Mijn top 3 van kerstmarkten!

Hoewel ik nog totaal geen last heb van kerstkriebels en me ook helemaal niet kan voorstellen dat het al bijna zo ver is om de kerstboom weer neer te zetten, moet ik toch wel onder ogen zien dat december met rasse schreden nadert en dat betekent natuurlijk ook dat de kerstmarkten, met name in Duitsland, weer losbarsten!

Door de jaren heen heb ik samen met mams heel wat kerstmarkten bezocht, zo waren we ooit 1 dagje in Parijs en Londen om daar de kerstsfeer te proeven maar ook in Brussel en Antwerpen genoten we hiervan maar toch… er is eigenlijk maar 1 land die kampioen Weihnachtsmarkten is en dat is natuurlijk Duitsland!

Vandaag deel ik dan ook 3 van mijn favoriete kerstmarkten in Duitsland met jullie! Wie weet trekt het je over de streep!

1. Münster

kerstmarktmunster

Sowieso is deze gezellige studentenstad een bezoek meer dan waard met zijn prachtige oude binnenstad en kerk maar juist in december trekt deze stad heel wat extra bezoekers. Door het hele centrum verspreid zijn de kerstmarkten met in totaal zo’n 120 kramen opgesteld en aangezien het op zich een vrij compact centrum heeft, is alles prima lopend te doen. Wij zijn er inmiddels 3x geweest, dus met recht staat deze plaats bij mij op nummer 1!

2. Keulen

Kerstdagtocht Keulen 15-12-2012

Eigenlijk heb je aan 1 dag te kort om alles te kunnen zien in deze stad, want los van de kerstmarkten heeft deze stad nog heel wat meer te bieden. De stad kent maar liefst 6 verschillende kerstmarkten die voor iedereen wel iets te bieden heeft. De mooiste vind ik zelf de kerstmarkt aan de voet van de Kathedraal, want dat ademt toch vooral ’s avonds wel een heel mooi sfeertje uit. Ook de Kathedraal is trouwens wel een kijkje van binnen waard, echt een heel mooi bouwwerk! Aangezien Keulen aan de Rijn ligt, is het trouwens ook aan te raden om even hier een kijkje te nemen, ondertussen kom je dan door wat nauwe steegjes met leuke boetiekjes en eettentjes.

3. Oldenburg

oldenburg

Ook deze oude stad in het noorden van Duitsland trekt jaarlijks heel wat extra mensen in december. Hier is er slechts op 1 plein, rondom de Lambertikerk, een kerstmarkt maar deze telt toch al gauw zo’n 125 kramen. Ook hier betreft het weer een prachtig mooi oud centrum met nauwe steegjes waar het heerlijk rond slenteren is.

Dit jaar hebben we opnieuw gekozen voor Oldenburg, lekker dichtbij en nog lang niet alles gezien.

Mocht je meer informatie willen over kerstmarkten, kijk dan eens op de site van kerstmarkten in Duitsland!

Nou, weleens een kerstmarkt bezocht of heb je er helemaal niks mee?

19 comments

 1. Nicetobeout

  Ik ben meeverhuisd 🙂 Ik heb weleens een kerstmarkt bezocht in Bad Bentheim Duitsland. Aan de voet van een kasteel. Heerlijke sfeer. De Duitsers zijn meester in gezelligheid.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk! Bad Bentheim is zeker leuk, vooral dat kasteel is de moeite waard.

   Beantwoorden

 2. Sabine

  Ja zeker ook ik heb al heeeeel veel kerstmarkten bezocht! 😀 Ik heb wel al volop de kerstkriebels (al zo’n 2 weken haha), maar hier bestaat helaas geen kerstmarkt. Wel wordt (en is al volop) Bogotá onwijs mooi versierd, zelfs op mijn werk al. En ook ons huis moest er al aan geloven: al compleet in kerst gehuld hahaha. In Munster ben ik nooit geweest, staat wel op t lijstje In Keulen woont mijn schoonzusje en was daar 2 jaar geleden met kerst: prachtig inderdaad. Een favoriet weet ik niet, misschien Trier?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nu alles al in kerstsferen? Dat is vroeg joh.. tot hoe lang blijft het zo dan? Trier ooit als kind geweest, ook mooi oud stadje…

   Beantwoorden

   1. Sabine

    Tot in de eerste week van januari ofzo is er kerstverlichting en bomen en weet ik wat nog meer in de straten. Heel mooi hoor! In ons huis weet ik het nog niet, denk dat ik t op 2 januari weg haal haha. Ze zijn al weken bezig hier de stad te versieren. Echt kerstland hoor Colombia, hartstikke gezellig!

    Beantwoorden

    1. Wanda

     Ik haal meestal alles net voor oud & nieuw weer weg…

     Beantwoorden

 3. Falderie

  Ik ben eigenlijk enkel nog maar op de kerstmarkten van Antwerpen, Brussel, Brugge en Leuven geweest. Maar om eerlijk te zijn: naar anderen ben ik niet echt benieuwd. Ik heb helemaal niets met kerstmarkten. Misschien komt dat omdat ik geen glühwein lust? 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat lust ik ook niet hoor! Eigenlijk koop ik hooguit iets te eten op zo’n markt, vind vooral het sfeertje erg gezellig…

   Beantwoorden

 4. Morgaine

  Ja weleens bezocht maar dan gewoon hier in de stad en dat zijn aanfluitingen, ik bedoel, 20 kraampjes een kerststal en dat is het dan, hahahaha

  Ik zou het weleens mee willen maken daar, één van die Duitse markten, nog nooit geweest en of het iets is voor mij, dat weet ik dus nog niet, maar dan wil ik wel op mijzelf, niet met zo’n bus of zo, het komt ooit nog wel een keer denk ik… Ben wel een keer in die periode ervoor naar Duitsland geweest of ik was er toen met vakantie, en de etalages waren zo mooi al, maar de kerstmarkten was het nog te vroeg voor toen.

  X

  PS, weet je wat ik nu mis? De like knop, wist je dat, ik op mijn blog dat laat zien? Als ik een like geef dan zien anderen dat ook weer dat ik bij jou geweest ben en jou leuk vindt, en kunnen anderen weer doorklikken, denk je dat dit terug kan komen? 😉 hahaha en ik mis het nu ook als jij terug reageert, die meldingen zijn vanaf nu verdwenen… <3

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik snap het niet allemaal… er staat toch wel een knop like? Ik zal vanavond wel even kijken in mijn instellingen…

   Beantwoorden

  2. Wanda

   Gevonden hoor! De like knop is weer terug! Nu nog uitvogelen hoe het zit met die reacties!

   Beantwoorden

 5. Gerda Esser

  Hallo Wanda

  Ik ben nog nooit op een Kerstmarkt geweest ( bloos )
  Ik ben wel in de stad Keulen geweest ,het had me goed bevallen daar

  Lief Gerda

  Beantwoorden

 6. Eva

  Ik ben groot fan van de kerstmakten. Ik ben in New York, Londen, Milaan en Duitsland geweest. Helaas blijven we dit jaar in Haarlem omdat we 2 januari 7 weken op vakantie gaan 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, dan zou ik het ook niet zo’n straf vinden om een jaartje over te slaan. Waar gaan jullie heen?

   Beantwoorden

 7. Insoon

  Gezellig dat je dit jaar weer met je moeder naar een kerstmarkt gaat! Ik ben zelf nog nooit naar zo’n grote kerstmarkt in ’t buitenland geweest… Maar het lijkt me wel leuk om een keertje te doen 🙂

  Beantwoorden

 8. Serena

  Ik vind kerstmarkten altijd wel leuk, maar vind ze altijd veel te ver weg…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Je woont niet dicht bij de grens met Duitsland? Wij wel namelijk, dus dat maakt het wel makkelijker…

   Beantwoorden

 9. Ferry & Jacqueline

  Ik vind kerstmarkten heel erg leuk. Maar nooit gedaan., Wel tuincentrum hebben ook kerst. Daar ben ik ook geweest.
  Ik hou van kerst. Duitsland vind ik te ver. Dan is voor ons zo dagje om.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: