Hotton Ardennen

Internet op vakantie, een must of eindelijk rust?

Internet en vakantie, tegenwoordig gaat het één niet meer zonder het andere. Wie herinnert zich nog de tijd dat je met z’n allen stond te drommen voor die ene nog werkende telefooncel in het dorp om het thuisfront te vertellen over je geweldige vakantie?

En wat te denken van al die rolletjes vol met foto’s? Vol verwachting leverde je ze in om vervolgens het mapje met foto’s in de handen te drukken van familie en vrienden. Tegenwoordig is de smartphone onze belangrijkste accessoire tijdens de vakantie. Niet alleen om even snel het laatste nieuws te checken maar ook om gewoon zowat 24/7 in contact te blijven met de achterblijvers en om direct alles te delen met je familie en vrienden.

WiFi op vakantie…

In het begin lette ik er niet echt op als ik een hotel of appartement boekte, maar algauw vonden we het toch wel zo handig om ter plekke over WiFi te beschikken. Dat resulteerde erin dat we zeker ’s avonds eigenlijk altijd wel op het web zaten te struinen of in mijn geval hele avond door Instagram scrolde of met wie dan ook zat te appen. Allemaal heel erg leuk en gezellig natuurlijk maar net als thuis ontdekte ik dat ik zelfs tijdens de vakantie tijd tekort kwam.

La Roche Ardennen vakantie

En toen waren er ineens geen roamingkosten meer!

Geen roamingkosten meer in het buitenland en gewoon je eigen bundel kunnen gebruiken. Het klinkt ideaal want daardoor kunnen we gewoon overal en altijd online zijn. Onlangs waren we twee weken in de Ardennen en hadden we alleen WiFi bij de receptie. Ik besloot dan ook om alleen daar gebruik van te maken en niet van mijn bundel Ik verwachtte half en half dat ik lichte afkickverschijnselen zou vertonen maar niet dus.

Ik merkte dat ik er een stuk rustiger van werd in mijn koppie en dat ik vooral ook tijd overhield voor andere dingen. Eindelijk de tijd om boeken te lezen (ik las er maar liefst 4 in 2 weken tijd), om me eindelijk eens te verdiepen in al die mooie tijdschriften over fotografie zodat ik jullie nog mooiere foto’s kan voorschotelen maar vooral ook eindelijk niet meer die drang om alles maar te willen checken. Wat thuis zo normaal is, even een rondje langs de diverse sites maken, dat was op vakantie totaal niet nodig.

De laatste week werd ik trouwens nog danig op de proef gesteld want toen waren er continu storingen met de WiFi op het park. En ja, ik geef eerlijk toe dat ik toen wel voor de verleiding ben bezweken en mijn bundel heb gebruikt. Niet zo erg als thuis hoor maar in plaats van 1x per dag op internet te gaan, werd het nu toch al snel zo’n 3 keer.

Internet op vakantie, een must?

Nee, absoluut niet. Ik vind het eigenlijk gewoon wel lekker om even minder online te zijn. Even tijd voor andere dingen te hebben en niet overal direct van op de hoogte te zijn. Thuis vind ik het gewoon een stuk lastiger om mijn smartphone links te laten liggen maar op vakantie draait het vooral om genieten, genieten van de omgeving, genieten van de rust, genieten van tsjilpende vogeltjes, genieten van elkaar en genieten van het gevoel dat absoluut niks moet en dat de wereld gewoon wel verder draait ook al zit je er niet met je neus bovenop!

Hotton Ardennen vakantie

Want zeg nu zelf, zo’n zonsondergang wil je toch niet missen omdat je ogen alleen maar gefixeerd zijn op je smartphone?

En jij? Ben je tijdens je vakantie meer of minder online?

13 comments

 1. Shirley

  Ik ben sowieso minder online op vakantie, maar misschien toch te veel. Ik moet ook echt de meldingen uitzetten, anders ga ik toch steeds kijken en stuit ik ook op werkdingen en dat is natuurlijk niet de bedoeling op vakantie.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik kan gelukkig niet inloggen op mijn werk mail, dus dat scheelt…

   Beantwoorden

 2. Mrs. T.

  Ik wil wel wifi hebben. Liefst op de plek waar ik vakantie houd, dus niet bij een receptie of zo. Maar ik ben veel minder online dan thuis. Dat dan weer wel.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Knap dat je die discipline op kunt brengen, dat vind ik zelf erg lastig.

   Beantwoorden

 3. Morgaine

  In 2008 beschouw ik als mijn echte laatste vakantie dat ik ver van huis was, Costa Brava, en daar wilde ik elke dag wel even mijn mail checken om te zien of thuis front ivm de kat alles wel oke ging plus dat ik post verwachtte die erg belangrijk was voor mijn toen nog minderjarige kind en dat moest even in de gaten gehouden worden, app hadden we nog niet, en elke ochtend ging ik even 30 minuten beneden in een open ruimte tegen betaling even online, daarna niet, en dat zal nu hetzelfde zijn.

  Eventueel in de avond misschien om even te laten weten hoe de dag was, dat is wat mijn ouders ook doen, elke dag even ergens inloggen pas in de avond ook, meestal ook bij de receptie inderdaad, hahaha om te zien of alles oke is bij hen thuis omdat ik oppas, of omdat ik iets niet kan vinden in huis, hahahaha dit gaat dan trouwens via familie app, zodat iedereen meteen op de hoogte is 😉 Dat is ook humor, en dan lezen we, we gaan weer even de boulevard op of even terrasje zoeken whatever, en dan is het weer zeker 22 uur stilte…. Kortom een hele dag? nee, zou ik niet eens tijd voor hebben, wel… dat ik onderweg van alles zie om later over te vertellen op blog, gek is dat he? Oh… dat moet op de foto want… lol

  X

  Beantwoorden

 4. Falderie

  Tijdens de vakantie ben ik veel minder online. Maar géén internet bezorgt me toch wat angstgevoelens. Af en toe de nieuwssites checken, het is doorheen de jaren een automatisme geworden!

  Beantwoorden

 5. Helena

  Heel eerlijk vind ik Wifi toch ook wel prettig, maar de werkmail e.d. gaat toch echt wel uit 🙂

  Beantwoorden

 6. Flavie

  Het is fijn om wifi te hebben om bepaalde dingen op te zoeken, maar echt nodig vind ik het niet.

  Beantwoorden

 7. sammie

  Ik vind het wel handig om internet te hebben, gewoon snel wat opzoeken, even een appje naar het thuisfront of even een foto op social media plaatsen. Ik gebruik mijn telefoon wel veel minder op vakantie, neem hem vaak ook niet mee als we ergens naar toe gaan.

  Beantwoorden

 8. Sabine

  IK ben absoluut minder online tijden de vakantie! Loop nu ook enorm achter met lezen en schrijven, maar dat maakt me dus echt even niets uit. Ik check zeker wl whats app en fb en alles via wifi, maar niet zo uitgebreid allemaal. Vind het heerlijk om even wat losser te zijn!

  Beantwoorden

 9. Saskia

  Als ik op vakantie ben, ben ik eigenlijk nooit online. Lekker offline genieten van elkaar<3 Ik vind dit heel erg belangrijk.

  Beantwoorden

 10. Misssexandthecity

  Onze smartphone’s, ipads blijven in de dag gewoon op de kamer, maar ’s avonds vind ik het wel fijn om even door mijn tijdlijn te scrollen :-), maar zowiezo minder online tijdens de vakantie.

  Beantwoorden

 11. Marcella

  Ik vond het heerlijk om in de natuur van Canada offline te zijn. Lekkere simpele campings zonder faciliteiten en dus geen WiFi. Ook in Cuba miste ik internet niet. Maar als het er wel is (zoals in Europa nu) dan gebruik ik het toch meer als ik zou willen. Jammer, want internetloos is wel lekker rustig. Kan de prikkels prima missen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.