leestips

Leestips (8)

Geen idee hoe het komt maar de afgelopen tijd had ik regelmatig een boek wat me niet echt kon boeien en die ik dus ook gewoon niet heb uitgelezen. Echt heel ongewoon voor mij maar gezien de stapel met nog te lezen boeken ongeduldig op mij ligt te wachten, wilde ik er ook niet teveel onnodige energie in steken en ging ik lekker verder naar het volgende boek.

Dus bij deze heb ik weer 2 leestips voor je!

Michael Berg – Het meisje op de weg *****

leestips

Psychologe Anne Givernaud woont samen met haar nieuwe vriend Guido afgelegen in Zuidwest Frankrijk. Op een avond ligt er voor hun huis een onbekend meisje op de weg. Ze bieden haar een bed aan voor de nacht. De volgende dag is de woonkamer een ravage en zijn Guido en het meisje verdwenen. Wanneer de politie Guido verdenkt van moord, beseft Anne pas hoe weinig ze over haar nieuwe vriend weet.

Mijn mening: mocht je nog geen boek van Michael Berg hebben gelezen, dan moet je je echt eens wagen aan deze thriller! Echt een heerlijk geschreven verhaal die je van het begin tot het einde weet te boeien. Dankzij de prettige schrijfstijl van Berg heb je gewoon het gevoel alsof je op de bewuste plekken bent en zie je het verhaal voor je ogen opdoemen. Wat mij betreft behoort Michael Berg echt tot één van de beste Nederlandse thrillerschrijvers.

 

John Boyne – De jongen op de berg *****

leestipsAls de zevenjarige Pierrot zijn beide ouders verliest, moet hij zijn huis in Parijs verlaten om een nieuw leven te -beginnen bij zijn Duitse tante Beatrix. Zij is huishoudster bij rijke mensen die boven op een berg wonen, ergens in Duitsland.

Maar het zijn geen gewone tijden: Pierrot leeft in 1935 en de Tweede Wereldoorlog nadert met rasse schreden. Evenmin is het huis op de bergtop een gewoon huis; het is Berghof, het adelaarsnest waarin Adolf Hitler zich regelmatig terugtrekt. Pierrot maakt al snel deel uit van Hitlers wereld. Een gevaarlijke wereld waarin terreur, geheimen en verraad aan de orde van de dag zijn. Is ontsnapping nog mogelijk?

Mijn mening: ik heb het weleens vaker geroepen maar John Boyne is echt één van mijn lievelingsschrijvers en weet me iedere keer weer opnieuw te verrassen met zijn originele insteek. Zo ook weer met dit boek. Doet een beetje denken aan De Jongen in de gestreepte pyjama. Ook hier kun je je niet voorstellen dat de hoofdpersoon, Pierrot, zich daadwerkelijk in het huis van Hitler bevindt en daar opgroeit met alle gevolgen van dien. Toch weet Boyne je het verhaal weer in te trekken, zet hij je aan het denken en vat je ook weer sympathie op voor zowel Pierrot als in zekere zin ook voor Hitler die de jongen betrekt bij zijn activiteiten als hij in De Berghof aanwezig is.

Op dit moment ben ik Schiet maar, ik ben toch al dood van Julia Navarro aan het lezen. Een vrij dikke pil waarin 100 jaar wereldgeschiedenis samen wordt gebracht door het leven te volgen van 2 families die tot elkaar veroordeeld zijn. Of dit een aanrader is? Dat lees je misschien wel in de volgende leestips!

Welk boek lees jij nu?

19 comments

 1. patricia

  Ik ben benieuwd naar deze schrijver John Boyne. Ik heb namelijk de jongen met de gestreepte pyjama gelezen en de film gezien. En het boek is onwijs mooi geschreven.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dan echt gaan lezen!

   Beantwoorden

   1. patricia

    Ga ik zeker doen dankjewel voor de tip ?

    Beantwoorden

 2. Flavie

  Het boek van John Boyne wil ik heel graag lezen…
  Ik begin vandaag in een nieuw boek ‘Laat me nooit alleen’ van Kazuo Ishiguro, ik ben benieuwd.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ken ik nog niet, dus ben benieuwd!

   Beantwoorden

 3. Miranda

  Wat ons niet zal doden. Heerlijk boek voor het aankomende lange weekend.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Je hoeft je dus niet te vervelen!

   Beantwoorden

 4. Sabine

  Het boek van John Boyne lijkt me heel goed. Ik heb ook die andere gelezen en die was echt indrukwekkend. Leuk dat je deze bespreekt hier.

  Beantwoorden

 5. Insoon

  Ik heb af en toe ook een boek waar ik echt niet doorheen kom… terwijl de recensies wel positief zijn. Ik leg die boeken dan ook aan de kant hoor. Dat eerste boek ‘Het meisje op de weg’ heb ik ook gelezen. Vond het niet super spannend, maar wel een erg goed boek! Ken je het boek ‘Zonder angst’ van Lisa Gardner al? Ook erg goed!

  Momenteel lees ik ‘De redding’ van Jayne Ann Krentz.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nee, nog niet, maar zet hem direct even op de lijst! Dank je!

   Beantwoorden

 6. ~ Inge ~

  Boeken waar ik niet doorheen kom leg ik echt weg, zonde van mijn tijd! Jouw beide boeken ken ik niet maar spreken mij wel aan, bedankt voor de tips! Ik lees sinds gisterenavond Seizoenen van Judith Visser…ben heel benieuwd!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat is ook zo hoor maar voorheen wilde ik dan toch de afloop weten maar nu denk ik ook zonde van mijn tijd, er zijn genoeg andere goede boeken.

   Beantwoorden

 7. Yvonne

  Ik hou van thrillers, dus die bovenste ga ik onthouden! Ik had zelf de jongen in de gestreepte pyjama erg snel uit (in een middag?), is dat bij de jongen op de berg ook zo? In dat geval is het perfect voor mij, want ik lees op het moment geen boek uit wegens te weinig tijd… maar een middagje lezen… dat moet nog lukken, toch?! 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, vrij dun boekje wat makkelijk weg leest! Had hem ook zo uit

   Beantwoorden

 8. Helena

  Ik ken ze niet, maar moet je ook eerlijk zeggen dat ik gewoon niet toekom aan lezen helaas terwijl er echt genoeg op mijn fijne e-reader staan, zal ik maar zeggen… Maar, wie weet… een lang weekend :-). In ieder geval wens ik jou veel leesplezier 🙂

  Beantwoorden

 9. Serena

  Die eerst heb ik gelezen, alle boeken van deze schrijver zijn goed…
  Toch maar eens boeken van die John Boyne gelezen, nog nooit eerder gedaan. Maar jij bent er altijd zo enthousaist over…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat boek van Michael Berg was een tip van jou trouwens! Had wel al Heller van hem gelezen maar deze zag ik op jouw site voorbij komen.
   Boyne schrijft heel andere verhalen natuurlijk, maar ik ben idd een liefhebber van zijn boeken.

   Beantwoorden

 10. Sas

  Die eerste lijkt me wel erg tof zeg! Ik lees nu De Vrouwenhater en ben er bijna in klaar.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   De vrouwenhater… zal eens kijken, zegt me zo niks

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.