Maandaggebabbel… # 19 | The week after…

Alweer maandag, alweer is er een weekend voorbij gevlogen en sterker nog, de maand juni loopt alweer ten einde! We zijn zelfs alweer meer dan een week thuis en de eerste 3 werkdagen liggen alweer achter me. Hoogste tijd dus om de balans op te maken!

Werk…

Om maar direct met de deur in huis te vallen, dat viel toch even vies tegen! Niet eens zozeer die loeiende sirene om half 7 in de ochtend maar gewoon het feit dat je dan ’s avonds wel op tijd richting bed moet gaan en dat er van je verwacht wordt dat je gewoon weer 8 uur per dag bezig bent met je werk. Niks geen terrasjes meer, niks niet lekker buiten in de zon een boekje zitten lezen of ter plekke bedenken wat je die dag gaat doen, maar gewoon weer bovenaan beginnen met het zoveelste dossier. Vooral na de klok van 3 merk ik dat ik in kak en me nog maar moeilijk kan focussen op mijn werk, steeds vaker draai ik me dan eventjes om naar mijn collega’s om even te kletsen om op die manier die laatste 2 uurtjes van de dag door te kunnen komen. Het spreekwoordelijke potje met zin is dan gewoon op!

Thuis…

Ook thuis voelt het net of je niet weggeweest bent, boodschappen worden weer net zo makkelijk bij de AH of de Lidl gehaald in plaats van bij de Intermarché. Al vind ik het best wel lastig om weer voor een paar dagen vooruit te plannen in plaats van per dag boodschappen te halen, zoals we in vakantietijd deden. Maar verder draait alles weer als vanouds en wordt de afstand naar onze geweldige leuke vakantie in Normandië steeds groter en groter. Ook moet er nodig weer worden gesport maar pfff… met deze temperaturen vind ik het ronduit zonde om in de sportschool te verschijnen, dan ’s avonds maar vaker een blokje om. Het nuttige met het aangename verenigen, zeg maar. Wat afvallen betreft… tja, ook op dat vlak heeft Normandië zijn sporen nagelaten en zal er toch iets van 1,5 kilo extra verwerkt moeten worden. C’est la vie dus…

giethoorn
Bootje varen, ergens in de omgeving van Giethoorn… (juni 2015)

Plannen worden er weer volop gemaakt en uitgevoerd. Zo zijn we gisteren met vrienden bootje wezen varen in de omgeving van Giethoorn. Helemaal vlekkeloos verliep dit trouwens niet want het had niet veel gescheeld of ik was tussen wal en schip beland! Geen idee hoe ik het deed maar zo ineens werd de afstand tussen boot en wal een stukje groter en kon ik me nog met veel pijn en moeite aan wal hijsen. Klunzigheid ten top dus!

Komende week…

Een week waarin we het hitteplan uit voorzorg al uit de kast trekken en er volop gespeculeerd wordt over de te verwachten sensationele temperaturen. Persoonlijk hoeft het voor mij echt niet, ik functioneer voor geen meter meer als het kwik in de buurt komt van de 30 graden of er zelfs overheen knalt, zoals de voorspellingen zijn voor de komende dagen. Wil ik mij nog mens kunnen voelen dan moet het ergens schommelen rond de 25 graden. Daarboven haak ik af… Helaas laat mijn snipperkaart het niet toe om er een extra vrij dagje tegen aan te gooien, maar als ik nog genoeg vrije dagen had staan, dan zou ik dat zeker doen en lekker de verkoeling op zoeken. Nu weet ik gewoon dat het een weekje wordt van afzien, klotsende oksels en zweet op plekken waar we het maar beter niet over kunnen hebben gecombineerd met vocht vasthoudende enkels én nog steeds een potje zin waar zelfs op dit moment de bodem al van in zicht is…

Pfff…

15 comments

 1. zosaar

  Het is altijd weer omschakelen na een heerlijk vakantie. Sterkte met weer een (warme) werkweek!

  Beantwoorden

 2. Elaintje

  Ja helaas verdwijnt dat vakantiegevoel altijd al snel weer als sneeuw voor de zon (zeker deze week ;-)) als je dan weer thuis bent. Mensen schijnen ook gelukkiger te zijn als ze een vakantie in het vooruitzicht hebben. Dus plannen maar!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Gelukkig hebben we in het najaar nog plannen!

   Beantwoorden

 3. zomersproetje84

  Gek eigenlijk he dat je zo snel weer in het ‘oude’ ritme vervalt. In Spanje moesten we ook met de auto 10 km of langer voor boodschappen, extra fijn dat dat weer lopend of fietsend kan. Werk ze en geniet van de zomerse temperaturen…mag je slippers dragen op je werk? Anders wel erg heet inderdaad

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Nee, dat is niet toegestaan, wel open schoentjes maar niet een slipper…

   Beantwoorden

 4. Sammie

  Dat is altijd het rare met vakantie, je kijkt er weken naar uit en dan is het zo voorbij en na de vakantie voelt het binnen no time of je nooit bent weg geweest. Best bizar en irritant. 🙂

  Beantwoorden

 5. Gerda Esser

  Voor mij hoeft die warmte ook niet zo
  25 graden vind meer als zat
  Ik wens jou ondanks het werk toch een hele fijne week

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

 6. Helena

  Voor mij hoeft het ook niet hoor, maar we doen het er mee :-)… ’s avonds lekker koel voetenbadje en koude douche … of zo… Wens je een goede, mooie week iig!

  Beantwoorden

 7. natasjaslifestyle

  Het gaat zo snel weer voorbij he? Maar je kunt weer terugkijken op een heerlijke vakantie. Maar dat geplan he? Pfff nou rustig acclimatiseren weer. Tot de volgende reis.

  Beantwoorden

 8. Sabine

  Hihihi zo herkenbaar! Wel beter dat het warm is dan een herfstachtige zomer, dan houd je het vakantie gevoel misschien nog een beetje vast. En gelukkig hebben jullie de foto’s nog!

  Beantwoorden

 9. Morgaine

  Welcome home…. ja dat dagelijkse leven kicked er dan vreselijk snel weer gewoon in, helaas maar waar. En ik wens jou sterkte met deze hitte dan, voor mij juist lekker qua spieren, ik ga dan juist beter.

  X

  Beantwoorden

 10. Insoon

  Jeetje, je bent gewoon alweer een paar dagen aan het werk. Die weken zijn echt voorbij gevlogen zeg! Tsja.. en eenmaal thuis lijkt het soms alsof je helemaal niet bent weggeweest hè, je zit zo weer in het dagelijkse ritme 😉

  Ik heb gelukkig nog genoeg verlofdagen, dus deze week werk ik elke dag tot 14.00 uur. Maar beter ook, want na die tijd is het echt niet meer lekker 3-hoog onder een plat zónder airco!

  Beantwoorden

 11. Flavie

  Vakantie is zo fijn, maar de dagelijkse sleur staat jammer genoeg altijd paraat eens je thuis bent…

  Beantwoorden

 12. LJ

  Ja zo klonk de afgelopen week bij mij exact, afzien afzien afzien die hitte! Mij doe je er echt geen plezier mee. Ongelooflijk hoe snel je na vakantie weer in die dagdagelijkse sleur belandt he?

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Echt niet leuk, dat je dat vakantiegevoel zo weer kwijt bent…

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: