Maandaggebabbel… #16 | Optimaal genieten…

En zo is zelfs de maand mei alweer op de helft beland en zit bijna het lange vrije Hemelvaartsweekend, waar ik me zo op had verheugd, er alweer op. Nu heeft het voor mij ook geen zin om te roepen dat het niet eerlijk is, dat de weekenden sneller voorbij gaan dan de werkdagen want dan zou ik een potje zitten liegen, want ook de werkdagen vliegen me zo voorbij. Lekker natuurlijk, want dat betekent ook dat onze vakantie steeds dichterbij komt (nog 3 weken werken!) maar ik hoop toch echt dat uitgerekend in onze vakantie de tijd een stuk minder voorbij zal vliegen!

Voor nu even een korte terugblik op het lange vrije weekend… Donderdag natuurlijk Hemelvaart en de vrijdag daarna is voor ons een verplichte vrije dag. Daar heb ik totaal geen problemen mee, voorkomt tenminste het gezeur wie er wel en niet vrij kan krijgen op zo’n vrijdag. En met mijn parttimemaandag er aan vast geplakt, betekende het voor mij natuurlijk helemaal optimaal genieten!

Beetje jammer dat het weer niet alle dagen even lekker meewerkte, althans, hier in het noorden was het vooral bewolking wat de klok sloeg en hebben we het zeker niet alle dagen droog gehouden. Maar los daarvan hebben we ons prima vermaakt!

hemelvaartAan het begin van het jaar riep ik nog dat ik dit jaar vooral mijn eigen provincie, Groningen voor degenen die nog niet zo lang mee lezen, wilde ontdekken maar tot nu toe kwam het er nog steeds niet echt van. Op Hemelvaart trokken we echter onze stoute schoenen aan en reden richting het pittoreske Zoutkamp, een havenplaatsje in de kop van Grunn, waar onder andere deze gekleurde huisjes staan en waar ik vriendlief na poging 3 zo ver kreeg om een selfie te maken in de haven. Ondanks de bewolking en dat we aardig zijn verkleumd, was het eigenlijk best wel genieten!

Ontdekte ik weer een nieuwe Scandinavische schrijver en wel Samuel Bjork. Wat is dat toch met die Scandinaviërs dat ze allemaal zo goed kunnen schrijven? Ik overweeg serieus om me er een half jaartje te vestigen, succes verzekerd toch om een bestseller af te leveren? Nog steeds vind ik het echt genieten om me helemaal in een boek onder te dompelen!

Verder ging ik gezellig met mams shoppen in Assen en ondanks dat het eerst wat frisjes was, knapte het gaandeweg toch dusdanig op zodat we van een zeer lekkere lunch buiten op het terras konden genieten! En slaagde ik wonderwel zomaar voor een spijkerbroek! Jaja, normaal niet direct een winkel waar ik binnenloop, maar ach ja, op een gegeven moment ben je de wanhoop haast nabij dus vandaar dat ik toch maar eens een kijkje nam bij Ulla Popken en daar hing ie gewoon! Mijn goed zittende spijkerbroek! Verder nog 2 t-shirtjes gescoord bij de Shoeby. Altijd handig voor op vakantie!

En brachten we weer eens een bezoekje aan het Veenkoloniaal Museum in Veendam vanwege de tentoonstelling over de verzetsstrijders in Groningen tijdens WOII. De tentoonstelling was helaas niet zo groot als we hadden gedacht maar ach, het is gewoon lekker om met zijn tweetjes op pad te zijn. Genieten dus!

En waar genoten jullie van het afgelopen weekend?

19 comments

 1. Sabine

  Heerlijk zeg! Hier is er geen Hemelvaartsdag, maar goed ik heb (nog net) geen baan dus altijd vrij haha 😉

  Beantwoorden

 2. valhalla

  M’n schoonvader woonde in Zoutkamp, maar ik heb die leuke huisjes helemaal gemist.
  In Groningen is echt superveel te doen he? Geniet ervan 🙂

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Nou, in de stad zelf wel maar ik vind het daarbuiten best wel rustig hoor! Althans, ik woon dan in Veendam en in die hoek valt het wel tegen wat je kunt doen. Fietsen en wandelen natuurlijk maar verder bar weinig opties…

   Beantwoorden

   1. valhalla

    Oh, dat is wel jammer. Ik heb die ene keer dat ik bij mijn schoonvader ben altijd het idee dat er zo veel leuke dingen zijn daar!

    Beantwoorden

    1. wiebie74

     Tja, ik vraag me altijd af wat er te doen is…

     Beantwoorden

 3. Sammie

  ohh die gekleurde huisjes! Zo leuk! Shoppen is altijd leuk, fijn dat je ook geslaagd bent!

  Beantwoorden

 4. Koen Schyvens

  Ik ken die schrijver (nog) niet. Ik begon gisteren voor het eerst aan een thriller van Arne Dahl (Zweed). Ken jij hem? Mooie foto van Zoutkamp

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Qua naam wel maar kan me zo geen boek van hem herinneren. Ben benieuwd wat je van hem vindt…

   Beantwoorden

 5. Morgaine

  Jij had weer een heerlijke week met extra lang weekend voor de boeg en ja de tijd gaat zooooooo snel.
  Dit weekend, nou ja, is geblogged, planten verpot, huishouden, bibliotheek, foto’s gemaakt onderweg welke nog op blog gaan komen een dezer dagen en eigenlijk in afwachting van vandaag…. mijn beste vriend, ik wist gewoon dat hij zou komen en ja dat deed hij vanmorgen! 😀

  ~grijns~ hahaha

  Beantwoorden

 6. Regina

  Ja, voordat je het weet zijn die dagen voorbij, maar je hebt nog altijd de foto’s. O én je blog natuurlijk, zodat je niet vergeet wat je gedaan hebt. Ik weet serieus niet meer wat ik afgelopen weekend heb gedaan. Alles ontgaat me tegenwoordig geloof ik een beetje.

  Beantwoorden

 7. Lies

  Ik heb gewerkt… Maar vandaag en morgen vrij van school, maar ook veel te doen. Ik kan niet wachten op de zomervakantie, 5 dagen werken en 2 dagen vrij (ipv 5 dagen school en 2 dagen werken) lijken me heerlijk.. 🙂

  Beantwoorden

 8. Mrs. T.

  Oh, de uiensoep van ZK86. Heerlijk gewoon.

  Beantwoorden

 9. Sue

  Scandinavische auteurs schrijven inderdaad echt goed! Samuel Bjork ken ik nog niet, maar dat zal niet lang meer duren ben ik bang 🙂

  Beantwoorden

 10. Lieke

  Wat een lekker weekend zeg! Ik moest “gewoon” werken maar ga volgend weekend optimaal genieten van het Pinksterweekend!

  Beantwoorden

 11. Vlijtig Liesje

  Wat zijn die gekleurde huisjes leuk! Ik dacht eerst dat je naar Zweden was gegaan zeg. Dat die gewoon in Nederland staan!

  Beantwoorden

 12. writingmonique

  Wat een fantastisch gezicht; die vrolijk gekleurde huisjes!

  Beantwoorden

 13. Serena

  Gezellig straatje zo met die gekleurde huisjes!!!
  Ik deed weer van alles afgelopen week, maar volgens mij heb je dat al gelezen…

  Beantwoorden

 14. Flavie

  Wat een leuke foto met de gekleurde huisjes! 🙂
  Ik heb ook al het een en ander gelezen over Samuel Bjork… moet ik eens opzoeken in de bib.

  Beantwoorden

 15. iliveformydreams.com

  Wat een heerlijk weekend zeg! Ik hoop dat je dit weekend ook zo’n topper had.. Super leuke foto’s

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: