Carveiro plannen

Mijn plannen voor 2017

Plannen, doelen, what’s in a name! Feit is dat er weer een nieuw jaar is begonnen. 365 dagen vol met nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden en vooral nieuwe uitdagingen. Maar ook dé ultieme kans voor lijstjesliefhebber om weer een nieuw lijstje met doelen samen te stellen.

Ik doe daar elk jaar braaf aan mee. Niet omdat ik mezelf in allerlei bochten wil wringen om dingen maar gedaan te krijgen maar gewoon omdat ik het leuk vind om ermee bezig te zijn, om te bedenken wat ik eigenlijk echt een keertje zou willen doen en waar ik zoal naar toe zou willen. Het leukste is natuurlijk als je na afloop een aantal dingen door kunt strepen. Maar ook nu geldt weer, het is absoluut geen ramp als ik ze niet haal. Waarom dan toch een lijstje? Gewoon omdat het kan!

Benieuwd naar mijn plannen voor 2017? Lees dan lekker verder!

Minimaal 40 boeken lezen

Ja, dat is inderdaad een flink aantal minder dan vorig jaar toen ik de lat op 55 legde. Maar eerlijkheidshalve gebiedt mij te zeggen dat door al mijn nevenactiviteiten het lezen momenteel op een aardig laag pitje staat. Toch blijf ik het leuk vinden en vind ik het heerlijk om zoals in deze tijd van het jaar onder mijn kleedje een paar uurtjes lekker te lezen. Helaas heb ik er de afgelopen maanden minder tijd voor gehad. Maar dat wil ik zeker weer gaan oppakken, maar dan wel met een realistischer doel, namelijk 40.

Mijzelf verder ontwikkelen op het gebied van fotografie

Van meerdere kanten hoor ik vaak dat ik mooie foto’s maak. Toch bezit ik weinig tot geen technische kennis en schiet ik vaak puur op mijn gevoel mijn plaatje. Te vaak ook grijp ik terug naar de automatische stand omdat dat zo lekker gemakkelijk is. Hoogste tijd dus om daar mee aan de slag te gaan.

Forgensee Happy List

Meer bewegen en mij daardoor fitter voelen en hopelijk zelfs af te vallen

Ook deze gaat in de herkansing. Ik weet gewoon dat als ik twee keer in de week in de sportschool ben dat ik mij stukken fitter voel. Niet alleen voelt mijn lijf strakker aan maar ook gaat die ene spijkerbroek dan net even wat gemakkelijker aan. Ik was op de goede weg in oktober en november maar in december kwam er opnieuw de klad in. Mede door onze kerstcruise maar vooral doordat de griep mij al dik 2 weken in haar greep houd. Maar goed, inmiddels ben ik wel weer redelijk genoeg hersteld om mijzelf weer uit te dagen in de sportschool. Dit keer noem ik bewust niet het aantal kilo’s dat ik nog dolgraag kwijt zou willen. Inmiddels weet ik dat dat gewoon een lastige opgave is, het gaat mij nu vooral om het bewegen op zich zodat ik me gewoon fitter voel. Ik ben ervan overtuigd dat als ik dat vol kan houden dat dan vanzelf ook de weegschaal een stuk liever voor me zal worden!

Mijn nieuw project lanceren

Echt veel kan ik hier nog niet over kwijt maar ik hoop echt dat ik dit in 2017 van de grond zal krijgen. Het vergt natuurlijk de nodige voorbereiding en dus ook veel tijd. Dat laatste is vooral het probleem waardoor mijn project al wat vertraging heeft opgelopen maar ik hoop toch dat ik, als ik straks weer helemaal fit ben, echt flink op zal schieten zodat ik het ook met jullie kan delen!

Appingedam plannen

Meer cultuur snuiven en minimaal 4 musea bezoeken

Ook dit is een blijvertje. Er valt nog zoveel te ontdekken dat ik ook dit jaar weer een aantal musea wil bezoeken. Vorig jaar bleef de teller op 3 staan maar dit jaar ga ik voor vier. Het moet er nu toch eindelijk maar eens van gaan komen dat we een bezoek brengen aan onder meer het Groninger Museum, Het Scheepvaartmuseum ook in Groningen en ook het Rijksmuseum in Amsterdam.

Mijn plannen op reisgebied

Afgelopen jaar stond wat het bezoeken van steden betreft vooral in een hernieuwde kennismaking met bekende steden. Altijd leuk natuurlijk om weer door die bekende plekken te struinen. Toch vind ik het eigenlijk vele malen leuker om een nieuwe stad te bezoeken. Concrete plannen zijn er nog niet op dit gebied maar het jaar is nog maar net begonnen dus er kan nog van alles gebeuren. Mochten jullie nog aanraders hebben, ook in eigen land, dan hoor ik het graag van jullie! Zelf zit ik qua buitenland te denken aan Hamburg, Antwerpen, Leuven maar ook zou ik prima eens naar Boedapest willen.

Carveiro pl;annen

Qua landen ligt het dit jaar eigenlijk al grotendeels vast. Jaja, wat dat betreft hebben we al de nodige keuzes gemaakt. Zo gaan we in maart een weekje van de zon genieten in Portugal en zullen we onze tweeweekse zomervakantie in juni door gaan brengen in de Belgische Ardennen. Ook dit jaar hoop ik dat we in het najaar nog een weekje weg kunnen. Velen zullen dan automatisch bij ons denken aan Oostenrijk en hoewel ik mij een jaar zonder Oostenrijk amper kan voorstellen, wil ik toch weleens wat anders. Maar goed, dat is pas in het najaar, dus daar zijn we nog lang niet mee bezig.

Bloggen of toch ook eens vloggen?

Maak je maar geen zorgen, ik blijf natuurlijk gewoon lekker bloggen. Wel wil ik de ingeslagen weg verder in, dus meer achtergrondartikelen met informatie over onze bestemmingen in plaats van alleen maar een opsomming te geven. Ook in 2017 zal reizen een terugkerend iets zijn op mijn blog maar daarnaast blijf ik over allerlei uitéénlopende onderwerpen schrijven natuurlijk.

Wat het vloggen betreft…. ik heb best wel leuke filmpjes van onze tripjes. Zonde om er helemaal niks mee te doen. Maar a) sta ik bepaald niet bekend als de grootste techneut en b) hoe vind ik het om mezelf als pratend en vooral levend object te showen? Geen idee eigenlijk maar misschien kan ik daar ergens een leuke middenweg in vinden, maar ook daar ben ik dus in gedachten mee bezig. Wie weet krijgt dit in 2017 dan eindelijk vorm.

Kortom, een hoop plannen. Geen idee wat er uiteindelijk van terecht zal komen. Feit is dat ik er gewoon weer lekker voor wil gaan en dat ik vooral wil genieten!

Jullie nog specifieke plannen voor dit jaar?

17 comments

 1. Deborah

  Leuke doelen!!
  2017 gaat, wat mij betreft, een pittiger jaar worden. Meer actie. Veel buiten zijn. Veel fotograferen. Met de boot weg. Nieuwe mensen leren kennen en vriendschappen sluiten. Veel meer lezen en vooral leuke dingen doen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Meer actie? In de zin van meer uitdagende dingen ondernemen?

   Beantwoorden

 2. Sabine

  Leuke plannen! Je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt naar je project 😀 Ben heel benieuwd!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Hopelijk kan ik snel meer vertellen!

   Beantwoorden

 3. Carpediem

  Ja! Ik heb nog wel een plan: een date met Anette en jou plannen! ?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja! Dat moeten we zeker doen!

   Beantwoorden

 4. Co

  Spannend, ben benieuwd naar je project 🙂 Dat van dat fotograferen moet eigenlijk ook op mijn lijst, ook ik gebruik te vaak de automatische stand.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het is zo gemakkelijk om voor de automatische stand te kiezen, daar wil ik nu echt mee aan de slag.

   Beantwoorden

 5. Marcella

  Je maakt me benieuwd naar je project! Ik hoop dat je daar snel wat meer over kunt vertellen. Vloggen is ook niks voor mij hoor. Wij monteren de beelden aan elkaar tot een leuk geheel. Zonder mijn stem erbij 😉 Hier voel ik me veel beter bij. Leuven is echt een aanrader, zeker naartoe gaan! Ben je trouwens al eens op mini cruise naar Newcastle geweest? Erg leuke stad!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik denk dat ik ook meer voor dat soort filmpjes ben hoor! Newcastle staat ook zeker op mijn lijstje!

   Beantwoorden

 6. Saskia

  Succes met deze doelen, gaat vast helemaal goed komen! Ik heb geen doelen voor dit jaar. Alleen meer rust en ONThaasten.

  Beantwoorden

 7. Helena

  Klinkt goed Wanda! Wens je in ieder geval heel veel plezier ermee en ben natuurlijk ook gewoon nieuwsgierig naar je project 🙂

  Beantwoorden

 8. Marlies

  Leuke doelen en je maakt me benieuwd met je nieuw project! Ik heb bijna geen (reis) plannen voor dit jaar. Portugal zal er waarschijnlijk wel inzitten en ik hoop om meer nieuwe steden te ontdekken.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Portugal? Leuk, wij gaan begin maart een weekje naar de Algarve, dus als je nog tips hebt?

   Beantwoorden

 9. Morgaine

  Wat blog betreft, nul plannen, ons jaar is al rocky road met een herseninfarct/lichte tia gestart namelijk, dus pluk de dag, nul doelen, behalve mijn werk en waar ik mij goed bij voel doe ik!

  Plannen zijn er altijd, zoals vrienden ontvangen of bezoeken als dat lukt, mijn oom nog bezoeken als dat lukt, kortom, genoeg plannen, maar doelen zijn het niet, het gebeurt of gebeurt niet. En als doel zetten de liefde van je leven opnieuw te vinden, kan dat een doel zijn? zo ja, ben ik al een paar jaar mee bezig, hahaha

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat is zeker geen mooi begin om het nieuwe jaar mee te beginnen! Hopelijk gaat het de goede kant op met degene! Ik mag dan een hoop plannen hebben, er is echt geen man overboord als het niet lukt maar ik vind het gewoon leuk om ze te bedenken aan het begin van het jaar en er dan later op terug te kijken.

   Beantwoorden

 10. Flavie

  Veel leuke doelen… succes ermee!
  Ik heb vorig jaar ook veel minder gelezen dan het jaar daarvoor… dit jaar wil ik er werk van maken om meer thrillers te lezen, mijn favoriete genre die een beetje verloren is gegaan door mee te doen aan de Book Challenge, die er dan weer voor gezorgd heeft dat ik minder gelezen heb.
  Je foto’s vind ik iedere keer schitterend! En wat het sporten betreft… gewoon doen!
  Naar je project ben ik wel benieuwd 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.