door de jaren heen zijn we in verschillende provincies geweest en iedere keer weer heeft het land ons overtuigd van al haar moois. Tot nu toe hebben we dan ook nog geen streek meegemaakt waarvan we zeiden ‘hier komen we niet terug’. In tegendeel zelfs!

Een jaar geen Oostenrijk is haast ondenkbaar

Zugspitze Tirol

Inderdaad, een jaartje overslaan is ontzettend lastig. Natuurlijk, er zijn genoeg andere streken en landen die we ook nog dolgraag willen bezoeken maar toch, blijft dit Alpenland aan ons trekken. Vorig jaar in september waren we er voor het laatst en genoten we volop van de bergen in Tirol. We troffen het dan ook buitengewoon goed met het weer. Bepaald niet warm, slechts een graadje of 12 overdag maar wel met zon en daardoor zaten we ook gewoon lekker buiten op het terras in onze t-shirtjes. Wat hebben we toen genoten van het uitzicht vanaf de Zugspitze, de hoogste berg in Zuid-Beieren op de grens met Oostenrijk. Boven de bergtoppen en boven de wolken, wat een magnifiek gevoel en dito uitzicht.

Highline 179 Tirol

Of wat te denken van het oversteken van een heus Tibetaansachtige hangbrug? Vriendlief had toch wel enigszins knikkende knieën maar ik was veel te druk met fotograferen en filmen en genieten.

Ook dit jaar gaan we weer naar Oostenrijk!

Hoewel we eigenlijk onszelf hadden voorgenomen om toch eens een jaartje te gaan overslaan, komt het er toch weer van! Begin van het jaar stelden we mijn ouders voor om weer een weekje samen weg te gaan en al pratend over mogelijke bestemmingen, viel de keuze al vrij snel op Oostenrijk!

Tot onze eigen verbazing doen we zelfs iets wat we nog niet eerder hebben gedaan. We gaan namelijk voor het tweede jaar op rij naar dezelfde plek. Sterker nog, we zitten zelfs in hetzelfde appartementencomplex als vorig jaar! Echt vrij uniek voor ons. Wordt het dan echt een soort trip down memory lane? Nee, dat zal het absoluut niet gaan worden. Hoewel mijn ouders natuurlijk absoluut bovenop de Zugspitze moeten genieten van het uitzicht maar los daarvan, is er nog zoveel meer moois te ontdekken in die streek.

Aankomende zaterdag gaan we dus weer naar Bichlbach in Tirol en gaan we hopelijk weer volop genieten! Mocht je nieuwsgierig zijn naar foto’s, check dan mijn Instagramaccount of Facebookpagina. Hier zal ik vrijwel dagelijks jullie voorzien van hopelijk heel veel mooie plaatjes!

 

7 comments

 1. Sabine

  Superleuk dat jullie weer gaan! Zou ik ook doen hoor, Oostenrijk is juist een heel geschikt land voor meerdere keren, ook dezelfde plek. Ik heb ook mijn hart verkocht aan dat land, helaas woon ik nu te ver om het te bezoeken. Veel plezier!

  Beantwoorden

 2. Morgaine

  Soms is het juist erg fijn om naar een zelfde plek te gaan, je kunt maar zoveel zien en doen en hoe vaker je ergens komt, hoe meer je ontdekt en eventueel zelfs deel uit kan gaan maken van het normale leven, ja ik heb ervaring, sta caravan, al was dat gewoon op de Veluwe, whahahaha Maar ik zou ook graag terug gaan naar de Costa Brava, zelfs hetzelfde appt complex, wel wat groter boeken, maar nu weet ik welke 😛

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   In Oostenrijk gaan we eigenlijk nooit terug naar dezelfde plek, alleen in België doen we dat maar dat komt vooral omdat een kennis van ons daar een vakantiehuisje heeft. Op andere plekken komen we vaak maar 1 keer. Nu dus weer terug en eigenlijk vind ik dat nu helemaal niet erg, er is nog zoveel te ontdekken daar!

   Beantwoorden

 3. Stéphanie

  Wat jij met Oostenrijk hebt, dat heb ik met Frankrijk. Maar naar Frankrijk ga ik minimaal vijf keer per jaar 😉 Naar dezelfde plek gaan kan juist erg leuk zijn. Zoals je zegt, er is zoveel te zien dat je nooit uitgekeken raakt. En de bergen zijn altijd een fijne bestemming. Veel plezier alvast!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Vijf keer per jaar naar Frankrijk? Lucky you!

   Beantwoorden

 4. Zo simpel is dan geluk

  Ik wens jullie een hele fijne vakantie!

  Beantwoorden

 5. Flavie

  O jeetje die brug… ik zou ook knikkende knieën hebben!
  De foto van jullie tweetjes… super 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.