Maandaggebabbel… # 8

Time flies, when you’re having fun! Alweer een week voorbij, een week waarin er nog wel her en der gekrabd moest worden maar waar we toch ook wel van kunnen stellen dat we de winter nu echt wel achter ons hebben gelaten!

Een week waarin er van alles en nog wat gebeurde, zo nam ik vorige week donderdag definitief afscheid van 1 van mijn werkgevers. Wat een voorrecht als je als 54-jarige kunt stoppen met werken! Nooit gedacht dat ik nog eens zou zeggen dat J. mijn voorbeeld zou zijn maar toch… gewoon het gevoel dat je zelf je dagen kunt invullen, die vrijheid… wat lijkt me dat heerlijk!

Over ‘vrijheid’ gesproken, afgelopen weekend hebben we er weer aan mogen snuffelen! Een weekendje weg, een weekend waar ik zo naar toe had geleefd, waar ik ook hard aan toe was. Gewoon even weg uit de dagelijkse sleur en beslommeringen, gewoon een andere omgeving, lekker buiten zijn, vooral niet het gevoel te hebben dat je van alles moet maar waarin de focus lag op ontspannen, genieten, lekker eten, goede gesprekken én vooral even de ‘zorgen’ achter je te kunnen laten.

Zoals gezegd had ik slechts 1 ding op de planning staan en voor de rest was het vooral een kwestie van ‘we zien het wel’ en dat zorgde er inderdaad wel voor dat we optimaal hebben genoten, dat ik volledig ontspannen was én ondanks dat ik weet dat we bij lange na niet alles hebben gezien toch niet het gevoel heb dat ik iets heb gemist. Misschien ook omdat ik wel al weet dat we zeker niet voor het laatst in het Harz zijn geweest!

IMG_7251
Torfhaus, National Park Harz, met op de achtergrond de hoogste berg, Brocken en ja, er ligt nog volop sneeuw daar!

Voor nu is het weer terug in de harde werkelijkheid, niks niet meer buiten de deur ontbijten maar gewoon weer boodschappen in huis halen, weer wasjes draaien en alle andere huishoudelijke bezigheden. C’est la vie!

20 comments

 1. Sammie

  Leuke foto! Heerlijk dat je zo hebt kunnen ontspannen en genieten!

  Beantwoorden

 2. Sophie

  Wat fijn dat je even hebt kunnen ontspannen! Al is het goed dat het leven nu weer door gaat. Dan kun je extra genieten van het weekendje weg!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Het is altijd heel gek, structuur heb ik echt wel nodig maar soms moet ik er ook echt even tussen uit om het daarna weer te kunnen waarderen maar ook om inderdaad na afloop te beseffen dat zo’n weekendje weg ook wel erg fijn is…

   Beantwoorden

 3. Morgaine

  Oh heerlijk dat jullie zo hebben kunnen genieten! En met pensioen gaan in feite, kan fijn zijn, zolang je maar een goede regeling hebt. Gezien ik ook een vrijheid heb nu, maar in de bijstand? :O hahaha ik ben happy hoor, maar zoals jullie kunnen sparen en dan op reis kunnen gaan, die vrijheid heb ik dan weer niet. Kortom wat is vrijheid dan eigenlijk, als je er weinig mee kunt of slechts in een kring blijft draaien.

  Geniet lekker na, ik weet nog dat mijn ouders naar de Harz gingen toen ik tiener was, maar dan zonder mij, ik had gewoon school gingen ze gewoon met zijn tweetjes en nee ik was niet zielig, want mijn opa en oma kwamen op mij passen, hahaha en dat was in feite feest voor mij in mijn eigen huis 😉

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Inderdaad, vrijheid is fijn maar je moet ook wel de financiële middelen hebben om te kunnen genieten van die vrijheid want anders zijn er nog steeds de zorgen en dat is natuurlijk zeker niet fijn…

   Beantwoorden

 4. Zo simpel is dan geluk

  Lekker zo’n weekendje weg! Fijn dat je ervan hebt genoten. 🙂

  Beantwoorden

 5. Dina

  Aaah ik vind je “hello spring” plaatje mooi! Die had ik nog helemaal niet gezien joh. Mooie foto van jullie samen! <3

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Gewoon ergens dankzij google tegengekomen!

   Beantwoorden

 6. Gerda Esser

  Ik vind jou kop foto ook heel mooi
  Leuke foto van jullie samen
  Nog een hele fijne week wens ik jou

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dank je! Meestal zijn het tegenwoordig van die selfies die je met zijn tweetjes maakt maar nu was er een aardige meneer die wel een foto van ons wilde maken…

   Beantwoorden

 7. Vlijtig Liesje

  Wat een mooie foto zeg! Lekker zonnig weer heb je.

  Beantwoorden

 8. Ferry & Jacqueline

  Wat fijn dat je genoten heeft. Heerlijk uit geweest. Dit hebben jullie hard nodig. Leuke foto heb je gemaakt. Mooi sneeuw om te zien. Lekker ontspannen.
  Fijne dag.

  Beantwoorden

 9. Helena

  Ziet er heerlijk (ontspannen) uit!

  Beantwoorden

 10. Carpe Diem

  Leuke foto. Lekker toch effe er tussen uit! 🙂
  Tot zaterdag! 🙂

  Beantwoorden

 11. Flavie

  Een weekendje weg… en dan nog naar de sneeuw terwijl we hier zonnig weer gehad hebben 🙂
  Het is zo fijn om er even tussen uit te gaan… wij moeten hier nog even geduld hebben…

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   We hadden voor de rest ook heel mooi weer hoor! In het dal lag gelukkig geen sneeuw meer, maar nog genoeg op 1000 meter hoogte…

   Beantwoorden

 12. onderdeblauweregen

  Wat fijn dat het zo goed bevallen is en zo ontspannen is geweest. Na geniet ze! 😉

  Beantwoorden

 13. Saskia

  Zo belangrijk om op zijn tijd even er helemaal uit te zijn! Leuke foto!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: