IJsvrij, zo klaar mee!

IJsvrij… ik kan het woord gewoon niet meer horen! Echt, ik waarschuw je, als je dit woord in je reactie gebruikt, dan kom ik deze week niet meer langswaaien op je blog! Nee, alle gekheid op een stokje, het moge duidelijk zijn dat ik sowieso geen fan van de winter ben.

Winter…

Harz, maart 2015
Harz, maart 2015

Winter betekent over het algemeen hier in Nederland gewoon regelrechte overlast. Overlast in de zin van gladheid, ijzel, slippende auto’s, ongelukken en als het helemaal tegenzit een paar dodelijke slachtoffers. Winter is leuk, als ik er zelf voor kies, zoals afgelopen jaar maart in het Harz. Ja, toen heb ik er echt wel van genoten. Wat was het toen een verrassing toen we het Nationaal Park Harz inreden en opeens de bomen steeds witter en witter zagen worden en de eerste langlaufers ons tegemoet kwamen op de latten. Hele mooie plaatjes leverden het op en ja, een dag later zaten we voor het eerst dat jaar op het terras en geloof me, dat heeft toch nog steeds mijn voorkeur!

Weer aan het werk…

Als jullie dit vandaag lezen, hoop ik echt dat ik voor het eerst deze week de tocht naar mijn werk in Coevorden heb kunnen volbrengen. De afgelopen dagen hield code rood en het advies van Rijkswaterstaat om vooral niet de weg op te gaan, mij aan huis gekluisterd en hoewel ik me absoluut niet heb verveeld, ben ik gewoon blij dat de eerste ellende achter de rug is. Verplicht thuis moeten zitten gecombineerd met niet de deur uit te kunnen, heeft mij vooral de nodige koppijn, stress en het gevoel opgesloten te zitten, opgeleverd. Snap best dat mensen graag winter willen maar na deze week hoop ik toch echt dat verdere ongemak ons bespaard zal blijven.

Afvinken…

Is ijsvrij ook nog ergens goed voor geweest, los van dat ik me drie dagen lang ontzettend schuldig heb gevoeld? Helemaal binnenshuis stil gezeten heb ik niet, zo heb ik het eerste boek van dit jaar al uit en schiet ik al lekker op met het 2e. Verder heb ik een kalender met daarop de 12 mooiste foto’s van vorig jaar gemaakt voor op mijn werk en had ik ook eindelijk tijd en vooral de puf om te beginnen aan het fotoboek van Normandië en ja, ook die is inmiddels besteld en zal volgende week wel op de mat vallen. Zo benieuwd naar!

Ook heb ik eindelijk weer een lesje van mijn cursus Reisjournalistiek volbracht dus op zich, is zo’n klein weekje ijsvrij nog niet zo verkeerd geweest. Het zijn van die dingen waar je ’s avonds na je werk of in het weekend gewoon de puf niet meer voor hebt of dat je de voorkeur geeft aan andere zaken.

Alleen mijn voornemen om dit jaar minder tijd met mijn smartphone door te brengen is in deze week jammerlijk mislukt. Gelukkig hebben we nog heel wat weken te gaan! Met hopelijk geen nieuwe winterpret!

22 comments

 1. Morgaine

  Hahahahahaha weet je Wanda, ik snap je wel, het is ijzel en dat is zo gevaarlijk waardoor je echt aan huis gekluisterd zit. Heel eerlijk, het mag sneeuwen van mij, maar dan kun je nog iets! Tenzij dat weer gaat opvriezen op een verkeerde manier natuurlijk en dat is het grote verschil met wat jij nu daar hebt liggen.

  Hier is het dito, als het pure ijzel is, ben ik helemaal huis gekluisterd, dan durf ik niet eens naar buiten, nou ik hoop dat je nu op je werk zit, of in elk geval, toch nog een project hebt liggen waar je nu dan de tijd voor hebt. 😉

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik heb vandaag inderdaad gewerkt, eindelijk deze week!

   Beantwoorden

 2. Noelle

  Ik ben waarschijnlijk een uitzondering, maar ik zou zo graag eens ijsvrij hebben. Hoe graag ik ook werk en de weg op ga, ik zou graag eens gedwongen thuis willen zitten. Ben echt een huismus dus ik zou het heerlijk vinden 😀 Fijn dat je, ondanks code rood, toch nog productief hebt kunnen zijn thuis!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het is vooral ook het gevoel dat je je keuze om thuis te blijven, moet verdedigen waardoor je er niet van kunt genieten.

   Beantwoorden

 3. Falderie

  Dat ijsgedoe klinkt verschrikkelijk! Hier in België blijft het voorlopig nog veel te warm voor de tijd van het jaar. En dat is héérlijk!

  Beantwoorden

 4. Marij

  Begrijp het goed. Ben blij dat het ons in het zuiden bespaart is gebleven. En dan een dag of misschien twee is nog te overzien maar langer lijkt me niet fijn. Je kan dan ook echt beter thuis blijven en gelukkig heb je het voor jezelf toch gezellig kunnen maken en dingen gedaan waar je anders amper aan toe komt. Nu niet stiekem de sneeuw en troep die er bij hoort naar hier sturen he…:-P. Fijne dag nog.x

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het is hier nu gelukkig weg, dus ik stuur niks jullie kant op hoor!

   Beantwoorden

 5. Marij

  Begrijp het goed. Ben blij dat het ons in het zuiden bespaart is gebleven. En dan een dag of misschien twee is nog te overzien maar langer lijkt me niet fijn. Je kan dan ook echt beter thuis blijven en gelukkig heb je het voor jezelf toch gezellig kunnen maken en dingen gedaan waar je anders amper aan toe komt. Nu niet stiekem de sneeuw en troep die er bij hoort naar hier sturen he…:-P. Fijne dag nog.x

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zo blij dat die prut weg is…

   Beantwoorden

 6. sammie

  Kan me voorstellen dat het niet ideaal is, ik heb ook liever vrij als het mij uitkomt. Ben ook heel blij dat wij er geen last van hebben gehad 🙂

  Beantwoorden

 7. kliefje

  Oh, ik had best verplicht 3 dagen thuis willen zitten hoor. Zou me totaal niet schuldig hebben gevoeld. Heerlijk 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Totaal niet schuldig? Pff, dat lukt mij dan echt niet…

   Beantwoorden

 8. Sabine

  Hahaha en ik maar lekker toekijken vanaf het heerlijke Bogotá 😛 Aan de andere kant dacht ik ook: nog nooit heb ik meegemaakt dat mensen over straat konden schaatsen en nu ben ik weg en kan het ineens haha. Maar meid ik snap je helemaal, die winter is vaak één grote ellende in Nederland. In Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Finland… gaat het leven gewoon door en is er niks aan de hand met een beetje sneeuw en ijs, maar in NL moet alles weer helemaal op zijn kop staan…

  Beantwoorden

 9. Saar

  Gisteren toen mijn wekker vroeg afging en ik las dat in het noorden mensen thuis bleven, was ik toch wel even jaloers. Maar dat was snel over hoor. Hier geen winter gelukkig en daar ben ik erg blij mee.
  Jij bent in ieder geval nuttig geweest en hopelijk was dit alle winter die we dit jaar krijgen.

  Beantwoorden

 10. Sas

  Lijkt me echt verschrikkelijk. Ben dan ook blij dat we het hier niet hebben en ik gewoon naar mijn werk kan.

  Beantwoorden

 11. Kim

  Stiekem was ik wel een beetje jaloers. Al die schaatsende mensen, op straat nog wel. Ik hou wel van de winter. Ik hoop dat het hier in het zuiden ook nog flink koud wordt, zodat ik ook de schaatsen weer eens uit het vet kan halen. Die sneeuw mag inderdaad wel wegblijven, behalve als ik de deur niet uit hoef, want het ziet er wel altijd heel mooi uit.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het leverde inderdaad een hoop bijzondere plaatjes op maar na 3 dagen was ik daar toch echt wel klaar mee…

   Beantwoorden

 12. karlien

  Inderdaad een dubbele week: ik zou het ook slecht trekken als ik de deur niet of eigenlijk niet uit zou kunnen. Maar, je hebt wel nuttige dingen gedaan. Reisjournalistiek, waar volg je die cursus?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik volg het online bij de School voor Reisjournalistiek…

   https://www.schoolvoorreisjournalistiek.nl/

   Beantwoorden

 13. Ferry & Jacqueline

  Ik heb alles gehoord op tv en internet dat in noorden erg las van ijzel en klein beetje sneeuw. Het wad daar ramp voor jullie. Heel raar daar hebben erg last van. Gelukkig in Haarlem niet. Thuis zitten is zeker ramp. Het was daar spekglad. Daar konden op de straat schaatsen. Heel vroeger had ik ook meegemaakt. Eigenlijk is stom gezicht op straat schaatsen.Scholen was daar ook noorden toen dicht. Nu kun je weer normaal weg gaan in de weekend.Eindelijk voor jullie.In Harz van je foto’s is prachtig om te zien.

  Beantwoorden

 14. Regina

  Mijn week is ook door het woord ‘ijsvrij’ geregeerd, omdat mijn kinderen er nog een derde week kerstvakantie aan vastgeplakt kregen door het weer. En dat terwijl er bij ons niets van ijs of sneeuw te merken viel. Maar ja, ze gaan allebei in het noorden naar school.

  Beantwoorden

 15. cuisine celine

  Ik vind het leuk, tenzij ik de baan op moet 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.