Maandaggebabbel… #22 | Middagje Leer

Alweer maandag… alweer halverwege augustus ook! Helaas vandaag nog geen zon te bekennen hier in het hoge noorden. Jammer, want het had me wel wat geleken om vanmiddag de high tea, mits niet al teveel geplaagd door rondvliegende wespen, in de tuin te nuttigen maar zoals het nu lijkt, wordt het alsnog een binnen gebeuren of de zon moet zich straks toch nog gaan laten gelden…

Waar zal ik het deze maandag eens over gaan hebben? Veel nieuws heb ik niet, eigenlijk helemaal geen nieuws trouwens. Gewoon de normale perikelen in de zin van lekker gelezen (wat zijn er toch een hoop mooie boeken en wat heb ik toch veel te weinig tijd om ze allemaal te lezen…), de huishoudelijke beslommeringen en tussendoor de tijd genomen en gevonden voor de nodige ontspanning.

Ontspanning in de zin van dus lezen, blijft toch wel een grote hobby van me hoor, maar ook filmpje kijken (Eichmann, hoe kan het haast anders, een oorlogsfilm… best wel goed trouwens…) maar ook gewoon lekker samen op pad. Zaterdag eerst mee geweest naar Gronau en terwijl vriendlief zijn beslommeringen afhandelde, scoorde ik zowaar zomaar ineens een leuke broek. Best een wondertje eigenlijk, gezien het feit dat ik over het algemeen vrij lastig een broek kan vinden maar goed, nu dus wel… Middagje Gronau natuurlijk afgesloten bij onze favoriete bakkertje in het centrum. Altijd druk, altijd lekker en vaste prik geworden inmiddels.

img1439194666185Gisteren opnieuw samen op pad geweest, dit keer historische bootjes gekeken in de haven van Leer, een leuk stadje bij onze Oosterburen. Daarna nog even door het oude centrum geslenterd. Al tig keer geweest inmiddels maar het blijft gewoon leuk om die mooie pandjes te zien en ach, iedere keer ontdek je ook weer wat nieuws en ziet het er toch net even weer wat anders uit. Zal ongetwijfeld ook met de seizoenen te maken hebben…

Ook dit uitje werd, haast traditiegetrouw, afgesloten met een terrasje. Dit keer geen lekker vers broodje maar wel een overheerlijke Apfelkuchen mit Sahne. Tja, die Duitsers weten wel hoe het heurt…

En nu dus maandag… ook bepaald geen vervelende dag, want vanmiddag staat de high tea met vriendinnetje M. op de planning! Ook zin in!

18 comments

 1. Elaintje

  Wat leuk dat jullie steeds zo makkelijk eventjes naar het buitenland gaan! Allemaal plaatsjes die ik niet ken. Mooie foto’s.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Beide plaatsen liggen vlak over de grens dus prima te doen voor ons…

   Beantwoorden

 2. Sabine

  Wat een leuke dingen gedaan! En inderdaad zoals hier boven al gezegd wordt: super leuk om zo makkelijk over de grens te gaan! Ik moest altijd 2 uur of meer rijden om uit Nederland te komen. Leuke foto collage heb je trouwens gemaakt 🙂

  Beantwoorden

 3. Morgaine

  Prachtig! De foto’s, daar geniet ik dus echt van 😀 Ennuh, als het goed is, zit jij dus nu heerlijk te genieten van de high tea! Heel veel plezier en dat het maar mag smaken en gezellig mag zijn!

  X

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Leuk om te horen dat je zo van mijn foto’s geniet!

   Beantwoorden

 4. natasjaslifestyle

  Mooie foto’s en high tea, I love it!!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Inmiddels de high tea gehad en zeker een aanrader!

   Beantwoorden

    1. wiebie74

     Hier komt ie… Kainstobbe in Wildervanksterdallen

     Beantwoorden

     1. wiebie74

      Bij Wildervank, provincie Groningen en echt in the middle of nowhere!

     2. natasjaslifestyle

      Oh maar dat is dan wel een ideale high tea. Heerlijk!

 5. Ferry & Jacqueline

  Je hebt ieder geval leuke dingen gedaan. Af en toe kijken wij ook naar de film. Als het uit komt. Vanwege Ferry zijn ploegendienst. We willen samen kijken. Je hebt gezellig dagje gehad. Mooie foto’s is het geworden. Mooie omgeving daar om te bezoeken.Nog bedankt voor berichtje.

  Beantwoorden

 6. Serena

  Jullie maken altijd veel uitstapjes, heel gezellig!!! Komt er ineens weer een buslading aan foto’s voorbij op IG…

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Klopt, dan is er wel sprake van een overdaad maar goed, nu blijft het eerst wel weer wat rustiger hoor…. tot volgende week! Tenminste als ik dan wat leuke foto’s kan maken van de trainingen en race van Verstappen!

   Beantwoorden

 7. Flavie

  Heel gezellige foto’s 🙂

  Beantwoorden

 8. iliveformydreams.com

  Super leuk om op deze manier mee te genieten van jullie uitstapjes!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: