Cap de Levi

Normandië | Cap de Levi

Normandië is natuurlijk vooral bekend vanwege haar rol tijdens de bevrijding van Europa, maar wist je ook dat deze streek zich kenmerkt door een prachtige ongerepte natuur?

Waarschijnlijk zul je nee zeggen. Dat zouden wij ook hebben gedaan want ook wij hadden hier totaal geen benul van. De reden dat we voor Normandië kozen, was vooral juist vanwege de invasiestranden, de oorlogsmusea, de vele gedenkplaatsen en begraafplaatsen. A trip down memory lane, zeg maar. Groot was dan ook onze verbazing om te zien dat Normandië zoveel meer te bieden heeft.

Cap de Levi

Ik blogde al eens over Route des Caps (1 & 2), een prachtige route langs de kust op het schiereiland Cotentin die je onder meer brengt naar de vuurtoren in Cap de La Haque en de hoogste kliffen van Europa, de Nez de Jobourg. Later tijdens onze vakantie besloten we om vanuit Les Pieux richting Cherbourg te rijden en vanuit daar langs de kust naar Fermanville.

Gewoon zomaar wat cruisen en wel zien waar we uit zouden komen.

Fort de Levi…

Zoals het wel vaker gaat bij ons, zag ik onderweg ineens een bordje staan met daarop vermeld Fort de Levi en nieuwsgierig als ik ben, stelde ik vriendlief voor om die route te gaan volgen. Eenmaal afgeslagen, reden we al snel richting de kust en kwamen we bij een kleine parkeerplaats uit waar al een paar auto’s stonden geparkeerd. Reden genoeg om uit te stappen en op ontdekking te gaan.

Fort de Levi Cap de Levi

Algauw kwamen we bij de ingang van Fort de Levi, ooit nog gebouwd door Napoleon maar nooit voltooid en bij de bombardementen in 1944 grotendeels verwoest. Het fort zelf doet tegenwoordig dienst als expositieruimte en is gedeeltelijk te huur als vakantiehuis.

Fort de Levi Cap de Levi

Cap de Levi…

Na wat rondgekeken te hebben en vooral te hebben genoten van het prachtige uitzicht, besloten we om een stuk van het wandelpad richting de vuurtoren te gaan lopen.

Cap de Levi

Onderwijl genoten we vooral van de prachtige bloemen, de rust, de langs scherende zeemeeuwen en de stilte.

Cap de Levi

Aangezien we nog een stuk langs de kust naar Barfleur wilden rijden, besloten we om niet de hele route te gaan lopen en keerden we terug naar het fort.

Cap de Levi

Een onverwachts pareltje…

Al met al hebben we een uurtje gelopen en waren we opnieuw onder de indruk van de prachtige ongerepte natuur van Normandië. Iets wat denk ik bij velen niet bekend is en waarvan ook op internet maar weinig over terug te vinden is.

12 comments

 1. Sabine

  Prachtig weer zeg! Echt leuk om gewoon op ontdekking te gaan en dan weer achter nieuwe dingen komen. De natuur lijkt me echt heel mooi ook!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zo zien onze trips er meestal uit. Natuurlijk zoek ik ook dingen uit, die we echt willen zien maar net zo vaak ontdekken we gewoon zo dit soort pareltjes of vragen we tips aan de lokale bevolking.

   Beantwoorden

 2. Ferry & Jacqueline

  Wouw wat is daar heel mooi om te zien. Het is altijd wel iets om te weten hoe daar is. IK vind je foto’s heel erg mooi om te zien. Het is daar wel erg rustig. Trips is interessant.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dit uitstapje is zeker een aanrader als je in Normandië op vakantie bent. Vooral vanwege de prachtige natuur en inderdaad de rust die er heerst. Heerlijk genieten dus!

   Beantwoorden

   1. Ferry & Jacqueline

    Daar heb je gelijk in. Ik hou ook van natuur omheen.Normandië is zeker moeite waard kijken. En vooral genieten.

    Beantwoorden

  1. Wanda

   Gaan jullie die kant nog op?

   Beantwoorden

 3. Insoon

  Wat een prachtige foto’s! Mooi die ongerepte natuur!

  Beantwoorden

 4. Mrs. T.

  Wat een prachtige foto’s weer.

  Beantwoorden

 5. Wannderful

  Zalig! Zo ontspannend alleen al om ernaar te kijken!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Bedankt voor je leuke reactie!

   Beantwoorden

 6. Flavie

  Wauw mooi in beeld gebracht!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.