Mijn Vrijetijdsbestedingsdoelen!

Liet ik jullie gisteren nog kennismaken met de to do’s die door bepaalde trendwatchers worden verwacht voor dit jaar en waar ik me in 5 trends helemaal kan vinden, nu gooi ik er nog een lijstje met doelen tegenaan; mijn vrijetijdsbestedingsdoelen!

Lezen…

“Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd”. Al jaren mijn lijfspreuk! Dit jaar heb ik mijn doel op 55 boeken gesteld waarvan 20 van eigen of Vlaamse bodem en 1 klassieker.

Films…

Vorig jaar bleef ik ergens rond de 20 haken, terwijl ik toch echt dacht dat we zulke fervente filmliefhebbers waren, niet dus blijkbaar. Dit jaar maar ingezet op 20 films waarvan 2 in de bioscoop. Nu komt eind dit jaar Spectre, de nieuwste James Bond film, uit, dus deze gaan we zeker weten in de bioscoop bekijken…

Cultuur…

Ik las bij iemand iets over elke maand een museum en dacht direct dat we dit ook best eens vaker konden gaan doen. Elke maand wordt me een beetje te gortig maar 6 moet te doen zijn. Kanshebbers in dit rijtje zijn: Het Rijksmuseum in Amsterdam, Het Groninger Museum, Het Scheepvaartmuseum in Groningen maar ook bijvoorbeeld een bezoek aan de Menkemaborg in Uithuizen of Het Klooster in Ter Apel.

Menkemaborg1
Menkemaborg in Uithuizen, bron www.rijksmonumenten.nl

Provincie Groningen…

Al jaren roep ik dat er hier zo weinig te doen is in het hoge noorden maar is dat eigenlijk wel zo? Heeft Groningen meer te bieden dan alleen de stad en haar studenten zelf? En wat te denken van het landschap? Is dat echt zo saai omdat ik het altijd vergelijk met buurprovincies als Drenthe en Noord-Duitsland of valt er toch genoeg schoons te ontdekken? Ik ben in ieder geval van plan om hier dit jaar serieus werk van te gaan maken! Ontdek je plekje in mijn eigen provincie!

westerwolde
Ophaalbrug in Westerwolde, bron www.westerwolde.groningen.nl

Foodies…

Elke zaterdag weer verbaas ik me over de drukte bij de Hema vanwege het goedkoop ontbijtje, m.a.w. dat wil ik ook een keertje meemaken! Net als een diner bij een restaurant met een Michelinster. Ook op mijn lijstje voor dit jaar, weer zo’n overheerlijke hightea, bij voorkeur bij Hotel Bilderberg in Zwolle of in Fontana in Nieuweschans of misschien wel bij Bagels & Beans. Ook wil ik toch een keer zelf bananenbrood of een pizza bakken, ik wil nieuwe groene smoothies uitproberen maar vooral aan de slag met al die kookboeken die me zo verwijtend aankijken!

Travellust…

Dit jaar hoop ik Normandië in Frankrijk eindelijk van mijn lijst te kunnen strepen, evenals Londen maar zou ik ook een gat in de lucht springen als we naar Parijs gaan (streefgewicht is dan eindelijk gehaald…), zou ik ook dolgraag weer eens terug willen naar Berlijn en Brugge. Maar zou ik ook zeker geen nee zeggen tegen een weekje Oostenrijk, Portugal, Corsica, Malta of welk Grieks eiland dan ook. Dat zelfde geldt trouwens voor een weekendje Maastricht, Terschelling of Amsterdam. Helaas is alles niet mogelijk en zullen we echt keuzes moeten maken, dus we zullen zien wat het uiteindelijk is geworden…

Normanië
De kust van Normandië

Mocht je nog tips hebben in welke categorie dan ook, dan hoor ik het graag van je!

23 comments

 1. writingmonique

  Wat een fantastische doelen! Gaat helemaal goed komen! Ik wil ook nog heel graag naar het Rijksmuseum

  Beantwoorden

 2. Sammie

  Leuke doelen! Ik heb voor mezelf als doel 50 boeken te lezen dit jaar, ben dol op lezen maar ga er te weinig voor zitten, misschien dat een doel helpt om de tv uit te zetten en te gaan lezen 🙂

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   En de smartphone buiten handbereik!

   Beantwoorden

 3. iliveformydreams.com

  Wat een fijne doelen! Succes met het behalen ervan.. Ik ben benieuwd!

  Beantwoorden

 4. zosaar

  Hele mooie doelen! Succes ermee!

  Beantwoorden

 5. raspberryjoy

  Leuke doelen ik vind films kijken ook een van mijn nieuwe doelen. Ik wil er ook weer wat meer gaan zien
  ^^

  Beantwoorden

 6. Lies

  Leuke doelen! Ik wil ook wat meer films kijken en boeken lezen, naar mijn idee doe ik (vooral lezen) dat veel te weinig!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Lezen doe ik op zich wel veel maar films kijken, schiet er echt te veel bij in…

   Beantwoorden

 7. Onderdeblauweregen

  50 boeken? Wauw! Dat ga ik je niet nadoen iig, veel leesplezier en leuke doelen zo

  Beantwoorden

 8. Elise

  leuke doelen ! Het Hema ontbijtje zou ik verruilen voor die van Ikea .. veeeeel lekkerder haha !
  Of Groningen saai is … geen idee ! De polder hier heeft ook weinig te bieden hoor, over saai gesproken. Jullie hebben nog musea !

  gr Elise

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ikea zit alleen in Groningen dan zou ik ’s ochtends eerst een half uurtje moeten rijden om te kunnen gaan ontbijten terwijl ik lopend naar de Hema kan… maar wie weet…
   Geen musea bij jullie in de buurt?

   Beantwoorden

 9. Mrs. T.

  Wij gaan dit jaar naar Normandië. Van welk stukje kust is dat plaatje? 😉

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ik heb eerlijk gezegd geen idee meer, kwam boven toen ik aan het googlen was en ik heb toen wel verder gelezen maar heel dom de pagina niet in mijn favorietenlijst gezet…

   Beantwoorden

 10. Serena

  Stedentrips zijn altijd leuk doelen!!!
  Italië niet in het lijstje?

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Op zich zou ik dolgraag eens naar Rome willen maar nee, dit jaar staat het zeker niet op de planning.

   Beantwoorden

 11. Ferry & Jacqueline

  Wat leuk zeg. In Frankrijk is heel mooi. Wij zijn nooit in Frankrijk geweest.
  Andere landen natuurlijk ook. Succes Wiebie.

  Beantwoorden

 12. Marcella

  Ik ga met je mee op ontdekking in Groningen! Ik lees graag je goeie tips en vanaf maart kunnen we er samen op uit (leuk!) Ik kijk ernaar uit want voor mij is alles nieuw. Oh, en over Normandië ga ik schrijven, want dat is absoluut een aanrader! Ik heb het een beetje druk gehad, dus moet nog foto’s uitzoeken en verhalen sorteren. Keep posted!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Kunnen we best een keertje gaan doen! Leuk! Als het lukt om 2 weken weg te kunnen dan wordt het zeker weten Normandië! Staat al zolang op ons lijstje en iedere keer weerhoudt het eventuele mindere weer in juni ons er van maar dit jaar gaan we er gewoon voor!

   Beantwoorden

   1. Marcella

    Ja leuk, doen! Ik ga schrijven over Normandië!

    Beantwoorden

    1. wiebie74

     Doen we! Ben benieuwd naar je blogs en foto’s!

     Beantwoorden

 13. Flavie

  Leuke doelen! Succes ermee! 🙂

  Beantwoorden

 14. LJ

  Ik zit ook nog met serieuze keuzestress op het gebied van vakantie, ik “moet” (aaaah… firstworldproblems) nog 2 reizen vastleggen maar het loopt niet van een leien dakje 🙂 Normandië is ook hier een kanshebber trouwens!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: