Tulpenveld Spijk

Mijn meest gelezen artikelen van 2017

Het jaar 2017 loopt op zijn einde, dus is het de hoogste tijd om de balans op te maken! Ook dit jaar blik ik weer in een aantal artikelen terug op het afgelopen jaar.

Te beginnen met mijn best gelezen artikelen van het afgelopen jaar! Opvallend is vooral dat mijn artikelen met mijn visie op Boer zoekt Vrouw het erg goed hebben gedaan. Ik moet ook zeggen dat ik het zelf ook erg leuk vond om deze artikelen te schrijven. Een keer wat anders dan wat ik normaal zoal schrijf. Ze staan ook allemaal in de top 25 van afgelopen jaar trouwens!

Maar goed, jullie willen natuurlijk vooral weten welke artikelen het meeste werden gelezen, toch? Dus bij deze mijn top 10 van 2017!

10 Vakantie in de Ardennen, de 10 leukste feitjes

In juni gingen we twee weken naar de Ardennen en daar schreef ik meerdere artikelen over. Toch sprong het artikel waarin ik de 10 leukste feitjes over onze trip naar de Ardennen deelde er met stip boven uit. Logisch hoor want zelf vind ik dit soort relatief korte artikelen ook erg leuk om te lezen bij een ander!

Fort van Huy Ardennen België

9 De vijf mooiste stranden aan de Algarve

Het reisjaar begon voor ons met een trip naar het zonnige Algarve in maart. Echt een aanrader in die tijd van het jaar. Het voelde alsof we zo linea recta van de winter de zomer in doken. Natuurlijk deden we er van alles maar waren we vooral onder de indruk van de prachtige kustlijn. Echt, wat een prachtige stranden. Het was dan ook best nog wel lastig om mijn top 5 van mooiste stranden op te maken maar uiteindelijk is mij dat gelukt én werd het ook nog eens vaak gelezen!

Praia da Marinha stranden

8 Dé 10 redenen waarom je de Costa Brava moet bezoeken

Half oktober genoten we met mijn ouders van nog een weekje zomer aan de Costa Brava. Hoewel het voor ons de tweede keer was dat we er waren, ontdekten we toch weer nieuwe plekken maar waren we ook opnieuw weer onder de indruk van deze prachtige en o zo veelzijdige streek. Dus als je nog een leuke bestemming voor 2018 zoekt, misschien dat de Costa Brava dan een leuk idee is!

Begur Sa Tuna Costa Brava Spanje

7 Rondje Nederland | De Bollenstreekroute

Dat iedereen gek is op de bloemenvelden in ons eigen landje werd me wel heel erg duidelijk toen ik de balans opmaakte. Maar liefst drie artikelen hierover stonden in mijn top 25 waarvan twee oude artikelen nog steeds topartikelen zijn en nog heel veel worden gelezen.

In 2015 (!) waren we een weekendje in Katwijk aan Zee en vandaar uit reden we met de auto De Bollenstreekroute langs de bloemenvelden van onder meer Lisse en Hillegom.

Bollenstreekroute

6 Wat moet je weten voor een bezoek aan Schloss Neuschwanstein?

Ook een oud artikel die het nog steeds erg goed doet. In september 2016 waren we nog een weekje in Tirol in Oostenrijk en zaten we vlakbij de Duitse grens. Een uitstapje naar het schitterend gelegen Schloss Neuschwanstein konden we dan ook niet weerstaan. Het is echt dé toeristische trekpleister van Beieren en daarom gaf ik jullie een paar handige tips zodat je enigszins voorbereid bent op je bezoek aan dit werkelijk waar prachtige kasteel!

Schloss Neuschwanstein

5 Zeehondjes spotten bij Punt van Reide in Groningen

Eindelijk kwam het er dit jaar van, oftewel we maakten er dit jaar bewust tijd voor vrij. We gingen namelijk helemaal naar Punt van Reide om daar zeehondjes in het wild te spotten! Het was dat andere mensen ook graag een kijkje wilden nemen maar anders had ik er de hele middag wel kunnen blijven staan kijken. Echt prachtig om te zien!

Punt van Reide Groningen

4 De leukste dorpen in Groningen

Leuk om te zien trouwens dat mijn artikelen over mijn eigen provincie zo goed in de smaak zijn gevallen. Zelf vind ik altijd dat er hier in het hoge noorden zo weinig valt te beleven maar blijkbaar zijn er genoeg mensen op zoek naar de leukste dorpen in Groningen, want dit artikel zat heel dicht tegen een top 3 klassering aan!

Appingedam Groningen

3 Boer zoekt Vrouw | Romantiek spat er af

Ja, het was wat in de afgelopen editie van Boer zoekt Vrouw. Wat liep het bij sommigen weer heerlijk stroef en wat kwam ons lekkerdje, boer Marc, over als een echte lompe boer. Mijn artikelen scoorden allemaal stuk voor stuk goed maar het artikel of beter de aflevering waarin de romantiek van het scherm spatte, belandde zelfs in de top 3!

Boer zoekt vrouw

2 Waarom kiezen wij voor Zweden?

Blijkbaar twijfelen veel mensen of Zweden wel hun volgende bestemming moet worden want dit artikel schreef ik vorig jaar toen we zelf in juni naar Zweden gingen. De afgelopen maanden stond het vrijwel aldoor wel in de top 5 maar de afgelopen weken was het ineens weer booming dus vandaar dat het uiteindelijk op de tweede plek is terecht gekomen!

Lillesjön

1 Tulpenvelden in Groningen

Met stip op nummer één, mijn artikel uit 2016 over de Tulpenvelden in Groningen. Ook dit jaar schreef ik er weer een artikel over en deze belandde net buiten de top 10 maar dit artikel werd op sommige dagen echt door honderden mensen per dag gelezen! Ook kreeg ik in mei en juni elke dag wel mailtjes met vragen over deze tulpenvelden en waar ze nu precies lagen. Er was zelfs iemand die vroeg of ik ook rondleidingen verzorgde!

Tulpenveld Spijk

Welk artikel vond jij het leukste om te lezen?

20 comments

 1. Koen

  Mooie lijst. Ik heb geen idee welke stukjes bij mij vaak worden gelezen. In statistieken zie ik wel een overzicht van de laatste views / unieke bezoekers.

  Beantwoorden

 2. Dyonne Bakker

  Oh wat leuk dat het artikel over de tulpenvelden het zo goed doet! Toch grappig als iemand aan je vraagt of je ook rondleidingen verzorgt haha 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, vond ik zelf ook erg grappig. Was ook wel verbaasd want als uit het artikel blijkt totaal niet dat ik ook maar iets in die richting doe.

   Beantwoorden

 3. Alex

  Een reisluchtig jaar! Ik vond zelf het artikel over de Algarve het leukst, omdat deze bestemming hoog op mijn travel-bucketlist staat. Met welke blog ben je zelf het meest blij?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Algarve is echt een topbestemming! Lastig, want mijn blog over de Tulpenvelden vind ik zelf ook erg leuk maar is natuurlijk niet van dit jaar. In dat geval ga ik dan voor het artikel de 10 redenen dat je de Costa Brava moet bezoeken.

   Beantwoorden

 4. Debbie

  leuk om terug te kijken haal je weer inspiratie uit voor volgend jaar.

  Beantwoorden

 5. Bryan

  Oooh wat een leuke berichten! Goed bezig! Doe zo verder!

  Beantwoorden

 6. Nicole Orriëns

  Het artikel over Boer zoekt vrouw. Leuk om je top 10 te zien!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Die serie heeft het echt goed gedaan het afgelopen jaar. Nog steeds wordt het regelmatig gelezen, dus blijkbaar zoeken mensen nog steeds op Boer zoekt vrouw.

   Beantwoorden

 7. Saskia

  Ik ken alle artikelen die je hier deelt. Vond die met de zeehondjes erg leuk!
  Op naar meer toffe artikelen voor het aankomende jaar 🙂

  Beantwoorden

 8. Emmy

  Wat leuk dat je ze op een rijtje zet. Handig ook, want dan hoef ik alleen dit lijstje te downloaden de komende tijd voor leuke trips. Thnx 😉

  Beantwoorden

 9. Nicole Orriëns

  Leuk trouwens dat de artikelen over Hollandse bodem het ook goed doen!

  Beantwoorden

 10. Frederique

  De leukste dorpen van Groningen is wel een heel fijn artikeltje 🙂

  Beantwoorden

 11. Cynthia

  Mooi overzicht van mooie artikelen en een mooi jaar lijkt me! Algarve lijkt me erg mooi!

  Beantwoorden

 12. Nesrin

  Wat een leuk overzicht! Ik vind dit soort lijstjes altijd erg leuk. Je brengt mij hier op een idee, nu wil ik ook zo een lijstje samenstellen en publiceren.

  Beantwoorden

 13. Joost Poppinga

  Leuk zoveel toppers uit Groningen! Ik post ook veel over Groningen (My Hometown)!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk! Kom ik snel bij je lezen!

   Beantwoorden

 14. ivonne

  Wat een mooi overzicht. Veel dingen die ik graag bezoek en ook graag lees! Leuk dat je eigen provincie zo in de smaak valt. Nederland heeft zo veel mooie plekjes. Bij mij staat een blog met Gelderse wandelingen op één, ook leuk!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.