Maandaggebabbel| Vrolijk vs niet Vrolijk # 13

Zijn we zo maar weer alweer bijna op de helft van april! En als we de voorspellingen mogen geloven, dan wordt het wederom een heerlijk lenteweekje! Ik kan er niks aan doen, maar deze tijd van het jaar en dan vooral als het lekker weer is, stemt me toch altijd wel extra vrolijk!

Waar ik absoluut niet vrolijk van werd, was van mijn gesnotter van de afgelopen dagen. Waar vriendlief het Paasweekend al snotterend doorbracht, was het nu mijn beurt. Op zich vind ik dat gesnotter nog niet zo’n ramp, okay, het levert je een ruwe en enigszins rode neus op en het kost je wat pakjes zakdoeken of zoals in mijn geval, 1,5 wc rol want thuis pak ik die er namelijk bij, maar waar ik helemaal gek van word, zijn die tranende ogen!

Ben ik de enige die daar last van heeft? Ik kan dan zowat geen licht aan mijn ogen verdragen en het lijkt net of ik een immens groot verdriet met me mee draag. Verschrikkelijk! Maar goed, het ergste hebben we weer gehad!

Nog iets waar ik niet vrolijk van werd, was het uitvallen van Max in de GP van China, want goh, wat reed die jongen weer ijzersterk! Geweldige inhaalacties, zo soeverein en gedecideerd en dan stranden op 2 rondes voor het einde met motorproblemen. In het verlengde hiervan krijg je natuurlijk direct al die zinloze opmerkingen van lui die denken verstand te hebben van formule 1 en dan roepen dat ie te jong is, dat ie moet weten wat zijn motor kan hebben, dat ie net zijn pa is, die overigens wel 8 jaar in de formule 1 heeft gereden en 2 keer 3e is geworden, dus echt wel verder kwam dan die grindbak maar dit allemaal even geheel terzijde en dat ie een over het paard getild joch is… Ik word daar altijd zo moe van. Gelukkig weten de echte kenners en ja, daar reken ik mezelf gemakshalve ook even bij, wel beter!

BevrijdingGroningenNog iets anders waar ik niet zo vrolijk van werd was de drukte op de Grote Markt in Groningen vanwege 70 jaar Bevrijding van Groningen, waardoor ik maar met moeite iets kon zien van het schouwspel. Aan de andere kant, het is natuurlijk mooi dat zoveel jaar na dato de meesten zich wel terdege bewust zijn van het feit dat leven in vrijheid niet zo vanzelfsprekend is en dat het zeker wel een momentje is om even bij stil te staan!

Word ik dan ook nog ergens vrolijk van? Ja hoor, vrolijk word ik zeker van de vooruitzichten voor deze week! Vooruitzichten in zowel de lekkere temperaturen die ons te wachten staan, een kort werkweekje (weer slechts 3 dagen werken, ik zou er aan kunnen wennen hoor!), ons uitstapje naar Katwijk aan Zee (eindelijk weer naar het strand!) én natuurlijk eindelijk naar Soldaat van Oranje!

Waar word jij vrolijk van?

14 comments

 1. natasjaslifestyle

  ik word ook vrolijk van de vooruitzichten op mooi weer!! En de mooie momenten met mijn gezin. De vreugde van mijn kinderen. Je hebt een gezellig weekje voor de boeg! geniet in Katwijk en van Soldaat van Oranje!

  Beantwoorden

 2. Flavie

  Mijn weekje verlof in het vooruitzicht… eentje met zo te zien veel mooie zonnige dagen 🙂

  Beantwoorden

 3. Ferry & Jacqueline

  Wel vervelend dat je genotterend bent afgelopen dagen. Groningen was daar 70 bevrijding. Dan is zeker heel druk daar. Toch leuke foto’s heb je gemaakt.

  Beantwoorden

 4. Carlijn

  Het mooie weer vrolijkt mij ook altijd op

  Beantwoorden

 5. Morgaine

  Van Picasso die nu in de weg ligt en ik amper kan typen, hahaha mijn beste vriend, mijn dochter, en natuurlijk de lange termijn als het weer inderdaad echt mooi gaat worden en het wat warmer is straks 😀

  Beantwoorden

 6. indian2day

  Het zonnetje vrolijkt me ook altijd op, helaas heb ik nu ook last van gesnotter en tranende ogen. Heel vervelend.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Balen joh, ik weet hoe het is. Sterkte!

   Beantwoorden

 7. Wildcard

  Verzorg je goed, ’t is vervelend om met een mooi weer te moeten binnen blijven.

  Beantwoorden

 8. Northflix

  Heb jij mij aangestoken?!
  Ik heb nu koorts, geen stem en loop te snotteren.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Heb ik zo hard geproest dat ik over de provinciegrenzen ben gegaan? Ik had gelukkig geen koorts… beterschap!

   Beantwoorden

   1. Northflix

    Het waaide natuurlijk wel behoorlijk zo nu en dan 😉

    Beantwoorden

    1. wiebie74

     Ik weet het, ik kan idd nogal proesten…

     Beantwoorden

 9. annemieke43

  laat die zon maar komen heb er zin in net als vele mensen.

  Beantwoorden

 10. Serena

  Hier ook weer brandende ogen. Lang leve de hooikoorts…
  Ik word dus echt vrolijk van dit weer. Zodra ik ’s ochtends het zonnetje zie schijnen heb ik al meteen goede zin. Heerlijk!!!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: