Cap de St. Vicent Portugal Instagram

Instagram Top 5 of maart

Instagram, nog steeds mijn favoriete Social Media maar het grote nadeel is dat alles zo vluchtig is. Ik wil niet teveel foto’s in 1x plaatsen maar tegelijkertijd verdwijnen je foto’s heel snel in de vergetelheid door het algoritme wat Instagram er op na houdt. Hoogste tijd dus om de balans voor maart op te maken! Hoeveel foto’s plaatste ik en welke foto scoorde de meeste likes?

In totaal plaatste ik maar liefst 29 foto’s en kreeg ik in maart zo’n 30 nieuwe volgers er bij. Dat alles had natuurlijk te maken met het feit dat we begin maart een weekje in Portugal zaten. Hierdoor maakte ik natuurlijk heel wat meer foto’s dan anders in een maand. De top 5 bestaat dan ook uitsluitend uit foto’s van Portugal! Kijken jullie mee?

5. Ons strandje in Carvoeiro

Onze uitvalsbasis gedurende onze week aan de Algarve, het pittoreske Carvoeiro. Dagelijks kwamen we eigenlijk wel even op dit strandje, gewoon even de frisse lucht opsnuiven maar vooral ook om te genieten van prachtige zonsondergangen en ons te verbazen over de hoge golven.

4. Het prachtige Praia da Marinha

De kustlijn van Portugal is werkelijk waar schitterend om te zien. Overal vind je dit soort rotsformaties, de één nog indrukwekkender dan de andere. Praia da Marinha behoort tot één van de absolute must sees aan de Algarve en is zeker in het hoogseizoen een druk bezochte plek.

3. Genieten van een prachtige zonsondergang op het strand van Alvor

Thuis maak ik het helaas niet zo vaak mee maar in Portugal kon ik mijn geluk niet op. Elke avond was het genieten van dit soort mooie zonsondergangen. Deze was eigenlijk een verrassing want tegen het einde van de middag besloten we hier gewoon zo maar even een kijkje te nemen omdat het één van de weinige echte lange zandstranden aan de kust is. Doordat we wat liepen rond te lummelen, waren we ineens getuige van deze prachtige zonsondergang. Een onverwachts genietmomentje dus!

2. Een doorkijk balkonnetje tijdens onze beklimming van de Algar Seco

Al de hele week stond dit op ons lijstje van te doen maar pas op onze laatste dag kwam het er van. Algar Seco is één van de weinige rotsformaties waar je zo door heen kunt lopen om je op die manier te vergapen aan al het moois. Geheel onverwachts liepen we dan ook tegen dit doorkijk balkonnetje aan. Een perfecte afsluiting van een heerlijke vakantie!

1. Het hoogtepunt van onze vakantie, de Cap de St. Vicent

Wat mij betreft de terechte winnaar, al was het alleen al omdat dit het Zuidelijkste puntje van Europa is en het daardoor zo ontzettend mooi en indrukwekkend is. Echt het gevoel dat je het einde van Europa hebt bereikt en dat je helemaal alleen op de wereld bent. In het hoogseizoen zal dat gevoel absoluut anders zijn maar wij hadden in ieder geval geluk dat het vrij rustig was waardoor we er echt van konden genieten!

Welke foto vind jij het mooiste?

7 comments

 1. ~ Inge ~

  Ja, de laatste foto Cap de St. Vicent is inderdaad erg mooi! Sowieso hou ik erg van kustfoto’s, vooral ruige….dus het strand trekt mij het minste, maar dat komt denk ik omdat ik zelf vlakbij zee woon! 😉

  Beantwoorden

 2. Sabine

  De zon!! Prachtig gemaakt!

  Beantwoorden

 3. Morgaine

  Ze zijn allemaal mooi, maar het doorkijkje is mijn favoriet! En ja die likes, hahaha boven de 100 nog steeds niet, maar gek genoeg wel nog altijd nieuwe volgers en geen idee waar ze vandaan komen verder 😉

  X

  Beantwoorden

 4. Flavie

  Nr 1 en 2 zijn mijn favoriet… echt wauw!!

  Beantwoorden

 5. Mich

  Prachtige foto’s! Ik vind de nieuwe functie dat je meerdere foto’s in één post kan doen daarom echt ideaal!

  Beantwoorden

 6. Sammie

  Oh dat doorkijkje bij de rotsen, zo mooi! Ook de foto met Praia da Marinh vind ik prachtig! Nooit geweten dat Portugal zoveel moois heeft!

  Beantwoorden

 7. Marcella

  Ik vind ze alle vijf prachtig! Wat een mooie natuurpracht! Echt, ik wil al jarenlang naar Portugal, maar deze foto’s bewijzen dat ik er echt eens naartoe moet. Wauw!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.