Carveiro plannen

Mijn reisplannen voor 2017

Reisplannen… eigenlijk zijn het er meer dan dat ik met mijn beperkt aantal vakantiedagen kan plannen. Om over de kosten nog maar te zwijgen natuurlijk. Maar goed, de tweede maand van 2017 is aangebroken en zo langzamerhand beginnen de reisplannen te komen. Of beter gezegd, de eerste reisjes zijn alweer geboekt. Nieuwsgierig wat er zoal op de planning staat? Lees dan lekker verder!

Maart – Weekje Algarve (Portugal) & 2 dagen Fontana

Carveiro reisplannen

Begin maart staat onze eerste echte vakantie al op de planning. Waar we normaal vaak een lang weekend weggaan in het voorjaar, kiezen we nu bewust voor een weekje zon zo aan het einde van de winter. Misschien hadden we het zelfs nog even eerder moeten plannen maar ach, ik ga het vast wel redden, het is tenslotte nog maar vier weken!

Eind maart ga ik weer twee dagen in de relaxstand. Samen met vriendinnetje D. staat er dan weer een 2-daagse bezoek aan Fontana op de agenda. Twee volle dagen optimaal ontspannen. Kan me nu al verheugen om lekker in dat warme water te liggen terwijl de zon op mijn snufferd staat! Heerlijk!

April – Weekendje Epen (Zuid-Limburg)

Epen reisplannen

In het kader van het duurt nog zo lang tot aan de zomervakantie gaan we eind april nog een weekendje weg. Geheel tegen ons doen in kiezen we dan voor een bestemming in eigen land. Terschelling was eigenlijk de bedoeling maar gezien de prijzen zijn we daar maar op teruggekomen. Al rondstruinend op de site van Voordeeluitjes.nl kwam ik een leuke aanbieding tegen die ik niet kon weerstaan. Vooral omdat ik dan ook eindelijk eens het Drielandenpunt in Vaals van mijn lijstje kan afstrepen!

Juni – twee weken Belgische Ardennen

Ardennen reisplannen

Jaja, onze zomervakantie brengen we dit jaar door in de Ardennen! Misschien voor velen een verrassende keuze aangezien we meestal voor een wat meer zonvaste bestemming kiezen met uitzondering van vorig jaar toen we voor Zweden gingen. Maar juist door Zweden werden we ons ervan bewust dat we dit jaar absoluut niet te ver willen rijden. Onze oorspronkelijke plan, Zuid-Frankrijk, kwam dan ook al snel te vervallen. Natuurlijk, je kunt ook daar met het vliegtuig naar toe maar op de één of andere manier heeft de auto nu eenmaal onze voorkeur. Daarbij komt dat we de laatste jaren steeds een weekendje in de Ardennen waren vanwege de formule 1 waardoor we verder weinig tijd hadden om van al dat moois dat de Ardennen te bieden heeft te genieten. Daar gaan we dus dit jaar zeker weten verandering in brengen!

Augustus – Formule 1 weekendje in Spa-Francorchamps (België)

Max Verstappen GP België 2016

Ook dit jaar zijn we weer van de partij als Max Verstappen op jacht gaat naar zijn eerste zege op zijn thuiscircuit. Vorig jaar was het uitgerekend dat weekend bloed- en bloedheet, dus hopelijk is het nu weer wat aangenamer. Maar laten we vooral hopen dat het dit jaar ook met Verstappen beter gaan dan vorig jaar. De start begon nog zo veelbelovend, althans, hij startte vanaf P2 maar al in de eerste bocht ging het jammerlijk mis waarna de stemming direct omsloeg. Maar goed, we zijn er weer bij en daar gaat het om natuurlijk!

September – Weekje onbekende bestemming met mijn ouders

Saarburg reisplannen

Ook dit jaar willen we in september weer met ons viertjes een weekje weg. Vorig jaar kozen we toen voor onze bonusvakantie het prachtige Tirol in Oostenrijk. Dit jaar is de kans vrij groot dat we ergens in Duitsland terecht zullen komen. Voor deze week is trouwens nog niks geboekt, dus alles is nog open maar op dit moment maakt de omgeving van Saarburg in Duitsland de meeste kans.

En dan zitten we natuurlijk alweer eind september maar goed, met dan nog drie maanden te gaan, bestaat er natuurlijk de kans dat er nog wat gaat komen. Maar goed, plannen kunnen ook altijd zo weer wijzigen bij ons.

Hebben jullie al plannen voor de zomervakantie?

 

19 comments

 1. Wannderful

  WoW dat ziet er veelbelovend uit! Heel wat variatie! De kust bij Lagos in de Algarve vond ik erg mooi, en de woestheid nabij het fort van Sagres.
  Zelf kijk ik uit naar een reis naar New york in april, wat kleinere uitstapjes tussendoor, een weekend in Cascaïs in het najaar en een zussenreisje naar een nog onbekende bestemming. Veel reisplezier!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh, dat klinkt positief. Als je nog meer tips hebt, dan hoor ik het graag. New York. Is ook leuk, ooit in 2002 geweest, maar zou best een keer terugwillen.

   Beantwoorden

 2. Sabine

  Heerlijke plannen! Wij hebben weinig plannen, behalve natuurlijk de reis naar Nederland en onze huwelijksreis. Die eerste is alleen natuurlijk niet echt vakantie. En de tweede wordt maar heel kort, 4 dagen ofzo. Maar ach dat maakt allemaal niet uit. Heb er zo een zin in!

  Beantwoorden

 3. Helena

  Heel veel plannen… maar nog geen tijd (genomen) om ze concreet te maken, al maakt dat met het lezen van je blog, die noodzaak wel groter wordt, geloof ik :-). Ziet er goed uit en ik kan me voorstellen dat jullie je daarop verheugen!

  Beantwoorden

 4. Saar

  Heerlijk die nu al gemaakte plannen. Geniet van de voorpret! Ziet er allemaal heerlijk uit!

  Beantwoorden

 5. Flavie

  Leuke plannen!
  Wij gaan in maart een weekendje naar Eindhoven en in september een weekje naar Frankrijk.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Eindhoven? Verrassend, ik ben benieuwd hoe je deze stad vindt! Ik ben er ooit eens geweest voor een voetbalwedstrijd maar toen hadden we niet de tijd om er verder rond te kijken. En waar in Frankrijk dan? Frankrijk is echt een super mooi land.

   Beantwoorden

 6. Rowan

  Wat een mooie en leuke plannen heb je al gemaakt zeg! Ik kan maar geen beslissing nemen over de volgende bestemming. Ik vind veel te veel leuk. Ik ben afgelopen maand wel een weekendje weg geweest, dat was echt genieten!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik vind het ook vaak lastig kiezen hoor! Zoveel mooie plekken en steden maar ja, alles kost geld en zoveel vakantiedagen heb ik nu ook weer niet helaas…

   Beantwoorden

 7. Gerda Esser

  Hallo Wanda
  Wat leuke vooruitzichten , een mooie vakantie hebben jullie geboekt
  We gaan in Februari en Juni weer naar Zeeland
  Ik wens jou een hele fijne week

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

 8. Mrs. T.

  We gaan dit jaar maar een week weg. Naar Duitsland. Oudste gaat niet meer mee en daarom nemen we het nichtje van jongste mee. Dan vind ik een weekje en niet te ver meer dan voldoende.

  Jullie hebben genoeg leuks in het vooruitzicht.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Duitsland is ook leuk! Waar gaan jullie heen dan? Ik zoek nog inspiratie voor het najaar…

   Beantwoorden

 9. Koen

  Ik ben nooit een ver-vooruit-planner geweest. Ik zou het niet kunnen en niet willen. Anderen – zoals jullie – doen dat wel. Dan is de voorpret natuurlijk lekker lang. Voor ons zijn het meestal last minute impuls beslissingen. En nooit iets vastleggen – hooguit de eerste nacht. Daarna zien we het wel … valt het tegen dan pakken we gauw in en gaan we weer verder. Ergens aan vast zitten wat tegenvalt …. brr grrr, ik moet er niet aan denken,

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het probleem is een beetje dat ik mijn vriend niet zo vertrouw dat we ook echt weggaan als we niks hebben geboekt, dan is hij veel te druk met zijn werk zodat het dan net even niet uitkomt. We hebben het gelukkig nog maar 1 x meegemaakt dat we ergens zaten wat tegenviel maar goed, ook dat hebben we wel weer goed opgelost door gewoon tussentijds een hotelletje ergens anders te boeken.

   Beantwoorden

 10. Ferry & Jacqueline

  Leuke vooruitzichten voor jullie beide. Je hebt wel meer tijd ervoor om te doen. Je werkte al minder. IK vind je foto’s heel mooi om te zien. Helaas gaan wij niet op vakantie. En we weten niet wat gaan doen.

  Beantwoorden

 11. Annemarie

  Leuke plannen! De Algarve is sowieso altijd goed. 🙂 Ik ga in maart een weekendje naar Kopenhagen en in de zomer waarschijnlijk met een camper door… tja… Tsjechië, Slovenië, Oostenrijk? We weten het nog niet precies.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Grappig, je bent de derde die ik vanavond hoor over Kopenhagen! Is ook zeker een stad waar ik nog graag naar toe zou willen. Oh, heerlijk vooruitzicht joh met een camper door Oostenrijk en omgeving trekken! Ik ben een groot fan van Oostenrijk!

   Beantwoorden

 12. Nesrin

  Wat een heerlijk vooruitzicht en zo lekker gevarieerd. Ik kijk uit naar jouw verhalen over deze reizen.

  Beantwoorden

 13. Marcella Molenaar

  Mooie plannen lady! En je gaat nu al bijna naar de Algarve dus, hoe fijn! Die regio wil ik ook nog graag eens ontdekken. Lijkt me zo mooi! Onwijs veel plezier alvast!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.