Maandaggebabbel… # 10

Maandag… waar zal ik het vandaag eens over gaan hebben? Hoe ga ik terugblikken op een toch wel roerig weekje? Een weekje dat aan één kant voor de nodige rust in het koppie heeft gezorgd maar waarin tegelijkertijd ook een nieuw kiempje werd geplant wat op zijn beurt weer tot een hoop onrust heeft geleid…

Voor het allemaal een warrig verhaal gaat worden, laat ik beginnen met het positieve nieuws! Afgelopen week hebben we namelijk de knoop doorgehakt en onze zomervakantie geboekt! Waar we eerst nog een afwachtende houding aannamen in verband met de gezondheid van schoonvader, gaan we er nu van uit dat het allemaal wel goed zal gaan en hebben we de gok gewaagd om alvast wat te boeken. Dus Normandië, here we come! Enorm veel zin in!

Normanië

Dus geen gepieker meer in de zin van gaan we wel, gaan we niet en zo ja, hoe lang gaan we en waar gaan we heen. Misschien moeten we uiteindelijk alsnog annuleren, geen idee, maar vooralsnog geeft het rust en kunnen we ons gaan inlezen in al hetgeen we daar echt absoluut gezien moeten hebben!

Tegelijkertijd ontstond er dus een nieuwe onrust… Zonder al teveel uit te weiden, puur omdat het allemaal nog niet heel erg duidelijk is en het hopelijk nog ten positieve weer zou kunnen gaan veranderen, speelt er iets op mijn werk waardoor er ergens diep van binnen iets is gaan roeren. Om het voor jullie even wat duidelijker te maken; de bedoeling is om mijn afdeling samen te voegen met een andere afdeling, een afdeling waar de onderlinge verstandhouding niet zo geweldig is en waar de sfeer regelmatig om te snijden is.

Tja, en daar wringt hem nu net de schoen… Ik heb altijd geroepen dat ik sfeer heel belangrijk vind op mijn werk, dat als ik het niet meer naar mijn zin zou hebben dat ik dan zeer zeker niet dagelijks 2 uurtjes in de auto ga zitten. Natuurlijk kan het allemaal prima meevallen (wie hou ik eigenlijk voor de gek…), feit is alleen wel dat het ergens van binnen is gaan borrelen. Misschien wordt het na 15 jaar inderdaad tijd voor een verandering, maar dan niet de verandering die ze op mijn werk voor ogen hebben… Kortom, ik moet maar eens goed gaan nadenken over wat ik nu eigenlijk wil en hoe ik daar invulling aan wil gaan geven…

GroningenWas ik daar dan het hele weekend zoet mee? Nou, er werd natuurlijk over gesproken maar gelukkig was er ook volop tijd om heerlijk te ontspannen, te genieten van een toch wel fris lentezonnetje en hebben we de stad Groningen eens aan een nader onderzoek onderworpen!

18 comments

 1. Northflix

  Lekker een middagje in Grunn’ rondstappen is nooit verkeerd.
  Normandië ben ik jaren terug ook geweest. Mooie streek en die D-Day invasiestranden waren zwaar indrukwekkend!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Leuk om te horen! Zo krijg ik er alleen maar meer zin in!

   Beantwoorden

 2. onderdeblauweregen

  Wat fijn dat die knoop doorgehakt is, kan je ook ergens naartoe leven en hopelijk blijkt de annuleringsverzekering gewoon niet nodig.
  Balen van je werk!! Hopelijk vind je antwoorden daarin voor jezelf

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat hoop ik ook, zal echt de komende tijd eens goed moeten nadenken wat ik nu wil en hoe het verder moet…

   Beantwoorden

 3. Sammie

  Heerlijk dat jullie de vakantie hebben geboekt, leuk om daar de voorpret van te hebben. Wat werk betreft kan ik me
  Goed voorstellen dat je daar mee zit, zou het toch eerst afwachten en kijken hoe het gaat, misschien word de sfeer wel beter zo niet kan je altijd nog gaan kijken naar andere opties.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ik ga ook zeker geen overhaaste dingen doen maar ga het wel voor mezelf op een rijtje zetten, vooral wat ik zelf wil. Na 15 jaar mijn of meer hetzelfde gedaan te hebben, is zeker de uitdaging een stuk minder geworden…

   Beantwoorden

 4. Elise

  Oh fijn dat jullie de vakantieknoop hebben door gehakt .. heerlijk om ergens naar uit te kijken. Ik zou wat je werk betreft even afwachten. Bij ons is vorige maand ook alles door elkaar gegooid, iedereen kwam op een andere plek te zitten ( behalve ik ) maar ik kreeg wel 2 nieuwe collega’s. En we zijn er alle drie blij mee ! We zagen er allemaal tegenop maar ik denk dat het allemaal goed komt bij ons .. Hopelijk bij jou ook !

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Fijn dat het goed heeft uitgepakt! Ik wacht vooralsnog gewoon af, maar ga wel duidelijk mijn grenzen aangeven…

   Beantwoorden

 5. Ferry & Jacqueline

  Wat heerlijk dat jullie vakantie hebt geboekt. Mooie vooruitzichten voor jullie vakantie. Wat vervelend op je werk. Leuke foto’s collage heb je gemaakt.
  Fijne avond.

  Beantwoorden

 6. Mrs. T.

  Wij gaan ook naar Normandië. Die foto, waar is dat?

  Balen van je werk. Kan me voorstellen dat dat je bezig houdt.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat zijn de krijtrotsen van Etretat, in het noordoosten van Normandië…

   Beantwoorden

 7. Morgaine

  Oh wat fijn! Dat de vakantie vast staat! Ik kan niet wachten tot de foto’s komen, Normandië, iemand zei mij, daar moet jij ook ooit naar toe, hahaha ivm de Merlijn/Morgaine sage enzovoorts, kelten 😉

  Wat betreft je werk, dat is een hele lastige, als jij een leuke andere plek misschien dichter bij huis kunt vinden, zou ik het zo doen, meer tijd voor jezelf, ik schrik ervan dat je elke dag 2 uur per dag in de auto moet zitten, dan snap ik ook helemaal dat je weinig zin nog hebt in tv of om dingen te volgen bijv. Ik hoop dat je eruit komt en ik wil je graag wijsheid meegeven in deze X

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dank je voor je lieve woorden! Ik rij nu iets van 12 jaar elke dag 2 uur en merk gewoon dat het me op gaat breken, vooral als straks de sfeer ook dusdanig wordt veranderd, wordt de verleiding om het dichter bij huis te zoeken, steeds groter…

   Zal tzt natuurlijk de nodige foto’s plaatsen hoor!

   Beantwoorden

 8. Regina

  Ik kan me voorstellen dat je niet zomaar ergens opstapt na 15 jaar. Maar soms kan verandering goed zijn. Denk nog maar even goed na!
  En fijn dat je er over je vakantie uit bent!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Nadenken ga ik zeker de komende tijd wel doen, gewoon goed alles op een rijtje zetten en bepalen wat ik wil en wat voor mij belangrijk is…

   Beantwoorden

 9. Anna Naomi

  Spannend van je werk! Lijkt me een lastige beslissing. Goed dat je ervoor kiest om naar je eigen behoefte te kijken en naar jezelf te luisteren.

  Beantwoorden

 10. Saskia

  Gerommel op het werk is nooit leuk en zorgt inderdaad voor onrust. Tegenwoordig behoren we gewoon flexibel te zijn. Helaas.

  Wel mooie lichtpuntje hoor, die vakantie. Normandie lijkt me machtig mooi…

  Beantwoorden

 11. LJ

  Normandië staat hier bij ons ook op de planning, in juni een weekje! En en passant calvados drinken in Calvados, hihi.
  Als je het grootste deel van je (wakkere) tijd op je werk doorbrengt dan is sfeer inderdaad erg belangrijk. Dat is ook de reden dat ik bij mijn vorige werkgever ben weggegaan. Nu ja het gras is altijd groener aan de overkant maar ik heb nog geen seconde spijt gehad van die overstap. Ik hoop dat je snel meer zekerheid hebt, en dat je alles op een rij kan zetten.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: