Cape St. Vincent Portugal

Next | Een weekje naar het zonnige Portugal

Portugal, één van die landen waar het ook in de winter prima vertoeven is. Een relatief klein land maar bij velen een geliefde vakantiebestemming. Ook ik was er al eens eerder en raakte ergens wel onder de indruk van de prachtige stranden, de rotsen en de gezellige plaatsjes.

Toch duurde het maar liefst 17 jaar voordat ik opnieuw richting Portugal zal gaan! Opnieuw de Algarve maar wel in een ander vissersdorpje en hopelijk raak ik opnieuw net zo betoverd als toen!

Waarom wij voor een weekje zon in de winterperiode kiezen?

Carveiro plannen

Nou, heel simpel eigenlijk. Ik heb een pesthekel aan de winter, vooral als het betekent dat ik weinig buiten kom, weinig daglicht krijg en daardoor continu het gevoel heb dat ik worstel met een lege accu. Al jaren roepen we dat het misschien weleens lekker kan zijn om alvast in maart een weekje zon mee te pikken. Toch kwam het er steeds niet van maar afgelopen september besloten we er toch maar werk van te maken. Dus besloten we voor een weekje zon in maart te gaan!

Waarom kiezen we dan uitgerekend voor een weekje Portugal?

Tja, heel eerlijk? In eerste instantie dachten we aan Tenerife omdat we wel vrij zeker van zon wilden zijn. Maar we konden niet zo 1,2,3 een leuke plek vinden om een weekje door te brengen. Vriendin D. stelde Portugal voor want ook dat land staat bekend om zijn milde winters met temperaturen rond de 18 graden. Minder warm dan Tenerife maar voor ons prima aangezien we er niet op uit zijn om aan het strand te bakken maar vooral ook iets willen zien. Zodoende werd het toch Portugal!

Hoe hebben we ons Hotel Mirachoro in Carveiro gekozen?

Hotel Mirachoro Praia maart

Ook eigenlijk heel simpel. Diezelfde vriendin D. was hier al eens geweest en raadde ons dit hotel aan. Tja, waarom dan verder zoeken? Dus was de keuze al snel gemaakt. Het hotel beschikt over zowel een binnen- als buitenzwembad met een heuse Spa, ligt centraal en vlakbij de restaurantjes en winkeltjes en naar het strand is nog geen 10 minuten lopen. Kortom, klinkt voor ons perfect. Natuurlijk ben ik wel benieuwd hoe het ons zal bevallen. Ik bedoel, een hotel vind ik prima voor een nachtje of 2 maar voor een hele week? Het schijnt dat de kamers nog wel vrij groot zijn en dat je er ook fatsoenlijk kunt zitten en dus niet alleen maar op bed hoef te hangen. Enige nadeel is dat de Wi-Fi vrij slecht moet zijn. Maar tegelijkertijd is dat misschien juist ook wel beter voor mij!

Wat willen we in ieder geval graag gaan doen?

Nou, we hebben bewust Lissabon al geschrapt. Vanuit Carveiro waar wij verblijven is het zo’n 250 km rijden en dat vinden we gewoon teveel van het goede voor een dagje weg. Dan gaan we liever in de omgeving op pad en daar is gelukkig ook genoeg te zien en te doen!

Natuurlijk willen we voorkomen dat we een overvol programma hebben maar het moet al heel gek lopen willen we onderstaande drie plekken niet gaan bezoeken.

Cape St. Vincent Portugal

Volg onze avonturen op Instagram of Facebook!

Natuurlijk hoop ik dat we toch ergens Wi-Fi hebben zodat ik alvast wat foto’s kan plaatsen op zowel Instagram als Facebook. Dus mocht je mij daar nog niet volgen of gewoon nieuwsgierig zijn, neem dan alvast een kijkje op:

Gewoon klikken op bovenstaande links en dan kom je er al op terecht!

Ben jij al eens in de Algarve geweest en zo ja, heb je nog tips voor mij?

 

 

 

9 comments

 1. Wannderful

  Ik vond het fort van Sagres en de dorre vlakte erbij indrukwekkend! En de vele kleine strandbaaitjes in de buurt van Lagos: langs de weg stoppen, steile trap naar beneden en genieten van een mini-strandje of ontzagwekkende rotsformaties. Lagos is ook een gezellig stadje, maar het is er best wel druk in het hoogseizoen. ’s Avonds kan je er over de koppen lopen.
  Geniet van je reis!

  Beantwoorden

 2. Sabine

  Wat heerlijk, veel plezier! Ik ben alleen op de Azoren en in Lissabon geweest, verder ken ik Portugal nog niet. Maar ik zou het maar wat graag ontdekken!

  Beantwoorden

 3. Elaintje

  Lekker om er even tussenuit te gaan. Veel plezier! Ik heb helaas geen tips, maar dat komt vast goed.

  Beantwoorden

 4. Ilona

  Wanda wat een mooi vooruitzicht. Vooral die Kaap lijkt mij erg gaaf, het zuidelijkste puntje van Europa 😉 En wat minder bekende plekken bezoeken. Het is daar vast al lekker warm weer. Dat wordt genieten.

  Beantwoorden

 5. Koen | 10100.nl

  Helaas nog niet in de Algarve geweest. Ik heb wel een tip voor je: geniet er van! Maar dat zal niet zo moeilijk zijn, want het ziet er heel mooi uit en de temperatuur is sowieso beter dan hier. Hopen dat de zon ook volop schijnt en je een beetje vitamine D kan bijtanken.

  Beantwoorden

 6. Gerda Esser

  Wanda ik wens jullie een hele fijne vakantie
  Geniet er maar lekker van

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

 7. Deborah

  Nog niet geweest. Staat wel op mijn lijstje.
  Geniet er van. En veel plezier.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.