Maandaggebabbel… # 20 | Feeling hot, hot, hot!

De 20e editie van mijn Maandaggebabbel alweer… duidelijk een paar maandagen gemist maar ach, het mag de blog- of leespret, niet drukken, toch? In ieder geval, het is weer maandag, dus tijd voor zomaar wat gebabbel!

Hoe zit het met jullie zin en puf eigenlijk? Ik ben beide namelijk compleet kwijt! Zal vooral te maken hebben met de hitte waar ik absoluut niet tegen kan. Al nachten slaap ik slecht, voel me plakkerig en zweterig aan alle kanten ondanks het vele douchen, bevind me in een continue staat van loomheid, heb last van opgezette klieren en droge ogen. Heel eerlijk gezegd… ik ben wel klaar met deze hitte!

Okay, we mogen niet klagen want het is tenslotte zomer in Nederland en dat schijnen we met zijn allen zo geweldig leuk te vinden maar geloof me, ik haak echt af als de thermometer de 28 graden passeert! Ik voel me dan gewoon geen mens meer, alles is me dan te veel, nergens zin in, nergens puf voor, wil eigenlijk alleen maar slapen maar dat lukt ontzettend slecht vanwege die hitte. Nee, ik zou echt blij zijn als we weer enigszins normale temperaturen hebben, een graadje of 25… Heerlijk! Vlag uit, niks meer aan veranderen!

Heb ik verder nog wat te melden? Nou, bar weinig eigenlijk… wat wil je ook met dit weer… , afgelopen weekend bbq 2 en 3 gehad van dit jaar, dus wat dat betreft gaan we een stuk beter dan vorig jaar toen de bbq-teller op 0 bleef staan. Bbq 2 was van mijn werk, eten vond ik niet zo bijzonder maar qua gezelligheid was het zeker een topavondje want waar ik had gedacht uiterlijk 22.00 uur wel weer thuis te zijn, was het al na middernacht dat ik de straat in reed. Bbq 3 was met de schoonfamilie, totaal onverwachts, maar qua eten en gezelligheid zeker erg geslaagd!

Nou, we kunnen het natuurlijk nog even over ‘onze’ Max hebben… maar gelukkig voor de niet formule 1 liefhebbers, vloog hij er na amper 4 rondjes al uit, dus meer dan deze regel hoef ik niet aan hem te weiden…

Mijn plannen voor vandaag? Nou, de diepvries is weer aangevuld met brood, straks nog even naar de Lidl voor de overige boodschappen en dan wil ik, mits ik een beetje puf kan terugvinden, vanmiddag nog even het centrum in om te kijken voor een shirtje of zo want ook dat vind ik maar verdraaid lastig hoor, iedere keer weer sta ik voor mijn kledingkast me af te vragen wat nog enigszins representatief is om naar mijn werk te kunnen dragen zonder teveel van mijzelf bloot te geven en ja, dan zal het daarna wel weer achterover worden in de tuin, boekje erbij en flesje water binnen handbereik…

DSC01842
Op het strand van Les Pieux… (Normandië / juni 2015)

21 comments

 1. Morgaine

  Het moet ook best erg zijn als je ook nog eens werkt op een kantoor… ik ben natuurlijk vrij al zit ik wel huis gekluisterd, kan ik niet ff op het OV stappen om naar het strand of andere koele oorden te gaan.

  Je hebt mijn hittetips gelezen, wie weet helpt er eentje, en vooral bij het slapen, neem een theedoek, koel deze af en maak nat onder de koude kraan, sla hem om je nek als een sjaal als je het bed in stapt… en neem een koelelement mee om bijv. je onderrug te koelen… of je enkels op te leggen. je kunt het proberen!

  X

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Maar krijg je dan geen last van je nek met zo’n koude theedoek?

   Beantwoorden

   1. Morgaine

    nee, je bent zo warm, en goed uitwringen doet het hem ook, maak hem anders lauw.. vind de temp, die jij prettig vind in je nek 😉 verkoeling betekent niet dat het ijskoud moet zijn, verkoeling, betekent dat je de temp vind die voor jou prettig is… <3

    Beantwoorden

     1. Morgaine

      Succes, ik hoop dat het werkt! Want slaap ook nu is belangrijk <3

     2. wiebie74

      Ik weet het, normaal slaap ik prima maar met dit weer dus niet en daardoor dus ook steeds zo futloos…

 2. Sabine

  Haha Ik begrijp het helemaal. Kan ook niet tegen de hitte. Gelukkig Is het hier inmiddels weer tussen de 10 en 20 graden met zonnetje. Heerlijk. Voor jou veel succes! Klopt het dat het weer Is afgekoeld bij jullie? Het weer lijkt steeds extremer te worden..

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Vandaag is het een stuk beter maar morgen schijnt het weer over de 30 graden te worden…

   Beantwoorden

 3. zosaar

  Hou vol, voordat je het weet is het al weer herfst 😉

  Beantwoorden

 4. natasjaslifestyle

  Voor mij de laatste lootjes.. Ik heb geen zin meer, ik ben toe aan vakantie. Nog even doorbijten. Ik hou van warmte maar die van afgelopen dagen was voor mij ook te heet hoor. Nu is het weer lekker!!

  Beantwoorden

 5. Elaintje

  Ik wen wel aan die warmte. Maar dat slechte slapen heb ik ook. Veel te warm en plakkerig

  Beantwoorden

 6. Northflix

  Ik kan op zich wel goed tegen die hitte, maar ik vind 25 graden gewoon prettiger.
  35 graden nodigt niet uit om iets actiefs te doen.
  De barbecue teller… Die liep hier al op 3 mei! Haha. Heerlijk!
  Trouwens, de website van het huis in de Harz is bijna af! Yay!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Wij zijn nooit fanatieke bbq-ers geweest, dus dat we het nu al 3x hebben gedaan, is eigenlijk al een record!
   Oh, ben benieuwd! Misschien dat we in het najaar nog die kant op willen!

   Beantwoorden

 7. Lies

  Ik was zaterdag met 35-40 graden op een festival! Het was echt heerlijk!! Ik geniet van dit weer als geen ander, iedereen vind het té, van mij mag dit de hele zomer blijven 🙂

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Nou, van mij liever zoals vandaag! Dan kan ik tenminste nog wat doen!

   Beantwoorden

   1. Lies

    Hihi, ik heb het snel koud, dus waarschijnlijk hou ik daarom van warm weer 😛

    Beantwoorden

 8. Sherry

  Leuke post. Ik houd van de zomer alleen jammer dat de hooikoorts er aan gepaard gaat. Die maar geen einde kent. Pfff. Ben gewoon verkouden in de zomer. Alleen de zon maakt je wel lui.

  Beantwoorden

 9. Flavie

  Het was inderdaad heel warm… alhoewel ik er heel goed tegen kan, kan ik mij wel inbeelden dat het voor anderen echt lastig weer is.
  Mmmm bbq… smaakt altijd 🙂

  Beantwoorden

 10. Wendy

  Vandaag is het hier al de hele dag grijs en regent het af en toe. In huis is lekker afgekoeld, maar toch mis ik het warme weer van vorige week wel een beetje. Ik ben zo’n persoon die best goed tegen de hitte kan. Mijn vriend heeft er echter ook niks mee. Hij vind het met 25 graden eigenlijk al warm zat.

  Beantwoorden

 11. Serena

  Hahaha, ik functioneer prima met die hitte, alleen het slapen is iets minder inderdaad. Maar vandaag is het weer flink afgekoeld, kan het in huis ook even afkoelen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: