Januari 2016 in het kort

Januari, de maand waar ik normaal altijd mee worstel en die mij niet snel genoeg voorbij kan zijn. Dit jaar viel het me eigenlijk best wel mee, ondanks de winterse perikelen, en is januari mij voorbij gevlogen. Benieuwd hoe dat zo is gekomen? Lees dan gerust verder!

Mijn januari op social media…

In januari kwamen er 18 artikelen online op mijn blog over de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo stelde ik mijn doelen voor 2016 op, schreef ik uitgebreid over mijn perikelen tijdens de ijsvrije dagen en liet ik jullie kennismaken met zowel de steden die ik nog eens zou willen bezoeken als de steden waar ik niet weer naar terug hoef. Het grappige is dat juist het laatste artikel, dus de steden waar ik niet meer naar toe hoef, het meest gelezen werd op mijn blog. Blijkbaar vinden jullie het toch leuk om juist het omgekeerde te lezen!

Ook was ik redelijk actief op Facebook en kon je daar naast deze blogs ook allerlei andere artikelen lezen. Het best gelezen artikel daar was het stukje wat ik schreef over het vertrek van een collega die ons zijn oerlelijke gele overhemd schonk waardoor ik letterlijk met mijn mond vol tanden stond en geloof me, dat overkomt me echt niet gauw!

Mijn meest gelikete foto op Instagram…

Tossa de Mar (januari)

Deze foto plaatste ik op een donderdag op mijn Instagram in het kader van Throwbackthursday en versloeg daarmee nipt mijn winterse foto’s in januari. Deze foto maakte ik tijdens onze vakantie aan de Costa Brava in juni 2013 en laat jullie een stukje van de schitterende baai van Tossa de Mar zien. Een bestemming trouwens waar ik op voorhand wat sceptisch over was maar die me achteraf positief heeft verrast.

Hoe staat het met mijn doelen voor 2016?

Kanunnikenpad Ter Apel (januari)

2016 riep ik uit tot het jaar waarin ik elke maand een wandelroute wilde lopen, meer cultuur wilde snuiven en vooral meer op ontdekking wilde gaan in mijn eigen provincie, Groningen. Januari was wat dat betreft een goede maand, want zo liepen we het Kanunnikenpad, een rondwandeling van 4 km in de bossen bij het Klooster van Ter Apel en bezochten we dus aansluitend Het Klooster van Ter Apel (hierover volgt deze maand nog een blog…) waarmee ik dus prompt aan alle drie doelen voldeed!

Sowieso werd er wel veel gewandeld in januari, want zelfs met sneeuw trokken we er op uit en liepen we ons vaste rondje door het natuurgebied Borgerswold in Veendam.

Borgerswold (januari)
Winterwandeling in Borgerswold in Veendam…

Wat waren nu mijn hoogtepunten in januari?

Ondanks het slechte begin van de maand waarin ik maar liefst 3 dagen door de ijzel aan huis gekluisterd was en wat mijn humeur echt niet ten goede kwam, was januari voor de rest best wel een hele leuke maand. Zo liepen we heel wat af, ging ik gezellig met vriendlief een dagje mee naar Gronau, bezochten we het Reis Event in Groningen waar we de nodige inspiratie op deden en gingen we met onze AH restaurantzegelbonnenboekje lekker uit eten bij Moro in Groningen. Dit soort dingen vind je dus terug op mijn Facebookpagina!

drie gangen proeverij Moro (januari)

Waren er ook minder leuke momenten in januari?

Ja, natuurlijk waren die er! Zo stond het leven in het noorden aardig stil door de ijzel en de daarmee gepaarde gaande problemen en kostte dit geintje mij maar liefst 3 vakantiedagen! Niet bepaald iets waar ik vrolijk van word, aangezien ik er maar 21 heb! Ook ging de show van Sara Kroos in Stadskanaal niet door vanwege ziekte en is het wel uitgesteld naar 29 maart maar of het dan doorgaat, is ook nog maar even afwachten gezien haar gezondheidsperikelen.

Wil ik verder nog iets met jullie delen over januari?

Nou, ja, dat wil ik best wel eigenlijk! Zo vielen mijn winterse foto’s van Veendam en omstreken wel in de smaak bij de gemeente Veendam en prijkt dus nu deze foto die ik maakte van de Borgerswoldhoeve in Veendam op hun Facebook! Best wel leuk, toch? Vind ik in ieder geval wel!

Borgerswoldhoeve Veendam (januari)
Borgerswoldhoeve Veendam

En ook zag ik ineens iets op Twitter voorbij komen wat direct mijn aandacht trok en na wat berichtjes over en weer schrijf ik sinds afgelopen week voor de site Racingnews365. Inderdaad, een site over voornamelijk formule 1 en Max Verstappen waar ik dus 2 van mijn passies, schrijven en formule 1, mooi kan combineren! Inmiddels heb ik al diverse nieuwsberichten daarvoor geschreven maar staan er ook een column over Carlos Sainz en een achtergrondartikel over de vriendin van Verstappen van mijn hand online.

Wat gaat er in februari allemaal gebeuren?

Ik heb zo’n vermoeden dat ook februari razend snel voorbij zal gaan vliegen. Zo ben ik deze maand jarig, ga ik naar de voorstelling van Jeans en naar de musical De Tweeling. Ook staat er een dagje Fontana met mijn schoonzus gepland en zijn we druk bezig met het zoeken naar leuke reisbestemmingen voor dit jaar. Ook niet geheel onbelangrijk, eind deze maand staan de eerste testen in de formule 1 op de planning en begint dit dus zo langzamerhand wel weer te kriebelen. Kortom, voor ik het weet, is ook februari weer voorbij en zijn we dus weer dichter bij de lente!

Waar kijk jij naar uit in februari?

22 comments

 1. patricia

  wauw wat een maand.Misschien maar goed ook, dan gaat het wel sneller voorbij.Ik ga het ook maar op die manier bekijken.Want ik maak ook best wat mee in een maand,alleen besef ik het niet denk ik.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Klopt, door alles zo te benoemen merk je toch wel dat je heel wat hebt gedaan en sowieso werkt het bij mij in deze tijd van het jaar het beste om redelijk wat dingen te plannen. Is in ieder geval beter voor mijn humeur!

   Beantwoorden

 2. Daphne | Travelshot.nl

  Leuk overzicht! Mooi ook die sfeervolle foto met al dat sneeuw! Ik snap helemaal dat zij deze foto op de facebookpagina hebben gezet.

  Beantwoorden

 3. Sabine

  Wat heeeerlijk dat het zo snel ging meid 😀 Dat je blog over de niet-nog-een-keer-steden zo goed is gelezen verbaasd me niet. Vind ik ook altijd leuk om te lezen en zelf over na te denken. Leuk trouwens dat je naar De Tweeling gaat! Kan me een musical daarvan niet zo goed voostellen, dus ben benieuwd hoe je het vindt! Waar ik naar uit kijk? New York!!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik ben ook erg benieuwd naar deze musical. Het boek vond ik prachtig dus benieuwd hoe ze dit gaan verwerken tot een musical. New York, lekker vooruitzicht!

   Beantwoorden

 4. Elaintje

  Lekker gevulde maand! Wat leuk dat je foto zo in de smaak viel en geweldig dat je nu voor die website aan het schrijven bent. Ideale combi!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, schrijven en formule 1… wat wil ik nog meer? Echt op mijn lijf geschreven!

   Beantwoorden

 5. Kim

  De Tweeling staat ook nog op mijn lijstje, niet voor februari, maar later in het jaar. Deze maand vertrek ik voor een maand naar Londen voor een taalcursus, daar kijk ik heel erg naar uit!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Een maand naar Londen? Wow… ik zou ook best een keer naar Spanje willen voor een taalcursus maar dan denk ik eerder aan een week.

   Beantwoorden

 6. Nesrin

  Prachtige foto’s. Je hebt leuke dingen staan voor deze maand. Wat gaaf dat je voor Racingnews365 schrijft!

  Oh ja het voorjaar komt eraan en hier kijk ik naar uit.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ook formule 1 fan?

   Beantwoorden

 7. Morgaine

  Tossa de Mar is inderdaad mooi, net als de rest aan de Costa Brava, zolang er maar rots en zee te zien is, hahaha ja die ken ik ook, Tossa de Mar, onder reizen bij mij vind je ook vele oude blogs over de Costa Brava, als je dat in tikt in de zoek functie, vind je zeker 9 blogs vol met foto’s van de Costa Brava, moet ik nog eens afmaken want ik was er nog niet geloof ik, lol.

  Ja, januari is best snel gegaan ook hier! En voor feb. waar zie ik naar uit? Dat ik die maand ook om kan slaan en maart op de kalender geprijkt staat, hahahaha 😉

  En ik denk dat ook deze maand dit keer voor mij sneller zal gaan, al is het omdat ik nu ook 1x per week werk etc. 😀

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Je blogs over Spanje kan ik me nog wel herinneren! Inderdaad, veel herkenning. Was er ooit als tiener wel geweest maar dat is toch anders…

   Beantwoorden

 8. Saar

  Prachtig al die winterse plaatjes. Die heb ik hier niet kunnen maken.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het levert inderdaad mooie plaatjes op maar toch… ik hang de vlag uit als het echt lente wordt!

   Beantwoorden

 9. Sheelagh

  Hè, wat stom dat het je vakantiedagen kost als je niet kan komen vanwege de ijzel. Is toch overmacht?! Verder een fijne maand, heerlijk dat windelen!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zou je inderdaad denken maar helaas….

   Beantwoorden

 10. Insoon

  Wauw, je hebt veel geblogd deze maand! Wel een beetje flauw dat die 3 vrije dagen niet gecompenseerd worden door je baas. Dat is toch iets waar jij niks aan kunt doen… En mooi die winterse plaatjes, vond ik ook zo leuk aan ons weekendje Drenthe, al die sneeuw (als ik moet werken hoeft die sneeuw niet zo nodig, haha).

  Ik ben deze maand ook jarig, dus dat wordt bakken en verjaardag vieren en voor de rest staat er (nog) niks bijzonders op de agenda.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Meestal 4 per week…. zelf bakken doe ik niet, ik haal wel wat op…

   Beantwoorden

 11. Regina

  Jij bezige bij! 🙂
  Je bent echt hartstikke goed bezig. En wat leuk dat je stukjes schrijft voor die site!
  Ik vind januari vreselijk. februari is ook niet zoveel soeps, maar goed het is al dichter bij maart, haha. Nog even volhouden 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Hopelijk snel inderdaad maart!

   Beantwoorden

 12. Marcella

  Leuk overzicht, je had een fijne maand. Mooie foto’s ook!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.